»

Večerno branje

Overclockers Australia - Med deskanjem po spletu sem naletel na par zanimivih zgodbic, ki vam jih podajam v branje.

Prva govori o nevarnosti, ki jo predstavlja Mandrake 9.2 Linux LG-jevim CDROM pogonom. Očitno se ne marata najbolje, tako da inštalacija tega operacijskega sistema povzroči takojšnjo smrt pogona.

Druga novička pa govori o dogodkih med snemanjem filma The Passion. Film govori o poslednjih urah življenja Jezusa, kar je zanimivo pa je to, da je v igralca, ki igra Jezusa, med snemanjem v Rimu udarila strela. Igralec ni bil poškodovan, producent pa je dejal, da je videl dim, ki se je pokadil iz igralčevih ušes.

14 komentarjev

LCD zaslonček

IceVulcano - Si želite, da bi bili vedno na tekočem s podatki o vašem računalu, kot so temperatura procesorja ali pa katera pesem se predvaja v Winampu. Mogoče bi pa radi, da se vam na zaslončku prikazuje kaj drugega? Na IceVulcano smo spisali članek o LCD zaslončku, ki ga lahko priklopimo na naše računalo kar preko LPT porta in ga skonfiguriramo preko enostavnega programčka. Članek si preberite tukaj.[8-)]

3 komentarji

Geek test

The Register - Kako Geekasti™ ste med vsemi temi urami preživetimi na vašem računalu postali? Seveda, Vi pravite , da ste še vedno povezani z "zunanjim" svetom. Vendar kje imate kakšen dokaz, da se ne spreminjate v računalniškega zafrustriranca z kosmatimi zobmi in podpisano sliko Billa Gatesa ob postelji?

Med deskanjem po The Registru sem našel duhovit test (že drugi danes - pač nedelja je[:D] ), s katerim lahko enkrat in za vselej dokažete da se motite ali pa morda izveste da je še upanje za vas.

0 komentarjev

Kvantna računala vedno bližje

New Scientist - Sicer nisem kvantni fizik in nikakršen znalec, toda tole je tudi zame zelo zanimivo.

Erwin Altewischer in njegova ekipa na univerzi Leiden na Norveškem so ugotovili, da kvantno povezani fotoni v parih lahko prehajajo tudi skozi kovino, ne da bi pri tem bila povezava prekinjena in brez ločitve fotonov. Še pred kratkim časom so mislili, da se povezava pri prehodu prekine in da so vezi veliko bolj šibke kot so se izkazale kasneje.

Pare fotonov so pošiljali skozi tanko plast zlata. To zlato je bilo dovolj debelo, da skozi ni prepuščalo svetlobe. Imelo je luknje velikosti 200 nanometrov, kar je premalo za valovno razliko svetlobe. Kako so potem fotoni "gradniki svetlobe" lahko šli skozi boste vprašali? Ko je fotonski par zadel ob zlato so se proizvedli plazmoni, ki so se lahko stisnili skozi luknjice in na drug strani zopet ojačali in oddali fotone, ki pa so bili na začudenje in veselje znanstvenikov še vedno povezani. Kaj jim to odkritje pomeni verjetno še dolgo ne bomo izvedeli, vemo...

7 komentarjev

Kako nagajati sodelavcem?

Little White Dog - Med deskanjem po vsemrežju sem naletel na ta članek, ki je poln nasvetov, kako malček zagreniti življenje sodelavcem, vključuje pa spreminjanje imena računalnika v 'asslover', uporabo programčka, ki poskrbi, da skače miškin kazalec po ekranu, spreminjanje Windows nasvetov, zagon v DOS... Prava stvar torej, če se vam je kateri od sodelavcev zameril .

0 komentarjev