»

Zalman CNPS 9700 in Thermalright Ultra-90

Zalman CNPS 9700 LED

vir: ComputerBase
Slo-Tech - Zalman je pričel dokaj skromno. Vse kar so želeli, je bilo tiho hlajenje pregretih sestavnih delov računalnika. Njihove pahljače so bile med našimi bralci zelo popularne in priljubljene. Vendar pa do predstavitve modela CNSP 7000, njihove rešitve niso bile pretirano učinkovite, oziroma, nudile so samo tišino, ne pa nizkih temperatur.

Kasneje je postalo jasno, da uporabniki poleg tišine želijo tudi zmogljivo odvajanje oddane toplote. S prej omenjenim modelom 7000 jim je za kratek čas uspelo celo osvojili prestol. Konkurenca (Thermalright, Thermaltake, Coolermaster, …) seveda ni počivala, in tako smo bili priča novim in novim rekordom nizkih temperatur. Tudi pri Zalmanu niso sedeli...

7 komentarjev

Thermalright SI-128

Hartware.net - Thermalright na naši stani poznamo kot proizvajalca zelo zmogljivih hladilnih teles. S svojimi rešitvami vedno posega na sam vrh zmogljivosti in zmožnosti odvajanja topolote, saj so najboljše rešitve že primerljive s poceni vodnimi hlajenji. Njegova hladilna telesa sicer niso med najcenejšimi, kar še posebej velja najzmogljivejša, a za zadnji MHz ali tišino se je vedno seglo precej globoko v denarnico. Poleg tega so tudi časi, ko smo na forumu moledovali slovenske uvoznike, naj vendarle ponudijo Thermalright-ove produkte, davno mimo. Brez težav so pri nas na voljo najnovejši modeli.Tokrat so se odločili prenoviti SI oziroma XP družino, kljub temu, da so prav nedavna prestavili zelo...

5 komentarjev

Thermalright SLK 900

NexusHardware - Thermalright je eno izmed vodilnih podjetij na področju zračnega hlajenja. Njihov najbolj uspešen izdelek je bil SLK800, ki slovi kot eden najboljših zračnih hladilnikov. A izdelali so njegovega naslednika in sicer SLK900, pri katerem so odpravili pomanjkljivost predhodnika -- pritrjevanje. Namesto da bi se hladilnik pritrdil na podnožje procesorja, je sedaj možno namestitev preko štirih lukenj na matični plošči, zaradi katerega hladilna rebra bolje stojijo na procesorju. Druga novost je ta, da ga lahko pritrdimo na AMD-jeve in takisto na Intelove procesorje.

9 komentarjev

Več štroma!

Tweak Town - Vsak dan se na internetu pojavi kar nekaj testov - procesorji, matične plošče, grafične kartice, ...bolj malo pa je testov ene napravice, ki vso šaro, ki jo namečemo v ohišje, poganja - govorim seveda o napajalniku, ki skrbi, da se po pregrešno dragih komponentah enakomerno pretakajo škratje elektrončki.
No, eden takih testov se nahaja tukaj, pod drobnogled pa so vzeli Antecovo enoto True550. Torej, vsi, ki vam vaš sedanji napajalnik ne more zagotoviti dovolj moči, si le oglejte test te 550 W pošasti.

1 komentar

Swiftechova zverina

ipKonfig - Ker se sam ne ukvarjam z navijanjem, nisem ravno poznavalec raznih overclockerskih podjetij, ki izdelujejo hladilnike za vedno prevroče procesorje. Poznam sicer Thermaltake, Alpho, GlobalWin, Thermalright, še nekaj malih podjetij in tema. Zato sem se pred časom kar malce začudil, ko so se na Overlcockers Australia začeli masovno pojavljati povezave, ki privedejo do številnih testov Swiftechovih ventilatorjev. Najprej sem mislil, da gre spet za še ene množične produkte, ki v svetu overclockanja ne bodo ravno uspeli, vendar po prebranem testu na ipKonfig lahko rečem, da sem se krepko zmotil. Tam so...

3 komentarji

Test ventilatorjev

Void Your Warranty - Pojavil se je še en test, ki tokrat ne testira vseh mogočih in nemogočih hladilnikov, pač pa samo 60 mm ventilatorje. Na test so vzeli ventilatorje treh proizvajalcev - Sunon, Thermaltake in Delta. Njihovo učinkovitost pa so preizkusili na hladilniku Thermalright SK6. Kolikor jaz vidim, precej radi natikate raznorazne ventilatorje na svoje procesorske hladilnike, zato oddeskajte sem in si popravite svoje morebitno zmotno mnenje.

0 komentarjev