»

Mozilla Slovenija se predstavi

Mozilla Slovenija

Slo-Tech - Kljub temu da je Firefox že nekaj časa najbolj priljubljen brskalnik v Sloveniji, pri nas kar nekaj let nismo imeli osrednjega spletišča skupnosti uporabnikov, ustvarjalcev in ljubiteljev Mozille. No, vsaj posodobljenega ne. K sreči je ta čas minil, zato odslej ne bo več dileme, kje poiskati najnovejši Firefox v slovenščini in kje prebrati sveže novice iz sveta Mozille v maternem jeziku. Mozilla Slovenija z današnjim dnem začenja tudi akcijo zbiranja predlogov za izboljšave Firefoxa. Prvih 100 opisov, skic, fotografij, videoposnetkov, delujočih rešitev ali predlogov v drugi obliki bo nagrajenih z majico z motivom Firefoxa.

12 komentarjev

Epiphany 1.0

Mozillazine - Danes je 6. januar, praznik svetih treh kraljev. Ne verjamete? Ja, očitno bo že res, saj so nam Gašper, Miha in Boltežar prinesli veliko darilo. Izšel je Epiphany 1.0, prva različica novega brskalnika, ki temelji na prikazovalniku Gecko, ki ga uporabljate tudi vsi uporabniki Mozille in njenih izpeljank. Epiphany bo tudi novi privzeti brskalnik v namiznem okolju GNOME 2.4 (izšel bo čez nekaj ur), kjer je nasledil Galeona. Poskusite ga!

Pred vrati pa je tudi nova različica Mozille, tokrat 1.4.1, ki je od različice 1.4 lažja za 100 hroščev. Za radovedne so na voljo Pretendenti™ za izdajo, in sicer za okolja Windows, Linux in Mac OS X.

15 komentarjev

Mozilla 1.4 Release Candidate 2 v slovenščini

Mozillazine - Drage rojakinje, dragi rojaki, spoštovani državljani Republike Slovenije! Nocoj so dovoljene sanje. Jutri je nov dan!

Izšla je namreč druga in verjetno zadnja predizdaja™ Mozille 1.4, ki ji bo čez nekaj dni sledila tudi končna različica. Tako imate še zadnjo priložnost, da sporočite morebitne napake v delovanju Mozille. A to še ni vse! Tokrat imate celo priložnost, da se pritožite tudi na napake v slovenskih prevodih, saj je urna ekipa SloZilla že pripravila jezikovne pakete XPI, s katerimi v trenutku prilagodite svojo Mozillo slovenskemu okolju. In tudi to še ni vse! Slovenci, ker ste večinoma uporabniki okolja Windows, imate prvi na svetu na voljo tudi celotne binarne pakete Mozille 1.4 RC2 za okolje Windows, tako da lahko namestite Mozillo, ki je poslovenjena že ob prvem zagonu! Vabimo vas, da preskusite Mozillo 1.4 RC2 v slovenščini in s tem prispevate k večji kakovosti končne izdaje.

Nocoj so torej še dovoljene sanje, jutri pa ...

5 komentarjev

Mozilla.org praznuje 5 in 200.000

Mozillazine - Na včerajšnji dan (torej to ni prvoaprilska šala [:D]) je minilo natanko 5 let, odkar je podjetje Netscape naredilo pogumen korak -- izdalo izvorno kodo svojega Communicatorja. 31. marca 1998 ob 10.00 po pacifiškem času so na skupnost mozilla.org poslali zgodnjo razvojno različico Communicatorja 5.0. Izvirna novica in komentarji.

Skoraj točno po petih letih, včeraj ob 13:11 po pacifiškem času, pa se je na Bugzilli -- hroščetrebnem sistemu skupnosti mozilla.org -- pojavil hrošč z zaporedno številko 200.000! Srečni pošiljatelj je Chris Hofmann. Ta številka pa še zdaleč ne pomeni, da je Mozilla na gosto posejana s hrošči, saj se odpravljeni hrošči ne odstranjujejo iz seznama, med njimi so tudi zahteve po izboljšavah, veliko hroščev je podvojenih ... Izvirna novica in komentarji.

0 komentarjev

Nova Mozilla

Mozilla.org - Da, izdelovalci Mozille so vedno bolj pridni. Nedavno so izdali stabilno različico 1.2, ki pa je žal imela zelo resnega hrošča, zato so jo potegnili nazaj in sedaj izdali inačico 1.2.1. Priporočajo nadgradnjo iz vseh prejšnjih različic, saj naj bi bila 1.2.1 najboljša in najstabilnejša doslej.

Privrženci Billa si jo snamite na tem naslovu, fani Linusa pa tukaj. Hkrati je na voljo še regionalni paket za Slovenijo, ki ga lahko namestite na vse platforme.

Mozillini bugi so popravljenji. Za vse napake lahko sedaj krivite izdelovalce strani. [:D]

3 komentarji