»

Projekt črna pritlikavka ali 12 TB v škatli za čevlje

Slo-Tech - Will Urbina je na svoji spletni strani objavil članek s slikami, ki opisuje njegov najnovejši projekt. Imenuje se Black Dwarf ali črna pritlikavka. Ime ni naključno, saj je na čim manjši prostor skušal stlačiti čim več podatkov. V škatlo, nič kaj več od škatel za čevlje, je spravil osem dvoterabajtnih trdih diskov, ki so povezani v RAID5, Intel Atom, 2 GB pomnilnika in ostale pritikline, ki sodijo k računalniku. Tako pripravljen podatkovni strežnik zasede zelo malo prostora, porabi do 90 W energije in nudi dobrih 12 TB prostora s hitrostjo pisanja 88 MB/s in branja 266 MB/s.

55 komentarjev

Manj vroči prenosniki

Slashdot - Ste kdaj gledali DivX ali DVD film na prenosnem računalniku, a škatle niste imeli nikamor za postaviti in ste jo tako držali kar na kolenih? Če ste, potem veste, kako neprijetno deluje vročina prenosnika na vaše telo in kako bi bolj uživali v filmu, če bi bilo računalo spodaj hladno. Nekdo se je zavedel tega "problema".

Sandia National Laboratories so tako razvili in patentirali sistem hlajenja z alkoholom metanolom. Namesto hladilnih teles v obliki kovinskih reber, bodo po računalu speljane kot las in manj tanke bakrene cevčice, ki bodo s pomočjo izhlapevanja in kondenziranja metanola prenašale toploto z enega dela računala na druge dele (recimo zadnja stran ekrana) in s tem omogočile boljše in bolje razporejeno hlajenje celotnega prenosnika. Več si preberite na: /.

0 komentarjev

Breadbox computer

Silent PC Review - Spet je nedelja, in kot ponavadi, so vse strani "mrtve". Kot ponavadi, je nedelja zvečer dober čas, da dobite na ogled kakšno zanimivo modifikacijo.

Tale današnja se sicer ponaša že z zavidljivo starostjo par dni, samo je vseeno vredna ogleda. Avtor je v Ikei našel primerno škatlo lepe zunanjosti, in lahko si mislite, kaj je sledilo. Translacija računalnika v škatlo.

Včeraj smo poročali o kači v računalniku. Danes o računalniku v škatli za kruh. Bo naslednja kača v škatli za kruh?

2 komentarja

Ste nori na vesoljčke?

OCAddiction - Če ste nori na vesoljčke, zagret modifikator in vas žuli kakšnih 60$ preveč, potem ste dober kandidat za nakup te zaščite za ventilator.
Fantje na OC Addictions so dobili v roke komplet ventilatorja, mreže ter še nekaj posladkov, ki pripravijo to pašo za oči k delovanju. Kljub nekaterih napakam so jo ocenili zelo pozitivno, tako da vam svetujem ogled celotnega članka, poleg tega pa je na strani še lepa modifikacija celega ohišja.

4 komentarji

Vrezovanje simbolov v pleksi steklo

System Cooling - Izdelava raznih oken iz pleksi stekla, ki nato razkazujejo računalnikovo drobovje je najbrž eden izmed najbolj priljubljenih posegov. Pleksi steklo pa nima samo enostranske namembnosti, ampak se ga lahko uporabimo še za vrsto drugih modifikacij. Na Systemcoolingu so obravnavali eno izmed takih malce drugačnih, in sicer izrezovanje raznih simbolov. Modifikator se je odločil, da v pleksi steklo vreže poljskega orla. Vse kar potrebujete za to pa je nekaj deset minut, mirno roko, dober vid in dremel.
Samo predstavljajte si, koliko občudovanja bi lahko poželi s takim okrašenim window modom, ali pa s tako okrašeno stranico popolnoma prozornega ohišja, ki bi bila povrhu vsega še primerno...

5 komentarjev

Zelo zanimiva modifikacija

vir: Pheaton
Pheaton - Modifikacije so na Slo-techu na žalost postale redka ptica selivka (vsaj v novicah), kar pa pisuni v bodoče hočemo spremeniti, saj na internetu dobesedno mrgoli raznoraznih modifikacij, med katerimi se najdejo tudi pravi oblikovalski biseri. Enega izmed teh biserov si lahko ogledate tukaj. Modifikator se je namreč odločil, da bo svoje ohišje predelal v čisto pravega nosilca sovjetskih simbolov, končni izdelek pa je na ocenjevalce naredil tak vtis, da je celo zmagal na...

0 komentarjev

Case modov še in še ...

Overclockers Australia - Overclockers Australia je objavil nekaj novih modifikacij:
  • Tukaj si lahko ogledate belo Big tower ohišje in Midi tower ohišje. Oba imata vgrajene ventilatorje in okno. Prvo ohišje je nepobarvano, drugo pa je narejeno v Quake stilu (samo logotip Quaka 3)

  • Spet belo ohišje, vendar z vgrajenimi ventilatorji, vendar Midi tower formata. Iz slik je razvidno, da je imel modifikator kar nekaj opravka z barvanjem

  • Črno ohišje z vgrajenimi ventilatorji, ki pa malce spominja na strežnik

  • Za konec pa si lahko ogledate še modro ohišje z vgrajenim ventilatorjem, držalom za prenašanje, oknom in vgrajeno neonko

Priznam, ohišja niso ravno primer revolucionarne modifikacije (se spomnite vgradnje računalnika v mikrovalovno pečico? ), vendar so vseeno vredna ogleda.

0 komentarjev

Modificirano ohišje n-tič

Overclockers Australia - Ker so počitnice in imajo ljudje veliko časa, se je na internetu pojavilo kar nekaj modifikacij. Tole ohišje sicer ni sicer kakšen revolucionaren izdelek, vendar je vseeno vredno objave. V oči nam pade Big tower format, okenska modifikacija, lepa pobarvanost in posrečena vgradnja ventilatorja na sprednjem delu. Ohišje je idealno za strežnik ali za kakega malce bolj zahtevnega uporabnika.

1 komentar

Za razvedrilo

Overclockers Australia - Ponavadi vam postrežem samo z resnimi novicami. Ker sem danes malce bolše volje (zelo se namreč trudim, da bi s svojim pesimizmom postal pesimist no. 2 na slo-tech ), vam bom serviral nekaj toplega. Vsi smo že videli fotografije računalnika v navadni škatli, a ne? Kaj pa v škatli za pizzo? Če vas zanima, se odpravite sem. P.S. se opravičujem zaradi slabe kvalitete velike slike, a sem jo moral umetno povečati (na originalni strani so samo male slikice).

17 komentarjev