»

Najslabše naslovnice

Najslabša naslovnica sploh

vir: GameSpy
GameSpy -

Je naslovica CD-jev ter njihovih ovitkov pomembna? Morda ... Nekaterim je, drugim spet ni. No, mojstrom na GameSpy je očitno zelo pomembna, saj so se odločili objaviti seznam desetih najslabših naslovnic iger. Na štirih straneh so namreč opisali ter poslikali vse "zgrešene" izdelke. Če se vam po vseh testih in strokovnih člankih prileže nekaj lažjega branja, bo ta članek pravo branje.

...

0 komentarjev

Ati v boju z overclockerji

X-Bit Labs - Ati uporablja enak čip, se pravi R300, za kartice z oznako R9500 in R9700. Edina razlika med karticama je torej hitrost, na kateri deluje jedro in pa seveda cena. In v poskusu, da bi nekaterim 'iznajdlivim' osebkom preprečili, da bi svoje Radeone 9500 navili in tako za nižjo ceno dobili performanse dražje verzije, se Radeoni 9500 in 9700 prodajajo z BIOSom, ki onemogoča navijanja. Ampak najbrž že veste, kako se štorija konča - v manj ko treh tednih po začetku prodaje so računalniški zanesenjaki že našli način, kako zaobit to 'pomanjklivost'. Postopek, kako 'odkleniti' grafično kartico, najdete tukaj. Velja pa seveda opozorilo - tega postopka se lotevate na lastno odgovornost!

23 komentarjev

NV30 naprodaj prihodnje leto

X-Bit Labs - Poročali smo že, da naj bi nVidia svojega NV30 uradno predstavila 18. novembra, sedaj pa je nVidia celotno zgodbo potrdila še uradno. Kljub temu, da bo NV30 predstavljen že čez dober teden, naj bi bila zadeva v masovni proizvodnji do konca januarja prihodnje leto. Grafični procesor naj bi se pojavil v več izvedbah, ki zaenkrat nosijo še kodna imena NV30, NV31, NV34 ter NV35. O cenah, razlikah med modeli ter dobavljivosti v materi Kokoški kot ponavadi, še ni podatkov. Več statističnih informacij o stroških razvoja NV3x družine najdete na tem naslovu.

0 komentarjev

Macromedia Flash MX

ZDNet - Na spisunjenje dotične novičke sem sicer želel počakati vsaj do trenutka, ko bi si stvarco ogledal ter posledično spisal malce globljo novičko, a na račun ogromnega povpraševanja (če gre verjeti Macromediinim besedam) mi še vedno -- tri dneve po splavitvi -- demo verzije še ni uspelo dobiti. Zatorej teorija.

Verzija MX je že četrta po vrsti z drastično spremenjenim vmesnikom. To se sicer niti ne sliši tako hudo, a zna biti resna težava: če gre verjeti besedam znanca, ki je sicer hud poznavalec Flasha in ActionScripta, da se mora večine stvari naučiti znova. No ja, vsaj razumevanje filozofije Flasha tukaj pomaga. Macromediini programerji so se nas končno usmilili ter vnesli predpripravljene skupke kode, kot recimo gumbe ter 'scroll bare'. Hvala vam! Hvalevredna je tudi poteza avtorjev, ki se vse bolj osredotočajo na razsvetljevanje programerjev, da Flash ni zgolj oz. predvsem namenjen opravilom, kot so 'intro' filmčki ter bleščeče strani, ampak predvsem zelo dobra tehnologija, kjer...

4 komentarji

Matrox G550 test

več strani - Pojavil se je prvi test dotične kartice, ki naj bi bila dobavljiva konec avgusta ali pa v začetku septembra za okoli 280DEM. Kartica navdušuje na 2D področju medtem ko pa je v 3D področju bolj slaba, kar pa ni presenetljivo, saj je to le izboljšana G400/450 kartica. Test si lahko ogledate na aceshardware.com . Na chip.de pa si lahko pogledate rezultate v primerjavi z Geforce MX serijo.

0 komentarjev

Novi overclockerski kralj med GeForce2 MX karticami

Jaz - Na Chip.de so testirali Cardexpertovo GeForce2 MX kartico, seveda pa zadeva ne bi bila tako zanimiva, če bi se omejili samo na merjenje hitrosti. Kartico so torej temeljito overclockali in prišli do ugotovitve, da gre za eno izmed najbolj overclockabilnih GF2 MX kartic, saj so hitrost 5.5ns pomnilnika lahko dvignili na kar 250MHz (500MHz DDR). Njihov test (ki je, žal, v Nemščini) si lahko pogledate tukaj. Thnx, NiggerBob!

1 komentar