»

Iomega ZIP s 750 MB

EverythingUSB - Iomega je pred dobrimi štirinajstimi dnevi izdala naslednika svojega legendarnega ZIP pogona, imenovanega Iomega Zip 750MB USB 2.0 External. Že samo ime nam daje vedeti, da nove ZIP diskete zdržijo tričetrt gigabajta, ter da se enota priključi na računalnik po standardu USB2, kar nam obljublja visoke hitrosti. Če je temu res tako, so se želeli prepričati na EverythingUSB, kjer so omenjeno napravo preučili.

Kljub temu, da niso našli posebnih slabosti, uporabnost te zadeve vsekakor pod vprašaj postavlja visoka cena medija, ki znaša 15 dolarjev (CD-R nosilec na primer stane manj kot dolar) ter slaba združljivost, ki se CD-RW ploščki ne more primerjati. Kakorkoli že, če koga zanimajo detajlne informacije o napravi, klik!

3 komentarji

Novi Zip 750MB že v prodaji

Yahoo News - Iomega je včeraj naznanila, da pošilja na trg novi Zip pogon, ki bo zmožen shraniti kar trikrat večjo količino podatkov kot njegov predhodnik Zip 250MB. Novi pogoni bodo na voljo v dveh različicah, ki pa se bosta razlikovali samo v vmesniku. Prva bo uporabljala USB 2.0, v jeseni pa bo na voljo tudi firewire različica.

Po besedah Iomege bodo hitrosti prenosa dosegale približno 7,5 MB/sec, njihov pogon pa bo menda tudi precej vzdržljivejšiin seveda kompatibilen z starimi Zip disketami (250MB in 100MB).
Še cena: okroglih 180USD [:\\]
Vse to in še več si preberite na tej spletni strani.

5 komentarjev

Macally iOptiJr. - cyber miška

2fast CPU - Macally iOptiJr je spet ena izmed mišk, ki ne iztopa po lastnostih; ima 3 gumbe, kolešček (scroll wheel), optični senzor, pa še majhna je, kar ji omogoča dobro prenosnost. Čeprav so lastnosti miške precej običajne, tega ne morem trditi za dizajn. Miška je sicer precej običajne oblike, vendar je popolnoma prozorna. Prozornost je precej pogosta pri napravah za Apple Mac računalnike, pri računalnikih PC (Iomega se sicer nekaj trudi s svojimi ZIP prenosnimi ZIP enotami) pa je prozornost mišk, tipkovnic ali drugih naprav precej redkejša. Vendar prozornost sama po sebi ni nič posebnega (pač prozorna plastika). Miška pokaže svojo pravo lepoto šele takrat, ko jo priključimo na USB in le-ta (miška) vključi svoj optični senzor....

0 komentarjev

Iomega Peerless drive

Hardware Zone - Iomega je včeraj predstavila svoj nov sistem prenašanja podatkov velike kapacitete. Sprejme lahko 10 ali 20 GB podatkov. Če dokupimo dodatne medije, pa seveda kapaciteto podvojimo, potrojimo..... . Sami prenosi se vršijo do hitrosti 15 MB/s s Firewire vmesnikom (druga možnost pa je USB), kar zadosti tudi potrebe najbolj zahtevnih uporabnikov. Sami mediji, ki jih uporablja Iomega, so v bistvu trdi diski z integriranimi blažilnimi mehanizmi, ki skrbijo, da se ne poškoduje.
Na voljo bodo od 15. junija.
In še cena:
20 GB drive & cartridge (Firewire ali USB) = S$749
10 GB drive & cartridge (Firewire ali USB) = S$679
10 GB cartridge = S$275
20 GB cartridge = S$345

Malo več slik enote je tukaj: LINK.

14 komentarjev

USB 2.0

Guru 3D - Pred nekaj dnevi sem vam pravil o novem USB standardu USB 2.0. Do sedaj je bil v uporabi predvsem USB 1.1, ki ga bo v kratkem nadomestil USB 2.0. Kaj prinaša dobrega? 40 krat večjo hitrost prenosa v primerjavi z USB 1.1 in še nekaj drugih izboljšav.
Danes je s prodajo svoje USB kartice začelo tudi podjetje Keyspan. V promet je izdalo USB 2.0 kartico, ki jo priključimo v PCI režo. Kartica ima pet USB 2.0 vhodov, ki podpirajo tudi standard USB 1.1. Uporabljate lahko torej tudi svoje stare naprave z USB priključki, le da bodo delovale pri stari hitrosti (12 Mbps). Za podatke o kartici pojdite sem.

5 komentarjev