»

AOpen Tube vs. Terratec Aureon 5.1 Sky

Lost Circuits - Zvok na računalu je lahko dobra alternativa domačim DVD komponentam. Lahko je uporaben ne samo za DVD, ampak tudi igre. Na Lost Circuits so spisali zanimiv članek v katerem so primerjali v naslovu omenjeni zvočni kartici (Pri AOpen-u je zvočna vgrajena na matično ploščo).

V uvodu so pisali o tem kako se je sploh začelo z zvočnimi karticami ter se spraševali ali je že vgrajena zvočna kartica na nForce2 dobra. Vas zanima kako se obnese Audigy 2 proti malo prej...

3 komentarji

MSI KT4 Ultra-FISR

X-Bit Labs - Tokrat za spremembo ni testirana matična plošča z nForce2 čipovjem, temveč že skoraj stara KT400 plošča. MSIjeva KT4-Ultra FISR ima AGP 3.0, Firewire, USB2.0 ter ostale dobrote, ki smo jih že vajeni, poleg tega pa je posebna značilnost MSI plošč še intergrirana Bluetooth tehnologija. Ploščo si si ogledali na X-Bit labs. Vsi, ki se želite spoznati z vsemi karakteristikami te plošče, klik!

0 komentarjev

Test Bluetooth plošč

Sudhian - Da so Bluetooth vmesniki dragi, verjetno ni potrebno poudarjati. Da so poleg tega še rahlo nepraktični, če vam zmanjkuje USB portov, tudi ne.

Rešitev se je torej ponujala kar sama, in dve od prvih primerkov Bluetooth matičnih plošč, MSI-jevo KT3 Ultra2-BR in SiS-ovo 648 MAX so vzeli pod drobnogled na Sudhianu. Ugotovitve so bile zelo pozitivne, saj sta plošči skoraj idealna rešitev za delovno multimedijsko postajo, očitki so leteli predvsem na premalo ATA priključkov in odstotnost Firewire vodila. Celoten test najdete tukaj.

Poveži me modro...

0 komentarjev

Abit KD7-RAID

Overclockers New Zeland - Abitovo osnovno ploščo na KT400 čipovju, ki jo je le-ta poimenoval KD7-Raid, so si tokrat ogledali na Overclockers New Zealand. Gre za običajno KT400-based osnovno ploščo, ki ponuja bonbončke, za katere ima KT400 že v osnovi podporo ter RAID, a se še zdaleč ne more primerjati z AT-7 ploščo, ki je članica MAX2 serije in vsebuje neprimerno več dodatkov. Skratka, gre za solidno, robustno ploščo, ki se je nikakor ne bi branil. Klik!

0 komentarjev

Soyo-KT400 DRAGON Ultra

Technoyard - Vas zanima, kakšno matično ploščo vam lahko ponudi podjetje Soyo, če imate Athlona ter 165 dolarjev odveč? Njihov odgovor se imenuje Soyo-KT400 DRAGON Ultra Platinum Edition. Gre za osnovno ploščo na KT400 čipovju, namenjeno vsem SocketA procesorjem, ki so jo preizkusili na Techno Yard. Plošča ni nič posebnga za današnje čase, ima sicer razne dodatke, kot so USB 2.0, Serial ATA in druge, ki pa že počasi preraščajo v osnovno opremo vseh boljših plošč dandanes. Klik!

USB 2.0 konektor na plošči

0 komentarjev

Abit KD7-RAID

t - break - Osnovne plošče na čipovju KT400, kljub negativnih kritikam le-tega, še vedno nastajajo. Abit je po AT7 izdal še eno ploščo na tem veznem naboru, ki pa ni serije MAX, in je torej primerna za vse, ki želijo hitro osnovno plošče brez drugih bonbončkov in dodatkov, ter zanjo ne želijo odšteti preveliko vsoto. Abitko so si ogledali pri T-Break in ji prisodili solidno oceno.

0 komentarjev

Bogato obložena MSIjevka

PC Stats - MSI je izdal novo osnovno ploščo, temelječo na novoizdalem VIInem naboru KT400, ki se imenuje MSI KT4 Ultra-FISR. Plošča je dobesedno do zob oborožena z novimi in starimi tehnologoijami saj ima integrirano zvočno kartico (s podporo 5.1 kanalnem zvoku), gigabitno mrežno kartico, Firewire (IEEE 1934) krmilni, USB 2.0, Serial ATA ter RAID IDE krmilnik, podporo AGP 8x ter Bluetooth podporo.

Omenjeno ploščo so si ogledali na PC Stats ter ji prisodili celo nagrado uredništva. Slin!

1 komentar

Asus A7V8X

Lost Circuits - Zadnje čase pišem skoraj samo še o novih ploščah, čipovjih in pomnilnikih. No, da se ne izneverim tradiciji, še ena novica iz podobnih logov.

Na spletni strani Lost Circuits so si ogledali še eno izmed mnogih matičnih plošč na KT400 osnovi - Asusovo A7V8X. Potrudili so se in spisali dolg in obširen, kar enajststranski test omenjene plošče. Vsi, ki se odločate o nakupu nove osnovne plošče - Klik!

3 komentarji

Tudi ECS (pisano) s KT400

t - break - Tudi tajvansko podjetje ECS, ki se ukvarja z izdelavo matičnih plošč, je izdalo svojo matično ploščo, ki temelji na KT400 naboru, tajvanskega podjetja VIA - nova Elitka se imenuje L7VTA. Na spletni strani T-Break pa so se potrudili in spisali še vroč test te ECSjeve umetnine.
Vam je všeč barva? Vašim otrokom ali mlajšim bratom oziroma sestram bo sigurno! --alien-w

0 komentarjev

MSI najavil K7N2

MSI - MSI, podjetje znano po izdelavi kvalitetnih matičnih plošč je najavilo svoj nov produkt, ki bo - glej no glej - temeljil na Nvidiinem nForce2 jedru. MSI je bil tudi prvi, ki je izdal nForce plošče, tako da je tu vsekakor že skoraj strokovnjak.

Nova plošča prinaša Dual 400MHz DDR pomnilniški kontroler, optimizirano 128-bitno arhitekturo, ki zmanjša celotno sistemsko pomnilniško latenco in tako dalje in tako naprej. Več podatkov najdete na uradni MSI-jevi strani: MSI K7N2.

0 komentarjev

VIA ga spet biksa

The Register - Ko je VIA predstavila svoj najnovejši KT266A smo vsi mislili, da je težav konec in da so Viaši končno opustili tradicijo izdelovalca precej hroščatih naborov. Očitno smo se zmotili, kajti po nedavnih testih sodeč ima VIA spet probleme s svojimi nabori. Tokrat je bilo na udaru vodilo PCI, ki ga Viini nabori enostavno ne morejo izkoristiti, kolikor bi ga lahko. Za primer vzemimo ATA/133 IDE PCI krmilnik, ki ima teoretično prepustnost 127.2 Mbytes/s. Konkurenca lahko doseže prepustnost 95-117Mbytes/s, Viini nabori pa samo 63-78Mbytes/s. To se kar krepko pozna pri profesionalni uporabi, kjer je dobra prepustnost še kako pomembna. In ravno zaradi te nevšečnosti tecChannel, ki je test opravil, profesionalnim uporabnikom odsvetuje uporabo Viinih naborov. Podoben problem se pojavi tudi pri uporabi krmilnikov SCSI. Obširnejšo razložitev problema najdete na Registerju.

2 komentarja