» »

Procesorji se ceníjo

Procesorji se ceníjo

X-Bit Labs -

Nič ne škodi, če ponovimo že znano dejstvo, da bo Intel v nedeljo znižal ceno večine svojih procesorjev Pentiumov 4, ki se bodo pocenili za 15 do 35 odstotkov, dražji modeli praviloma za večji odstotek. Novost, in to sladka, je, da mu bo AMD po vsej verjetnosti sledil.

Informacije, ki jih imajo na strani X-Bit Labs, so sicer še vedno neuradne, a če bo sreča mila, se kanijo poceniti AMD-jevi Athloni XP 3200+, 3000+ in verjetno še 2800+. Šibkejši modeli se najverjetneje ne bodo pocenili, saj konkurirajo Celeronom in ne Penitumom 4. S cenovnega stališča, seveda. Podrobnejših kvantitativnih podatkov žal še ni. Več o tem.

17 komentarjev

swar ::

I like that news! :D

hruske ::

Hm... sam kršite načela poštenega novinarstva. Trditev ni nujno resnična... gre samo za govorice.

asPeteR ::

No, mislim, da so "govorice" kar resnicne. Namrec V zacetku leta 2004 bo procesor 2.8 Prescott stal ene tolko kot zdaj 2.4C! Torej so pocenitve realne.

8-)
http://blog.stegnar.com

_David_ ::

In kdaj bo prišlo do teh pocenitev v Sloveniji?

qki ::

To tudi mene zanima. Po kolkem času se pocenijo procesorji v SLO?

Blizz ::

hja čez kake 2-3 mesece. Zgleda da v Slo sploh ne spremljajo spreminjanja cen.

OZZY ::

Ja prvo je treba staro zalogo prodat pol pa šelem novo. Pa če s kaj vmes še naročili.....traja še mal dlje.
Go with the flow.

ferdo ::

ČE bi meli SLOtrgovci malo več pameti v lubenici, bi tudi več prodali.
ČE majo zalogo..zakaj si jo pa delajo? kaj so procesorji kot jabuka, ki jih pripravlajo za skladiščenje? tup-tup po šupli glavi.

Pujcek ::

zato ker cena ce kupis 5 al pa 20 procesorjev ni ista???

tup-tup po šupli glavi...

ferdo ::

cene so ponavadi postavljene za 1000kosov ter 100kosov za nadaljno prodajo. in če majo slabo politiko prodaje, da imajo teh 1000kosov na zalogi po par mesecev, je to problem trgovca in njegovo slabo prilagajanje trgu.
kupec kupi tam kjer je ceneje.

saj trgovec nebo nikoli šel v minus, vedno bo prodal za malo več, kot je robo kupil.

Jeebs ::

''malo'' več? Jup, to bo to.:|
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

borchi ::

v slo ne more nihče na drobno prodat 1000 procesorjev (to govorimo o 1000 kom. od hitrosti proc. npr. 1000 kom. P4 3.0, se pravi, da če imaš v ponudbi proc. od 2.0 do 3.2GHz je to par tisoč procesorjev) v tako kratkem času, da bi lahko vedno sledil cenam kot jih diktira npr. Intel.

trgovec ima pri nas dve varjanti. kupuje pa 20 kom. od procesorja in zato plačuje občutno višjo ceno, kot je za 1000 kom. in ima minimalne zaloge ali pa kupi po 1000 kom. in ima toliko višje stroške financiranja zalog, da mora potem vseeno oblikovat višjo začetno maloprodajno ceno. to začetno maloprodajno ceno mora seveda v času praznjenja zaloge ustrezno zniževat, ker si ne more privoščit, da bi zaradi znanega padanja cen nekdo lahko uvozil 10 kom. procesorjev in jih lahko prodal po nižji ceni kot jih prodaja naš trgovec, ki kupuje velike količine (pri procesorjih lahko hitro prideš do točke, ko je cena za 1000 kom., ki je npr. veljala v času t(0), enaka kot cena za 10 kom. v času t(0+m) mesecev). vse prodaje v času t(n) kjer je n>m bodo celo pod nabavno ceno. izguba v času po tej točki se seveda pokriva iz ekstra dobičov, ki so nastali pred to točko.

ena opomba preden skočite; ni nujno, da trgovec prodaja po nižji ceni od nabavne, enako je, če prodaja po ceni, ki je nižja kot nabavna cena + normalni donos (normalni donos bi bil v tej ilustraciji donos, ki ga ustvari trgovec, ki uvaža po 10 kom.).
l'jga

speed machine ::

Complicated.

Jaffa ::

Zakaj pa misliš, da so generalni uvozniki ??? Misliš, da res samo po 20 procesorjev naročijo ?
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

mrTwelveTrees ::

go go AMD :)

borchi ::

zakaj pa mislis, da bi "generalni uvozniki" (btw. kaj si ti predstavlaš pod generalni uvoznik??? nobene pravne podlage (pogodbe) ne more bit, da bi npr. intel prodajal SAMO enemu grosistu v sloveniji. še več, to je prepovedano.) komej čakajli, da prodajo trgovcem na drobno procesorje po taki ceni kot jih oni kupijo na debelo? zato, da bo folk bol veselo hodu po sleveniji in zato, ker so prejšni dan gledali dokumentarec o življenju matere terezije?
l'jga

[SkA] ::

Preden kdo doktorira iz "ekonomske matematike" .. dejstvo je da se mora dobro podjetje še pred kupci zavedati napovedanih pocenitev in svoje zaloge temu primerno upravljati. Verjetno ni budale ki bo dan pred pocenitvijo naročila 1000 kosov procesorjev. Upam, da se bo pocenitev tudi na slovenskem trgu hitro poznala, kdaj to bo pa si ne upam napovedati... nisem v teh vodah, vplivov na to pa je veliko (malce drugačnih kot smo jih dobili z matematično funkcijo).

Podjetja pač ne operirajo na sistemu "zdele bom kupu 1000 procesorejv pol bom pa že vidu kdaj jih bom prodou" .. oziroma tista ki to počnejo slej ko prej propadejo.

Tisti generalni uvoznik je bilo pa verjetno mišljeno kot direktni Intelov partner na področju prodaje procesorjev. Če to v Sloveniji sploh še imamo? Nekaj časa smo jih imeli kar nekaj, ... pa so nekateri od teh propadli oziroma niso mogli zadovoljevati postavljenih kvot za tak naziv.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

E6420, E6320,E4400

Oddelek: Strojna oprema
292609 (1596) bond007
»

Intel: novi procesorji in padec cen

Oddelek: Novice / Procesorji
134265 (3694) Markoff
»

Znižanje cen procesorjev

Oddelek: Novice / Procesorji
212330 (2330) MEDENA
»

Procesorji se ceníjo

Oddelek: Novice / Procesorji
62024 (2024) frenk
»

Celeron 2,5 in 2,6 GHz

Oddelek: Novice / Procesorji
302027 (2027) kuglvinkl

Več podobnih tem