»

Znanstveno potrjeno: branje koristi

Slo-Tech - Evropski znanstveniki s francoskega INSERM-a (Institut National de la Santé et de la Recherche Medicale) so skupaj s kolegi iz Belgije, Brazilije in Portugalske dokazali, v kar smo verjeli že od malih nog - da branje koristi možganom - in rezultate objavili v reviji Science. S funkcionalno magnetno resonanco (fMRI) so študirali možgane 63 posameznikov, ki so bili različne stopnje pismenosti. Izmed njih je bilo 10 nepismenih, 22 se jih je brati naučilo šele v zrelih letih, 31 pa se jih je brati naučilo kot otroci. Zanimalo jih je, kako pismenost vpliva na sposobnosti možganov.

Ugotovili so, da so se možgani pri obeh pismenih skupinah ob predstavitvi zapisanih besed...

16 komentarjev

Nova recenzija

Slo-Tech - Tako, DrSergioDJ je za vas spisal še eno recenzijo. Tokrat si je ogledal film Blade II, ki je, le kako ste uganili, nadaljevanje enice izpred štirih let. Kako se tokrat znajde Wesley Snipes kot polvampirski stvor? In, ali tudi vampirji niso najvišje v prehranjevalni verigi? Klik!

3 komentarji

Nova recenzija

Slo-Tech - Pa smo jo dočakali, novo recenzijo namreč. DrSergioDJ si je tokrat za vas ogledal nadaljevanje Taxija, francosko komedijo z naslovom Taxi2. Film, kot pravi, ne poskuša biti nekaj fenomenalnega, temveč vam le polepšati kak večer, ki ste ga nameravali prebiti pred televizijskim oziroma računalniškim zaslonom. Film si je, po mnenju našega predragega ([;)]) recenzista, prislužil oceno sedem. Se strinjate? Brž klikat!

9 komentarjev

Novosti

Slo-Tech - Če še niste opazili, je že od včeraj na strani nova recenzija, ki jo je spisala sfinga15. Je Gospodar prstanov res vreden vseh svojih oskarjev? Klik!

Poleg tega smo pa danes v forumu spremenili ime oddelka Prva fronta v Operacijski sistemi, saj se nam zdi, da je tak naziv oddelka dosti bolj razumljiv. Toliko da veste [:D].

8 komentarjev

Nova recenzija

Slo-Tech - Naša nova recenzentka, sfinga15, je za nas opisala še en DVD. Leta 2001 izdan film, v katerem se razkažeta (khm [:D]) seksi Angelina Jolie ter mačo (khm [:D]) Antonio Banderas. Je dober? Kako se gospodična Jolie obnese v vlogi severnoameričanke iz konca 19. stoletja? Pa Antonio Banderas kot bogataš? Klik!

3 komentarji

Nov DVD

Slo-Tech - Novica: Ker se pospešeno pripravljamo za Infos ter ker nam je včeraj izpadel strežnik, se opravičujemo za malo daljšo odsotnost z vsebino. Navkljub vsemu si pa lahko danes preberete nov DVD, ki ga je za vas spisal že dolgo ustaljeni Slo-Techer DrSergioDJ. Pay it forward je film o čustveno razrvanem učitelju, ki ima fiksno idejo o tem, kako bi spremenil svet. Sin, mati, oče ter učitelj so glavne osebe v zgodbi o uspehu, ljubezni ter razočaranju. Dober film, vam povem. Je bil vam tudi tako všeč kot meni? Komentirajte!

9 komentarjev