»

RAID v praksi

X-Bit Labs - Po tem, ko ste lahko brali tri ločene teste RAID krmilnikov te dni (glej povezane novice), pa si lahko sedaj ogledate resnično primerjavo treh RAID krmilnikov. Na X-Bit Lab's so si namreč ogledali štiri RAID krmilnike podjetij Promise ter HighPoint. Tokrat so se za razliko od ločenih pregledov osredotočili bolj na same zmogljivost ter hitrost, kot na tehične karakteristike ter zmožnosti. Klik!

0 komentarjev

Promiseov RAID krmilnik

X-Bit Labs - Tudi podjetje Promise je izdalo svoj nov RAID krmnilnik na PCI vodilu, imenovan Promise FastTrak100 TX4 IDE RAID Controller. Njegovo delovanje, značilnost in sploh vse so si ogledali na X-Bit Labs, kjer so spisali tudi zanimiv test te umetnine. Krmilnik podpira prikljucitev osmih ATA diskov ter delovanje v RAID0, 1, 10 in JBOD načinu. Klik!

Priporočljivo za vse lastnike IBMov.[>:D]

0 komentarjev

Test PCI RAID krmilnika

X-Bit Labs - Danes ima že mnogo osnovnih plošč štiri kanale za priključitev IDE naprav, poleg tega pa tudi podporo za enostaven RAID0 ali RAID1, tako da se nakup posebne kartice za RAID v večini primerov ne splača. Kaj pa storiti, če si zaželite naprednejše funkcije, kot so RAID5 ali morda RAID10? V tem primeru pa boste prisiljeni kupiti dodatno RAID kartico.

Enega izmed t.i. PCI RAID krmilnikov so si ogledali pri X-Bit Labs. 3ware Escalade 7850 Controller, kot se krmilnik uradno imenuje podpira vse možnosti RAIDa ter ima kar osem kanalov za priključitev trdih diskov, kar bo zadovoljilo tudi najzahtevnejše uporabnike. Klik!

0 komentarjev

Nova integrirana ABIT - ka

X-Bit Labs - Novička za vse ljubitelje integriranih mamaplat: ABIT bo izdal novo integrirano mamaplato, ki bo bazirala na KT333 čipovju in se ima imenovati AT7. Tehnikalije:

ATX format
Podnožje za Socket A procesorje
4 PC2700/PC2100/PC1600 DDR SDRAM DIMM
3 PCI, AGP 4x,
ATA-133 (VT8233A South Bridge), 4-kanalni ATA-133 RAID (HighPoint HPT374)
dva IEEE 1394 porta, USB 2.0 (VIA VT6202)
Integriran zvok (SP/DIF in/out)
10/100 Fast Ethernet kontroler (Realtek 8100C).

In cena? Okrog 200$.

1 komentar

HighPoint predstavlja nove produkte

X-Bit Labs - HighPoint, podjetje ki ga poznamo po priljubljenih (in težavnih) ATA/RAID krmilnikih, je najavilo nove krmilniške čipe. Ti so seveda zasnovani za podporo novem ATA standardu, ATA133. Po prvem ATA133/RAID krmilniškem čipu je danes v javnost pricurljala novica o novem z imenom HPT374. Od svojega bratca in vseh predhodnikov se razlikuje predvsem po tem, da namesto dveh ima kar štiri dodatne IDE kanale (kar pomeni dodatnih 8 IDE naprav). Po tem lahko sklepamo, da je HPT374 namenjen predvsem vgradnji v zunanje/kartične krmilnike, saj si je težko predstavljati proizvajalca matičnih plošč, ki bi poskušal na že tako prenatrpan PCB vgrajevat ta čip in štiri dodatne IDE kanale. Na žalost pa RAID del krmilnika še vedno ostaja nespremenjen, kar pomeni da podpira le RAID 0, RIAD 1 in RAID 0+1 konfiguracije.
Podpora HighPointa in ostalih podpobnih proizvajalcev je za Maxtor (kot pobudnika novega standarda) in ATA133 zelo pomembna. Prvič do sedaj je namreč tabor proizvajalcev veznih čipovij za...

0 komentarjev

Rahlo spremenjen HighPointov kontroler

X-Bit Labs - HighPointovi HPT370 ATA100/RAID krmilni čipi se po vsej verjetnosti nahajajo v marsikaterem računalu. Za njihovo ogromno popularnost je v največji meri "kriv" prav ABIT, ki njihove čipe pridno vgrajuje na svoje matične plošče. No, HighPoint je najavil novi krmilni čip z imenom HPT370A. Na žalost se od svojega predhodnika ne razlikuje veliko: še vedno zmore RAID 0, 0+1 in 1 konfiguracije, edina razlika je finejša, 0.35 mikronska tehnologija izdelave.

2 komentarja

ECSjeva konkurenca ABIT VP6

X-Bit Labs - Elitegroup oziroma ECS, pri nas precej nepoznano podjetje se pripravlja na izdajo matične plošče, ki naj bi po njihovih besedah zlahka konkurirala ABITovi VP6. Šlo bo torej za dvo procesorsko ploščo na VIA Apollo Pro133A čipovju z zanimivo konfiguracijo. Na plošči bodo 3 DIMM, 5 PCI, 1 AGP, 1 AMR reže, preko 686B SouthBridga pa bo podpirala ATA100 standard. Seveda ne sme manjkati možnost RAIDa, ki bo uresničena preko HighPointovega HPT370 krmilnika. Plošča naj bi bila zares privlačna tudi za nas overclockerje, saj bo vsebovali precej funkcij namenjenih navijanju procesorja. Najlepše pri vsem pa bo zagotovo nizka cena: okoli 140$. Ko bi se le pojavila v Sloveniji [:'(].

2 komentarja