»

Zadnje aktivnosti LulzSec (2)

Na udaru so ameriški senat, založnik iger Bethesda, prijavni strežnik za Eve online, ter pupularni igričarski časopis Escapist.

vir: Twitter
Twitter - Lulzova ladja nadaljuje pomorsko ofenzivo na slabo zavarovane utrdbe interneta.

Polastili so se strežnika ameriškega senata in objavili konfiguracijo Apache spletnega strežnika ter polni seznam datotek na njem. Gor sicer ni nič pretresljivega - predstavitev dela zgornjega doma parlamenta in domače strani posameznih senatorjev. Bo pa sigurno ujezilo koga.

Poleg politikov so jo tokrat fasali tudi igričarji. Če uporabimo moderno izrazoslovje, so LulzSecovci uspeli neupravičeno vstopiti v strežnike razvijalskega in založniškega podjetja Bethesda Softworks, ki je verjetno najbolj znano po igri Fallout 3, trenutno pa imajo v delu Doom 4 in Prey 2. V objavi (rar, 15MB) nadete kopije podatkovnih baz in kup php kode, vključno z...

39 komentarjev

Epox 4SDA5+

Hardware Test - Tudi Epox je izdal svojo osnovno ploščo na SiSovem čipovju 648 za Pentiume 4. Na Hardware Test.dk so si ogledali najprej shemo ter osnovne značilnosti tega SiSovega nabora vezij, nato pa pretestirali še matično ploščo, ki bazira na njem - Epox 4SDA5+ - in bili z njo izjemno zadovoljni. V kolikor vas mika nova plošča za vašega P4 ljubljenca, ali pa samo v informativne namene, klik za branje.

Dodatek: Enako osnovno ploščo so si ogledali tudi na TweakTown.

0 komentarjev

Osnovnim ploščam za P4 nikoli konca

Mikhailtech - Na Mikhailtechu so dodobra izmučili še eno osnovno ploščo s Socket 478 podnožjem, na katero lahko pritrdite, ne boste verjeli, Pentium 4 [:D].

Epox 4G4A+, kot se plošči uradno reče, bazira na Intelovem i845G čipovju, kar pomeni, da podpira DDR pomnilnik. Ima 6 PCI rež, RAID kontroler ter integriran grafični vmesnik. Sicer pa, preberite si test, ki je, mimogrede, zelo obširen. O plošči boste izvedeli vse, če vas morda omenjeni izdelek zanima.

3 komentarji

Test i845E osnovnih plošč

AnandTech - Po pritiskih ljudstva na Intel, ki je Pentiumom 4 namenil le Rambusov pomnilnik, so s tekočih trakov prišle osnovne plošče, ki so bazirale na čipsetih 845 (SDR) in 845D (DDR). Čipovje 845 ni bilo najbolj uspešno, saj SDR pomnilnik ni mogel zadovoljiti potreb Pentiuma 4, za razliko od DDR-ja, s katerim je Pentium 4 deloval dokaj hitro. Pred kratkim so pri Intelu izdali posodobljen nabor čipovij 845D, z imenom 845E (kar dokazuje bujno domišljijo marketinškega oddelka [:D] ) in pri AnandTechu so takoj naredili test osnovnih plošč, ki bazirajo na tem čipovju. Plošč je 11:
  • ABIT BD7II-RAID

  • ABIT IT7

  • AOpen AX4B Pro-533

  • ASUS P4B533-E

  • Chaintech 9EJL

  • ECS L4IBAE

  • Epox 4BEAR

  • Gigabyte 8IEXP

  • MSI 845E Max2

  • Tyan S2099ANR

  • Tyan S2099GNNR
Test pa Vam je na voljo tukaj.

0 komentarjev

Epox predstavil ploščo s krmilnikom Serial ATA

The inquirer - Napovedi so napovedovale, da bomo prve plošče s krmilniki Serial ATA ugledali šele jeseni, vendar pa jih bomo očitno deležni še v tem mesecu. Epox je namreč predstavil EP-8K5A2, ki bazira na čipovju KT333 in podpira naprave USB 2.0 ter ima vgrajeno LAN kartico. Poleg tega se lahko Epoxov izdelek pohvali tudi s tremi režami za pomnilnik PC2700 DDR SDRAM, šestimi PCI režami, 1 AGP 4x režo, solidnim šestkanalnim zvočnim čipom, značilnim debug ekrančkom in dvema IDE priključkoma. Epox obenem še dodaja, da bo plošča namenjena zahtevnim uporabnikom, saj bo bojda ena izmed najbolj prijaznih navijanju in najbolj stabilnih. Bojda bo ponujala tudi RAID. Več o njej si preberite tukaj.

0 komentarjev