»

500 in 400 W

Virtual-Underground - Na Virtual-Underground so si ogledali dva napajalnika podjetja Raidmax - 500 in 400 vatno izvedenko. Zelo so pohvalili njuno ceno, izgled (zadeva izgleda precej mogočno, predvsem zaradi zunanjega ventilatorja), stabilnost (karkoli so že hoteli povedati s tem) in zmogljivost. Grajali pa so barvo, ki se zelo hitro opraska ter več kot 10% odstopanje pri +12 V napetosti. Ni ravno Enermax ali kaj podobnega, je pa poceni. Se vseeno izplača?

2 komentarja

Napajalniki na kupu

AnandTech -

Na AnandTech so spisali zanimiv članek oz. test, kjer so testirali napajlnike. Napajalniki so mnogokrat po krivici zapostavljene komponente, čeprav igrajo ključno vlogo pri stabilnosti celotnega sistema. Dvesto wattni napajalniki so tako že preživeta stvar in tudi na tem testu so se ukvarjali predvsem z zmogljivejšimi zverinami. Da se ob vnovičnem nakupu ne boste spraševali katerega kupiti, vam priporočam, da si test preberete.

0 komentarjev

Test o digitalni varnosti

CNet - Čeprav vem, da je nedelja dan, ko si vsi lahko odpočijemo od napornih testov, ki jih dobivamo od naših preljubih profesorjev, vam vseno priporočam, da si pogledate tole. Na C|netu sem našel zanimiv test, ki naj bi vam povedal kako ste zaščiteni in kakšno je vaše znanje o internetni varnosti. Test je zanimiv in kratek, zato veselo na reševanje!

4 komentarji

Tihi napajalniki

Mikhailtech - Zanimiv test sem zasledil na tej strani, saj so pri MikhailTechu pod drobnogled vzeli tri modele Seasonicovih napajalnikov - 300, 350 in 400 vatni model. Podjetje je tako meni kot opisovalcu neznano, po testu sodeč pa vedo, kako narediti kakovosten napajalnik. Njihova posebnost je namreč v tem, da so narejeni iz izjemno kakovostnih komponent, kar jim omogoča, da delujejo brez težav na višjih temperaturah, kot bi jih bili vajeni prenašati v napajalnikih. Hkrati s tem je v napajalnik vgrajen tudi sistem, ki nadzoruje vrtenje ventilatorja. Rezultat? Domala neslišen napajalnik, saj med navadnim delom ne potrebuje prisilnega hlajenja, ampak se zadovoljuje z navadno konvekcijo zraka. Izdelek je zagotovo zanimiv, zato branje testa priporočam.

0 komentarjev

Naj bo vaš napajalnik prozoren!

Slo-Tech - Če imate res preveč časa, če ne veste več, kaj bi zmodificirali ter kako še za megaherc navili računalnik, če se zbujate ob dvanajstih ter uživate počitnice, imate doma primerna orodja ter posedujete žilico za modificiranje, hitro semkaj, kjer vam bo razloženo, kako svojo sivo kovinsko napajalno enoto spremeniti v pleksi-prozorno osvetljeno atrakcijo, ki očara še vsakega tako zategnjenega programerja (hec, proti programerjem nimam načeloma nič [:D]). Klik!

1 komentar

Več štroma!

Tweak Town - Vsak dan se na internetu pojavi kar nekaj testov - procesorji, matične plošče, grafične kartice, ...bolj malo pa je testov ene napravice, ki vso šaro, ki jo namečemo v ohišje, poganja - govorim seveda o napajalniku, ki skrbi, da se po pregrešno dragih komponentah enakomerno pretakajo škratje elektrončki.
No, eden takih testov se nahaja tukaj, pod drobnogled pa so vzeli Antecovo enoto True550. Torej, vsi, ki vam vaš sedanji napajalnik ne more zagotoviti dovolj moči, si le oglejte test te 550 W pošasti.

1 komentar