»

Kateri Athlon?

Overclockers.com - AMD je v zadnjih mesecih ustvaril precejšno zmedo s celo vrsto t.i. papirnatih izdaj procesorjev. Najprej se je začelo z 2200+ Throughbredom A, nadaljevalo z 2400+ in 2600+ Throughbredoma B in doseglo vrhunec z 2700+ in 2800+ Throughbredoma B na 333 MHz FSBju. Od vseh teh lahko zaenkrat v trgovinah najdemo le 2200+ v zadostnih količinah ter v zadnjih dneh celo 2400+ v zelo omejenem številu, če malo pobrskamo po spletu. Do tu je stvar še nekako jasna, sedaj pa je AMD počasi začel z uvajanjem Throughbredov tudi v počasnejše modele, vse do 1700+. Vendar pa je pri tem poskrbel za svojevrstno zmedo. Tako so sedaj nekateri modeli na voljo na treh različnih jedrih, drugi na dveh, tretji pa celo samo na enem. Zmeda zgleda nekako takole:
  • 1700+: Palomino, TBred A
  • 1800+: Palomino, TBred A, TBred B
  • 1900+: Palomino, TBred A
  • 2000+: Palomino, TBred A, TBred B
  • 2100+: Palomino, TBred A, TBred B
  • 2200+: TBred A, TBred B
Smetana problema je pa še pojav 2600+ modela na 333 MHz FSBju (2083 MHz; 2600+...

4 komentarji

Abit in nForce2

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs se je Abit odločil spremeniti imena svojim nForce2 osnovnim ploščam. Celotna serija naj bi se tako sedaj imenoval NF7. Uradno niso navedli razloga čemu tako, dejstvo pa je, da si bo nova imena dosti lažje zapomniti. Tako bo sedaj moč kupiti tri Abitove plošče na nForce2 naboru:
  • Abit NF7 bo zgrajena na nForce2 SPP ter bo veljala 160 evrov
  • Abit NF7-S bo prav tako zgrajena na nForce2 SPP, opremljena pa bo še s Serial ATA ter Firewire standardoma. Stala bo 240 evrov
  • Abit NF7-G, grajena na nForce2 IGPin z integriranim grafičnim jedrom, pa bo vredna 180 evrov.
Originalna novica tukaj.

0 komentarjev

nForce2 v rokah AnandTechovcev

AnandTech - Danes se dogajajo samo čudovite stvari, vsaj za AMD privržence. Izšla sta nova procesorja, stari se ceníjo, nForce2 trka vrata ... No, dobre tri mesece po tem, ko je nVidia predstavila nForce2, so se končno pričele pojavljati tudi matične plošče, temelječe na njem. Na AnadTechu so si ogledali Asusovo A7N8X v povezavi z najmočnejšim Athlonom ta hip. In rezultati so prijetno presenetili. Klik!

3 komentarji

Danes je velik dan

Overclockers Australia - Tako so se izrazili fantje na Overclockers Australia, ko so pisali o novih Athlonih XP ter nForcu 2. Nekaj tega se dobili malo prej od našega novega pisca McHuscha, sam pa vam posredujem še nekaj povezav do nekaj ostalih testov. Če imate preveč časa, seveda.

Paličice in čepke lahko nabrusite na: Dovolj za celo popoldne...

0 komentarjev

AthlonXP 2800+ pod drobnogledom

Ace's Hardware - AMD je danes po načrtih izdal novega prvaka v AthlonXP seriji, Athlona 2800+, ki deluje na 333 megahercih FSB. Na Ace's Hardware so si nov procesor ogledali v kombinaciji z osnovno ploščo, grajeno na nForce2 čipovju. Najmočnejšega AthlonaXP so primerjali z ostali procesorji te serije, ga malce navili ter pognali kup uporabnih ter neuporabnih benchmarkov. In ugotovitve? Preberite test, prišepnem vam lahko samo, da se ga trenutno še ne izplača kupiti.

3 komentarji

Testi novega Athlona XP?

Warp2Search - AMD je za torek napovedal izdajo novih najmočnejših Athlonov XP, 2700+ ter 2800+, na spletu pa sta se že danes pojavila benchmarka še neizdanega Athlona 2800+. Athlon naj bi bil testiran v 3DMarku, kjer "je dosegel" zavidljivih 14625 točk, ter v PC Marku. Koliko sta navedena testa resnična ne vem, je pa zanimivo, da je PCMark AthlonaXP zaznal kot Durona 2,25GHz. Skratka, bodimo skeptični. Klik!

0 komentarjev

Novi Athloni v torek

več strani - Procesorski vojni še ni videti konca. Pravzaprav se vedno bolj zaostruje, saj kani AMD, če gre verjeti X-Bitovcem ter The Inquirerjevcem, prvega oktobra izdati najmočnejša predstavnika Athlon XP serije, modela 2700+ in 2800+, ki bosta neposredna konkurenta trenutnemu Intelovemu paradnemu konju, Pentiumu 4 2,8 GHz. Najpomembnejša novost je vsekakor uporaba 333 megaherčnega sistemskega vodila, ki bo dodobra izboljšalo zmogljivost ter izkoristek novih procesorjev. Uradno bo to vodilo podprto šele z novimi BIOSi na obstoječih KT400 ploščah, neuradne govorice pa so, da bodo ti procesorji delovali tudi na KT333 ploščah. Logično. Klik, Klik!

4 komentarji

Bartoni brez SOI tehnologije

DigiTimes - Na Slo-Techu se je že pisalo, da bodo AMDjevi Bartoni zamudili zaradi težav s SOI proizvodnjo.

No, očitno se težave niso nehale, zato se je AMD odločil, da v nove Athlone XP, grajene na Barton jedru, tehnologije SOI slpoh ne bo vključil. Ostale karakteristike novih procesorjev sicer ostajajo enake, te so podpora 333 megaherčnemu sistemskemu vodilu ter 512 kilobajtov predpomnilnika, kaj pa to pomeni za zmogljivosti, pa bo pokazal čas. Klik!

5 komentarjev

Athloni na 333 MHz vodilu - več podatkov

The inquirer - Med brskanjem po The Inquirerju sem naletel tudi na to zanimivo novico, ki malce bolj obravnava prihodnje AMD-jeve Athlone, ki bodo po novem delovali na 333 MHz (166 MHz DDR) vodilu. Procesorji s hitrejšim vodilom naj bi bili po poročanju AMD-ja kanček hitrejši od različic na počasnejšem vodilu, tako v igrah, kot tudi v ostalih programih. Procesorji s hitrejšim vodilom naj bi nemoteno delovali tako na KT333, kot tudi na naborih KT400 in KM400. Novo vodilo pa ne bo edina novost prihajajočih Athlonov, saj bosta različici 2800+ in 3000+ vsebovali tudi 512KB L2 predpomnilnika (jedro Barton). Kako se bodo novi Athloni obnesli v praksi, pa bomo lahko videli že 7. oktobra, ko bo na prodajne police prispela različica 2700+.

4 komentarji

AMD Athlon XP 2700+ oktobra

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit labsov, bo AMD 7. oktobra predstavil procesor Athlon XP 2700+, ki pa ne bo samo še en malce bolj navit izdelek v seriji, ampak bo nekaj posebnega, saj bo prvi AMD-jev procesor, ki bo tudi uradno podpiral 333 MHz vodilo. Tako naj bi tudi polno začel izkoriščati PC2700 DDR SDRAM. Nov procesor naj bi brez problemov deloval na naborih VIA KT400, NVIDIA nForce2 in SiS746. Deloval naj bi tudi na naboru KT 333, glede katerega so proizvajalci matičnih plošč rahlo skeptični. Sicer pa je itak prezgodaj, da bi govorili o tem, kje bo procesor deloval brezhibno in kje ne.

0 komentarjev

Zastonj Hlajenje Athlonov

ZDNet - Na Zdnet poročajo, kako z modificiranjem registra čipovja programsko ohladiti Athlone, podobno kot to dela Waterfall in njemu slični programi, le da v tem primeru ni le-teh (povečini motečih) programov. Navajajo, da so AthlonaXP 2200+ ohladili za 44%, iz 55 kar na 38 stopinj Celzija, kar je ogromno, če pomislimo, da za to ne porabimo niti tolarja. Seveda pa omenjena metoda procesor hladi samo pri mirovanju. Vsekakor ogleda vredno, četudi v nemščini: Klik!

14 komentarjev

AthlonXP 2000+ : P4 Northwood 2000MHz

HardOCP - Na [H]ard|OCP so v zelo obširnem in podrobnem članku primerjali P4 Northwood pri dveh gigahercih ter Athlona XP 2000+ (1,66 GHz). Kljub nižji delovni frekvenci AthlonaXP se zelo približa ali celo prekaša P4, toda ko pride do iger in do programov, ki so napisani P4 na kožo, le-ta "potegne" in ga celo prehiti. Tudi pri overclockanju se P4 izkaže kot zelo dober, saj so ga navili na 2,5GHz samo z zračnim hlajenjem. Ko pa je navit je pa tako ali tako zmagovalec. Samo počakajmo, da cene padejo. Tukaj.

1 komentar

AYHJAR - nova zvezda na nebu?

Overclockers Australia - Po poročanjih Slo-Techa pred dnevi ter nadaljnem raziskovanju Overclockers Australia, med AMD Thunderbirdi sije nova OC zvezda, procesor z oznako AYHJAR. Tisoč megaherčno izvedenko te serije se z lahkoto spravi na 150% originalne hitrosti - na gigaherc in pol. Povprečna navita frekvenca procesorja te serije naj bi znašala kar že zelo zajetnih 1680 MHz. Če bo pa ta serija kadarkoli ugledala slovenske trgovine - je pa vprašanje.

0 komentarjev