»

Canonovi fotoaparati vas lahko opečejo

Wired News - Že dolgo vemo, da pirotehnični izdelki niso več edini možni vir za opekline, ekplozije in požare. V svetu prenosnikov so to mesto prevzele Sonyjeve baterije. Tokrat pravzaprav ni nevarna baterija sama, temveč nekoliko nesrečno postavljena vzmet na pokrovčku za baterije digitalnih fotoaparatov PowerShot A530 in PowerShot A540.

Tovrstna napaka lahko povzroči kratek stik in sprazni baterije ter nevarno segreje spodnji del naprave. Canon lastnike omenjenih dveh fotoaparatov, ki se jim serijske številke začno s številkami 21, 22, 23 in 24, prosi, da preverijo omenjeno vzmet ter pošljejo napravo na servis. Vsem z opečenim prsti in manjšim številom fotografij na dopustu, se iskreno opravičujejo.

V množici različnih fobij, znajo kmalu prednjačiti fobije v povezavi z baterijami. Hmm... kako se bo latinsko imenovala ta reč?

15 komentarjev

Testi novega Athlona XP?

Warp2Search - AMD je za torek napovedal izdajo novih najmočnejših Athlonov XP, 2700+ ter 2800+, na spletu pa sta se že danes pojavila benchmarka še neizdanega Athlona 2800+. Athlon naj bi bil testiran v 3DMarku, kjer "je dosegel" zavidljivih 14625 točk, ter v PC Marku. Koliko sta navedena testa resnična ne vem, je pa zanimivo, da je PCMark AthlonaXP zaznal kot Durona 2,25GHz. Skratka, bodimo skeptični. Klik!

0 komentarjev

Novi Athloni v torek

več strani - Procesorski vojni še ni videti konca. Pravzaprav se vedno bolj zaostruje, saj kani AMD, če gre verjeti X-Bitovcem ter The Inquirerjevcem, prvega oktobra izdati najmočnejša predstavnika Athlon XP serije, modela 2700+ in 2800+, ki bosta neposredna konkurenta trenutnemu Intelovemu paradnemu konju, Pentiumu 4 2,8 GHz. Najpomembnejša novost je vsekakor uporaba 333 megaherčnega sistemskega vodila, ki bo dodobra izboljšalo zmogljivost ter izkoristek novih procesorjev. Uradno bo to vodilo podprto šele z novimi BIOSi na obstoječih KT400 ploščah, neuradne govorice pa so, da bodo ti procesorji delovali tudi na KT333 ploščah. Logično. Klik, Klik!

4 komentarji

Intel bo preganjal AMD vse do groba

The inquirer - Sodeč po tej novici na The Inquirerju, se obeta še trši boj med Intelom in AMD-jem. Inquirerjevi novinarji so naredili intervju s Craigom Barrettom (eden izmed najpomembnejših mož pri Intelu). Barrett je povedal, da bo Intel nadaljeval cenovno vojno z AMD-jem tudi v prihodnjih mesecih, vendar ne samo nadaljevati. Intel namerava celo stopnjevati cenovno vojno. To pomeni, da se nam obetajo še nižje cene procesorjev, kaj je že skoraj utopija. Intel je imel 5 let 80 % tržni delež, potem pa mu ga je začel spodjedati AMD. Intel zato še posebej poudarja, da bodo poizkušali pridobiti staro slavo in da konkurenci (AMD-ju) ne bodo dopustili, da bi jim jemala kupce. Kljub prigovarjanju pa Barrett ni hotel povedati, koliko Pentiumov 4 so prodali skozi to leto.

27 komentarjev

Tudi Duroni prehitevajo

JC News - Očitno Intel s Celeroni ni edini, ki prehiteva uradne datume izzida, saj JC News poroča, da so se na Pricewatchu pojavili prvi primerki 850MHz Duronov. Ti procesorji naj bi se pojavili komaj v prvem četrtletju 2001, oziroma nekje konec januarja. Kaj naj rečem... vojna med izdelovalci procesorjev po eni strani koristi uporabnikom (poglejte le zadnja znižanja cen AMDjevih procesorjev... 1.2GHz TBirdi stanejo okoli 250$!), po drugi strani pa je tempo izdaje procesorjev res silovit in novi računalnik, za katerega ste pljunili mastne denarce je že čez par mesecev zastarel [:\\]...

3 komentarji