»

AMD napovedal 16-jedrnike

ComputerBase - Pred dvema mesecema je AMD pokazal prve delujoče primerke šestjedrnih procesorjev, ki bodo na prodajne police prišli prihodnji mesec. To pot so demonstrirali delovanje še dvakrat bolj obdarjenih procesorjev, in sicer dvanajstjedrnih. Procesorje s kodnim imenom Magny Cours (nekdo v AMD-ju je očitno bencinski navdušenec) bodo javnosti začeli prodajati prihodnje leto, na voljo pa bodo tudi osemjedrni modeli. Poleg teh iz razreda Maranello bodo izdali tudi šibkejše predstavnike iz razreda San Marino, kjer bomo prihodnje leto videli različico Lisbon, ki bo štiri- do šestjedrna.

Za leto 2011 pa AMD načrtuje prehod na 32 nm-tehnologijo, tako da bodo lahko v tistih nekaj kvadratnih milimetrov silicija stlačili še več jeder. V razredu Maranello...

79 komentarjev

AMD izda računalnik za množice

The Register - AMD si je zadal sveto poslanstvo, da poveže na internet polovico svetovne populacije do leta 2015. S tem namenom je pred nekaj dnevi poslal v proizvodnjo 'Emmo' oz. kot je uradno ime tega gizmota 'Personal Internet Communicator'. Kot je bilo pričakovano na napravi tečejo "Windows XC", ki so v osnovi predelan Windows CE operacijski sistem. Srce PICa sestavlja AMD Geode GX500 procesor, ki mu pomaga 128 MB DDR SDRAMa ter 10 GB trdi disk. Za pogovor z okolico je opremljen z modemom, štirimi USB priključki ter priključkoma za miško in tipkovnico. Poleg tega dobijo kupci še poleg 15" monitor.

Brez dvoma je ta naprava namenjena za manj razvite države, saj so pri AMDju poskušali zmanjšati ceno posamezne enote na minimum. So se pa...

52 komentarjev

Bartoni prihajajo

X-Bit Labs -

Kot poročajo na X-Bit Labs, naj bi se AMD-jevi Barton XP procesorji pojavili na prodajnih policah v začetku februarja. Ti procesorji so še vedno grajeni na K7 osnovi, ki je bila predstavljena že daljnega leta 1999, proizvajali pa jih bodo v UMC tovarni v Tajvanu.

7. februarja bodo tako luč sveta končno ugledali modeli 2500+, 2800+ ter 3000+. Koliko bodo dejanski takti teh procesorjev še ni znano, po neuradnih podatkih pa naj bi tiktakali pri 1833, 2083 ter 2250 MHz. Vsi modeli bodo uporabljali 333 MHz sistemsko vodilo.

Še to, tri dni pred njihovo predstavitvijo, naj bi AMD predstavil tudi zadnji procesor na Thoroughbread jedru -- AMD AthlonXP 2600+, ki bo deloval še vedno le pri 266 MHz sistemskega vodila. O dobavljivosti in ceni še ni podatkov.

1 komentar

AthlonXP "Barton"

X-Bit Labs - Ja, očitno se bližajo časi, ko bodo Bartoni postali resničnost. Danes so se na internetu pojavile prve domnevne fotografije tega novega procesorja. Če si malce osvežimo spomin, Barton so od svojih predhodnikov, Thoroughbred procesorjev razlikuje po dodatnih 256 kB drugonivojskega predpomnilnika (skupaj tako 512 kB). Procesor je označen kot AXDA1833DKT4D (AIUAA stepping), kar pomeni, da je zmožen delovanja na 166 MHz vodilu. Model je tiktakal pri 1833 MHz, vendar AMD napoveduje, da je njegova hitrost primerljiva s kar za tisoč megahercev hitrejšim Penitumom 4. Mljask!

3 komentarji

Athlonov ni več

The inquirer - Še pomnite, kaj smo pisali včeraj? AMD nima težav s proizvodnjo najnovejših Athlonov. Zalog je dovolj. No, to je bilo včeraj.

Danes je AMDjev tiskovni predstavnik namreč objavil, da je zmanjkalo zalog zelo omejene serije AthlonovXP 2800+, grajenih na Thoroughbred jedru. AMD naj bi v prvi čertini naslednjega leta sicer ponudil tudi AthloneXP 2800+ grajene na Barton jedru, a jasno je postalo, da je sta bila Athlona izdana na Thoroughbred jedru samo poskušnja, medtem ko AMD načrtuje masovno prodajo teh procesorjev na Barton jedru, kar bo uporabnikom prineslo pol megabajta L2 predpomnilnika ter višjo ceno. No, dogodkom se prilagajajo tudi delnice AMDja. Včeraj so zdrsnile na najnižjo vrednost - 3,63 dolarjev. Skratka, AMDju trenutno ne gre najbolje od rok. Klik!

3 komentarji

AMD: Siva Črnina

The Register - AMD je -- nikakor ne prvič -- razočaral svoje delničarje. Prihodki so namesto načrtovanih $600 MIO oz. pričakovanih $614 MIO znašali skromnih 500 milijonov dolarjev. Klik!

Verjeli ali ne, AMD (pri tem niso edini) za rezultate krivi nizko tržno aktivnost, medtem ko nas na raznovrstnih spletnih straneh že skoraj dve leti pozdravljajo ekskluzivistični naslovi novic ter ugotovitev raziskav, da je recesije že zdavnaj konec oz. se ima to zgoditi že jutri.

Se bom vzdržal in ne bom razmišljal v smeri, kakšen vpliv imajo na tržne razmere sami proizvajalci... Uriniranje v čelno premikajoče se gmote zraka.

0 komentarjev

AMD: Čipov je dovolj

Vnunet - AMD je že v torek predstavil in uradno splovil svoja nova AthlonXP procesorja, vendar bodo morali kupci počakati vsaj do konca leta, da se bosta znašla tudi v računalnikih navadnih uporabnikov. Ker so Intelovi procesorji navadno ob predstavitvi že na zalogah, so se na internetu pojavile govorice, da AMDjeva proizvodnja procesorjev ne dohaja povpraševanja ter njihovega marketinškega oddelka. Kakorkoli že, AMD je te novice ostro zanikal, saj bosta, po besedah njihove tiskovne predstavnice, procesorja v omejenih količinah OEM proizvajalcem dostopna že v poznem novembru. Pravi še, da bodo računalniki namenjeni božični prodaji, že vsebovali ta procesorja. In še ceni: 400 dolarjev za močnejšo ter 350 dolarjev za šibkejšo različico v količinah nad tisoč kosov. Klik!

4 komentarji

Slini se, o, Slo-Techa uporabnik...

Slo-Tech - ...kajti tvoja usoda je zapečatena. Naslednji teden boš primoran brati teste komponent, ki so na spodaj prikazanih slikah. Zaradi intrigantnosti se niti ne bom potrudil pod sliko napisati ime komponente na testu [:D] .
Pa saj si ne morem pomagati brez, da bi komentiral. Ergo, naslednji teden bo na Slo-Techu res ekskluziven, saj boste lahko prebrali test dveh prvih v Sloveniji testiranih grafikulj - ATI Radeon 8500 (ki rula) in nVidia Geforce Titanium500 (ki tudi rula, a malo manj). Za nameček boste morali trpeti še ob primerjalnem testu novih AthlonovXP, in sicer od frekvenc 1500+ do 1800+. Ja, res je .

35 komentarjev