»

Procesorji se ceníjo

X-Bit Labs -

Nič ne škodi, če ponovimo že znano dejstvo, da bo Intel v nedeljo znižal ceno večine svojih procesorjev Pentiumov 4, ki se bodo pocenili za 15 do 35 odstotkov, dražji modeli praviloma za večji odstotek. Novost, in to sladka, je, da mu bo AMD po vsej verjetnosti sledil.

Informacije, ki jih imajo na strani X-Bit Labs, so sicer še vedno neuradne, a če bo sreča mila, se kanijo poceniti AMD-jevi Athloni XP 3200+, 3000+ in verjetno še 2800+. Šibkejši modeli se najverjetneje ne bodo pocenili, saj konkurirajo Celeronom in ne Penitumom 4. S cenovnega stališča, seveda. Podrobnejših kvantitativnih podatkov žal še ni. Več o tem.

17 komentarjev

Asus P4SDX Deluxe

Hardware Zone - Ob poplavi testov najnovejšega Intelovega čipovja za Pentium 4 procesorje z 800 MHz prednjim vodilom podjetja Intel so na Hardware Zone spisali test matične plošče podjetja Asus, ki temelji na nedavno izdanem čipovju podjetja SIS. Pri Asusu so jo poimenovali P4SDX, temelji pa na zadnjem SISovem izdanem čipovju SIS 655. Podpira vse Intelove Pentium 4 procesorje od 1,4 GHz pa do nazadanje izdanega 3,06 GHz ter Celerone od 1,7 GHz naprej. Kot vse novejše plošče tudi ta podpira 533 MHz. Ima tudi 4 DDR reže, v katere lahko vtaknemo module do največje hitrosti 400 MHz. Seveda boste na njej našli tudi AGP 8X režo ter 6 PCI vtičev. Ker pa je to Deluxe verzija, pa ima le-ta še en kup opreme. Kako...

0 komentarjev

HyperThreading?

VR - Zone - Intel je svojo HyperThreading uradno podprl ter prikazal šele v svojem Penitum4 3.06 GHz procesorju, a na internetu so se pojavile špekulacije, da naj bi že šibkejše različice vsebovale podporo tej tehnologiji, a ta privzeto ni vključena. Zadevi so se odločili priti do dna VR Zone (kjer jim je sicer uspelo javnost le še bolj zmesti [:D]), kjer so posadili Pentium4 2.4B na IWILL P4HT-S 845PE osnovno ploščoter nekako usposobili to zmožnost. Ogledate si lahko obilico slikovnega materiala, ki naj bi dokazoval te trditve. Presodite sami!

4 komentarji

Pentium4 na 3.06 GHz

X-Bit Labs - Na internetu se že dober mesec pojavljajo špekulacije, da kani Intel v sredini prihodnjega meseca izdati novega, še hitrejšega Penituma 4. Danes je Intel zadevo tudi uradno potrdil, Pentium4 3.06 GHz izzide 14. novembra letos, procesor pa za razliko od AMDjevih navad, dejansko že obstaja.

To bo prvi Intelov procesor namenjen navadnim delovnim postajam, ki bo podpiral novo tehnologijo, ki jo je sam Intel veličastno poimenoval HyperThreading (glej povezane novice). Zaradi ogromne porabe, procesor ne bo deloval na vseh Socket 478 osnovnih ploščah, zagotovo pa bo deloval na ploščah s čipovji i845PE, i845GE ter i845GV. Še zanimivost, Windows XP naj bi procesor zaradi novih tehnologij zaznali kot dva ločena procesorja. O ceni in dobavljivosti zaenkrat še ni podatkov. Klik!

3 komentarji

Intel napada: Celeron udaril na 2 GHz

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so si pravkar ogledali najnovejšega Celerona, ki reči in piši, tiktaka že pri celih dveh milijardah urnih ciklov v sekundi. Intel se je tokrat potrudil in zadevo izdal na Northwood jedru (0.13 mikronska tehnologija izdelave), vendar žal obdržal klavstrofobičnih 128k drugostopenjskega predpomnilnika in borih 100 MHz zunanje hitrosti vodila. Za kaj več o zmoglijvostih ter navijalskih zmožnostih pa kar hitro skočite na to stran!

15 komentarjev

Tri gigaherčni procesorji novembra

OC Workbench - Na internetu se pojavljajo govorice, da namerava Intel 14. novembra letos izdati tri gigaherčno izvedenko Penituma 4. Njihov tiskovni predstavnik govoric ni niti potrdil, niti zanikal, je pa potrdil, da bo Intel dotični procesor izdal še pred koncem koledarskega leta. Prav tako naj bi se z izdajo 3 GHz procesorja, šibkejši 2.6 ter 2.8 GHz različici tega procesorja, premaknili iz t.i. high-tech sistemov, v računalnike domačih uporabnikov. Prav tako je potrdil namero Intela, da namerava znižati cene že obstoječim procesorjem. Klik!

3 komentarji

AMD: Čipov je dovolj

Vnunet - AMD je že v torek predstavil in uradno splovil svoja nova AthlonXP procesorja, vendar bodo morali kupci počakati vsaj do konca leta, da se bosta znašla tudi v računalnikih navadnih uporabnikov. Ker so Intelovi procesorji navadno ob predstavitvi že na zalogah, so se na internetu pojavile govorice, da AMDjeva proizvodnja procesorjev ne dohaja povpraševanja ter njihovega marketinškega oddelka. Kakorkoli že, AMD je te novice ostro zanikal, saj bosta, po besedah njihove tiskovne predstavnice, procesorja v omejenih količinah OEM proizvajalcem dostopna že v poznem novembru. Pravi še, da bodo računalniki namenjeni božični prodaji, že vsebovali ta procesorja. In še ceni: 400 dolarjev za močnejšo ter 350 dolarjev za šibkejšo različico v količinah nad tisoč kosov. Klik!

4 komentarji