»

Novosti iz podjetja Meizu

Meizu Me - Meizu, kitajski proizvajalec kakovostnih multimedijskih predvajalnikov, je po lanskoletni splavitvi napovedal nadgradnjo svojega aktualnega modela miniplayer. Fizično se nova verzija, ki bo dobila pripono SE, ne bo dosti spremenila. Zmanjšali bodo debelino na 7 mm z zdajšnjih 10, podpora za datoteke ogg, flac, wav, wma in mp3 ostaja, dodali pa bodo boljšo podporo predvajanju video posnetkov, predvsem bo podprtih več video formatov, kar pomeni, da uporabnikom ne bo več potrebno prekodirati videa pred nalaganjem. Baterija naj bi pri poslušanju glasbe zdržala do 30 ur (sedaj 36 - očitno je tanjšanje zahtevalo majhen davek), med...

24 komentarjev

Enotni daljinski upravljalci

TweakNews.net - Verjetno je kdo od vas že opazil, da daljinski upravljalci vse pogosteje povzročajo težave, saj na področju IR ukazov ni nobenih standardov in se včasih funkcije različnih naprav med sabo neugodno prepletajo (v mojem primeru je ukaz play pri DVD predvajalniku ugasnil TV). Težave se pojavljajo tako med različnimi proizvajalci, kot tudi med različnimi generacijami istega proizvajalca.

Poleg tega, da oblikuje nove standarde HDTV-ja, se je zato HANA (High-Definition Audio-Video Network Alliance) sedaj zavzela tudi za to, da se na področju daljinskih upravljalcev naredi red. Novi standardi naj bi poskrbeli, da bo odslej mogoče:
  • z enim daljinskim upravljalcem dostopati do vseh AV naprav in njihovih vsebin v sistemu, ne glede na lokacijo;
  • novo napravo dodati v sistem z enim samim kablom;
  • deliti vsebine med PC-ji in AV napravami, pri čemer bodo varovani podatki ostali zaščiteni;
  • pregledovanje in snemanje kjerkoli v nepremičnini (do 5+ HD kanalov hkrati).
Vse skupaj zveni všečno, kako...

6 komentarjev

Test MP3 predvajalnika

Review Shack -

Da, spet je nedelja, popraznična nedelja, podjetja ne delajo, novih dogodkov ni in ponovno ste obsojeni na branje -- testov strojne opreme. Kaj č'mo. Saj bo bolje. [;)]

Na Review Shack so spisali test napravice, ki jo bodo cenili predvsem tisti, ki veliko potujejo in radi poslušajo dobro glasbo. Uganili ste, tokrat gre za prenosni CD-predvajalnik, ki razume še MP3 jezik ter loví radijske frekvence. Če spadate med te glasbene "odvisnike", si članek le preberite. Klik!

2 komentarja

iRiver ChromeX iMP-150 CD/MP3 igralnik

OnePC - Na tržišču je že dosti MP3 CD predvajalnikov po različnih cenah. OnePCjevci pa so se naposlušali enega od iRiverjevih in bili z njim zelo zadovoljni.

Predvajalnik ima nekaj bonbončkov, ki ga naredijo boljšega od konkurence. Dizajn je tako ali tako prelep (kar lahko sklepate po futurističnem imenu [:D]), tudi format WMA je podprt, najbolj pa preseneti nadgradljivost firmwarea. Prav tako ni izvzet daljinski upravljalec in osvetljevanje zaslončka, slabost predvajalnika pa bi naj bila njegova velikost in kratkost kabla za slušalke pri neuporabi daljinca. Izvolijo.

1 komentar

Glasba za aktivne

Hardware Zone - Vsi, ki se aktivneje ukvarjate s tekom, kolesarjenjem ali fitnesom, se prej ali slej zavedate, da nekaj pogrešate. Teh nekaj stvari (ali pa sploh ne stvari) je precej, verjetno pa je pri vrhu glasba.

Ker je ta segment populacije, vsaj po moje, še premalo pokrit, sta se Nike in Philips odločila, da bosta predstavila paleto izdelkov. V delo so vpregli dobre designerje, saj so izdelki res lepi na pogled, od prenosnih mp3 in CD predvajalnikov, do klasičnih FM radijskih spremenikov. Cene so primerljive z ostalimi produkti, upamo lahko samo, da bodo izdelki kmalu prišli v Slovenijo.

Predogled so naredili na Hardware Zonu (stran je zdaj zelo počasna, tako da ne obupajte).

If I were you, I would skip to page 6...

5 komentarjev

Creative Labs MuVo: Dva v enem

Tom's Hardware - Creative Labs je izdelal zelo zanimiv MP3 predvajalnik. Napravica namreč za skladiščenje teh datotekic uporablja USB vtič, ki se preprosto (v Windowsih XP in ME ne potrebujete gonilnikov) vtakne v pripadajočo režo in že lahko nanj pretakamo MP3je. Za napajanje skrbi navadna AAA baterija, ki zadošča za 10-urno poslušanje glasbe. Napravica se lahko pohvali tudi z dokaj dobro kvaliteto zvoka, majhno težo, poleg MP3jev pa je sposobna predvajati še tip WMA.

Za slabih 150 dolarjev torej dobimo MP3 in WMA igralnik ter paličico s 64 megabajti pomnilnika. Kmalu lahko pričakujemo tudi inačico z 128 MB prostora. Ni slabo, upajmo le da se bodo slovenski uvozniki zmigali in zadevo pripeljali tudi v našo podalpsko deželico. Do takrat pa klik!

5 komentarjev

Toshibino prenosno MP3 igralo

CDR-Info - Toshiba bo kmalu začela prodajati svoj lasten prenosni MP3 igralnik, ki bo imel 5 GB trdega diska, imenoval pa se bo GIGABEAT. Opremljen bo z 480 Mbps USB 2.0 terminalom, prav tako pa je lahko povezan preko USB 1.1 vmesnika. Na prodajne police naj bi prišel 22. tega meseca (torej, jutri [:D]), predvidena cena pa naj bi bila okoli 400 ameriških zelenih. Klik!

1 komentar