»

Napster se vrača

Fool.com - Pionir na področju medmrežnega kopiranja glasbe, Napster, se po dveh letih vrača nazaj na sceno -- tokrat legitimno. V četrtek so ga zagnali poskusno, uradno pa bo začel obratovati 29. oktobra. Napster 2.0 bo sprva ponujal 500.000 skladb, za prenos posamezne pa bo potrebno odšteti en dolar. Zanimivo je, da je kar petnajst odstotkov Roxia, ki je Napsterjev lastnik, v lasti dveh največjih založb, Sonyja in Universala. Več o tem.

14 komentarjev

Modificiranje za prestižne

Slashdot - Modifikatorji očitno res ne poznajo meja; po tem, ko je takšno in drugačno "mesarjenje" cenovno dostopnih ohišij postalo že kolikor toliko običajno opravilo in ko smo se že navadili na razne predelave ostarelih SGI-jevih strežnikov v kavne avtomate, hladilnike in ostale gospodinjske pripomočke, se očitno pojavlja nov trend modificiranja - modificiranje zelo dragih računalnikov. Če gre verjeti tipu na tej strani, se je taisti osebek spravil na Sunove delovne postaje, ki stanejo reci in piši 1.3 milijona dolarjev. Zanimivo, kaj vse se spomnijo ljudje, da bi kar najbolj izstopali iz povprečja[>:D] .

2 komentarja

Modifikacija SGI Challenge DM

Overclockers Australia - Priznati moram, da sem videl že kar nekaj modifikacij, a ta me je najbolj presenetila. Tip, ki je očitno nor na SGI-jeve izdelke, se je spravil modificirati kar SGI-jev strežnik Challange DM. In v kaj ga je zmodificiral? Mogoče bo kdo malce čudno pogledal, ampak tip je celoten strežnik predelal v navaden hladilnik za živila in pijačo. Če ste začeli ravnokar gledati proti nebu in stokati, zakaj na svetu sploh živijo ljudje, ki uničujejo 175.00 $ strežnike, naj vas pomirim, da je bil strežnik že zanič, zato kake velike škode ni bilo.

1 komentar

Prenos Linuxa na X-Box uspešno napreduje

Slashdot - Navdušenci, ki prenašajo operacijski sistem Linux na Microsoftovo konzolo X-Box (seveda z velikim neodobravanjem Microsofta [:P]) očitno ne poznajo meja, saj jim je pred kratkim uspelo na to konzolo prenesti distribucijo SuSE Linux 8, vendar pa ni šlo brez nekaterih modifikacij. Kot poroča Slashdot, sistem na konzoli zaenkrat deluje - KMail deluje, StarOffice pa prav tako, kot tudi nekateri drugi programi. Pognati jim je uspelo tudi igro Tux Racer, vendar pa na žalost deluje samo z eno sliko na sekundo (1 FPS). Na voljo so tudi slike.

4 komentarji

Kreditni digitalec!

vir: ZDNet
ZDNet - No ja, skoraj. Podjetje Logitech je namreč na trg lansiralo nov izdelek, ki so ga poimenovali "Pocket Digital". Gre za digitalni fotoaparat v velikosti malenkost večje kreditne kartice. Zadevica premore 1.3 milijona pikslov, shrani pa lahko več kot 50 fotografij. Njega mere so 89 x 57 x 10 mm, cenovno pa rangira okoli 130 zelencev. Slika? Spodaj! [:D] Kliken! - upam, da vas ne moti nemščina.

3 komentarji