»

Tyan naznanil matično ploščo za AMD Opteron procesorje

Slo-Tech - Danes je Tyan uradno naznanil novo matično ploščo, ki bo podpirala AMD Opteron procesorske enote, Thunder K8S S2880 imenovano. Na njej bo prostora za dva Opteron procesorja ter za do 12 GB spomina. Plošča bo podpirala tako Serial ATA kot tudi SCSI pogone. Poleg vseh drugih osnovnih stvari pa bomo na njej našli tudi 8 Mb integrirano grafiko. Za masivno prodajo bo mamaplata na voljo v maju. Več o matični plošči ...

7 komentarjev

Srebrna osnovna plošča

SubZero Tech - Poročali smo že, o naznanitvi srebrne matične plošče podjetja Albatron, ki bo magnet za vse, ki radi razkazujejo svoja ohišja in njih notranjost. Na SubZero Tech so omenjeno ploščo dobili v svoje roke ter jo dodobra izmučili in spisali zanimiv test. Preverili so stabilnost, navijaški potencial, praktičnost razporeditve elementov na njej ... Če vas zanima srebrna matična plošča, klik!

0 komentarjev

Srebrna matična plošča

Frosty Tech - Kar takoj moram priznati, da so se proizvajalci matičnih plošč zadnje čase malce umirili in na srečo ni opaziti, da bi kakšen proizvajalec spet nameraval poslati na trg kakšen patetičen in grd primerek, na katerem so narisani beli smeški. Poleg tega pa kar nekaj časa nisem opazil kakšnih matičnih plošč, ki bi izstopale po barvi tiskanega vezja - vendar bo sedaj drugače, saj je podjetje Albatron Technology naznanilo nove matične plošče srebrne barve, ki bodo najverjetneje kar pošteno razveselile moderje. Bojda, da je plošča srebrne barve zato, ker je njena vrhnja plast prekrita s tanko plastjo srebra. Več o tem izdelku tukaj.

2 komentarja

Intel: November?

Slo-Tech - Jep, obetajo se nam novosti. Naj jih naštejem nekaj malega:

  • 4. novembra se nam obeta nov padec cen.
     
  • Proti koncu istega meseca lahko pričakujemo izid 3.06 GHz P4 procesorja, še vedno bo zgrajen v 130-nanometrski tehnologiji, poraja pa se problem napajanja, saj naj bi porabil preko 70W.
     
  • Septembra se bodo proizvodne linije poslovile od 1.8 GHz P4 procesorja ter mesec kasneje še 1.9 GHz P4..
     
  • Celeroni? 1.2 GHz bo adijo rekel septembra, oktobra bo salutiral 1.3 GHz, 1.4 GHz pa bo svoj Amigos Para Siempre zapel decembra.
     
  • 3 nove matične plošče. "Silver Reef" (integrirana zvočna karta, usb2, ddr 333...), "Ashland 2" (audio, grafični čip, 533 MHz FSB), "Blue Mountain 2" (raid, 6-kanalna integrirana zvočna kartica, lan, ..., SATA).
Zaenkrat bodi to vse [0:)]. Ne bi rad, da mi na vrata potrka najhujša nadloga po Borgih...

1 komentar

Abit AT7 MAX2

t - break - Kljub temu, da je po mnenju nekaterih VIIno KT400 čipovje razočaralo, se proizvajalci še zmeraj trudijo z izdajanjem novih plošč. Pri Abitu so za nas naredili AT7 MAX2. Če še ne veste, tisti MAX2 v imenu pomeni oboroženost do zob z različnimi integriranimi dodatki (RAID, 5.1 zvočna kartica,...), pa tudi MediaXP si lahko omislite, če vam denarnica to dopušča. Za nameček je plošča v črni barvi, odlične OC preformanse ter SoftMenu pa sta tako ali tako že sama po sebi umevna. Test si preberite na tem naslovu.

0 komentarjev

MSI Titanium kartice

PC Stats - MSI je podjetje, ki se ukvarja predvsem s proizvodnjo matičnih plošč, zadnje čase pa se uveljavlja tudi kot proizvajalec zmogljivih grafičnih kartic. Podjetje se je proslavilo s svojo kartico Starforce na procesorju GeForce 3, sedaj pa nadaljuje tradicijo s karticami Titanium. MSI je tako ponudil tri kartice, ki bazirajo na enem izmed treh grafičnih čipov iz družine Titanium, ki jih je pred kratkim ponudila Nvidia. Kartice se poleg zmogljivosti razlikujejo po dodatkih, saj sta najzmogljivejša primerka opremljena tudi s 3D očali, ki sicer kvarijo oči sto na uro, vendar pa sta še vedno dobrodošel dodatek. Modifikatorji bodo veseli rdečega tiskanega vezja in nekaterih drugih lastnosti, kot so dvojni BIOS, bolj napreden design od referenčnega Nvdiinega, TV-Out in še kaj bi se našlo. Na strani PCStats, kjer so opravili testiranje so vse tri kartice pretestirali kolikor se je le dalo, jih primerjali s konkurenco in ugotovili, da je najboljši nakup še vedno GeForce 3 Ti200, najboljši za...

0 komentarjev

ECS spet s Socket423 P4 matično ploščo

X-Bit Labs - Očitno ni treba ponovno poudarjati, da je Socket423 mrtev in da v njem ni prihodnosti, vendar ga nekateri proizvajalci še kar naprej podpirajo. Po stari logiki, se zdi tak korak čisto mimo, vendar pa ne smemo pozabiti na dejstvo, da se ravno stari 423 pinski procesorji zadnje čase kar dobro prodajajo. Če dobri prodaji dodamo še Intelovo priganjanje imamo več kot dober razlog za izdelovanje matičnih plošč za 423 pinske procesorje. Med podporniki Intelove teorije je tudi ECS, ki je nedavno predstavil ploščo P4TA2. Plošča je narejena okrog dobrega starega i850, ki podpira drag a vseeno dovolj dober pomnilnik RDRAM. Da bi ECS naredil ploščo malce bolj privlačno, so spremenili barvo tiskanega vezja na vijolično. Kar pa se samih lastnosti tiče, pa je plošča precej standarden izdelek: oblika ATX, 4 RIMM reže za 2GB PC600/PC800 RDRAM pomnilnika, 5x PCI, 1x AGP 4x, 1x CNR in podpora ATA/100 kontrolerju. To je vse. Da pa P4TA2 nebi služila samo kot ležišče za procesor, je ECS vanjo vgradil...

0 komentarjev

Pomanjkanje P4 procesorjev

The inquirer - Čeprav P4 procesorji v prenekaterem pogledu zaostajajo za konkurenco (AMD), so na potrošnike naredili izjemen vtis. To smo lahko opazili v izjemno veliki prodaji matičnih plošč, zadnje čase pa se popularnost odraža tudi v velikem pomanjkanju najnovejših 478 pinskih primerkov in celo 423 pinskih procesorjev, ki so tik pred umikom iz prodaje. Vzroki za pomanjkanje uradno še niso znani. Nekateri sicer namigujejo, da je pomanjkanje procesorjev posledica nizke cene, vendar sam ne verjamem tem trditvam, saj ima Intel težave tudi z zagotavljanjem zadostne količine naborov i845. Izgleda, da vse kaže na to, da ima Intel resne proizvodne težave.
Medtem, ko si Intel beli glavo s tem, kako bo ustregel vedno večjemu povpraševanju po procesorjih P4, pa AMD počasi izgublja bitko, saj je njihova prodaja slabša. Kakorkoli že, Intelovi problemi pomenijo za AMD novo priložnost, da spet malce poživijo svojo že rahlo uspavano prodajo. ...

0 komentarjev

ASUS CUSL2-C Black Pearl

vir: ASUS
ASUS - Yay! Tudi ASUS misli na nas moderje! Drugače si namreč ne morem razlagati izdaje nove matične plošče, ki se od svoje "predhodnice" (popularne CUSL2-C) ne razlikuje po ničemer drugem, kot barvi tiskanega vezja, ki je- uganili ste- črno! Prava stvar za vse srečne lastnike prozornih ohišij (ki jih na žalost v Sloveniji še ni, toda pozor: naš sponzor GlobalCool bo kmalu dobil prvo pošiljko prozornih pleksi ohišij!). Seveda gre za omejeno serijo, in prav zanima me, ali bomo kakšno ugledali tudi v Sloveniji.
Aja, ko smo že pri črnih matičnih ploščah... AOpen, ki se je ravno te dni pojavil v Sloveniji, tudi rad izdaja črne matične...

0 komentarjev

ABITovi načrti

X-Bit Labs - ABIT je po pravi poplavi novih matičnih plošč zadnje čase kar nenavadno tiho. Ne pojavljajo se nove informacije o njihovih matičnih ploščah, znano je le, da imajo določene težave z implementacijo DDR pomnilnika. Glede na to, da je ABIT vedno bil znan po tem, da je raje zamudil z izdajo, kot izdal nepopolne matične plošče, je to povsem razumljivo. Kakorkoli, tu je nekaj uradnih najav iz njihovih načrtov:
  • ABIT ST6 - i815EP
  • ABIT KG7 - AMD760, DDR
  • ABIT KR7 - VIA KT266, DDR
  • ABIT NV22 - Nvidia Crush 12, DDR
Poleg teh plošč, ki so uradno v ABITovih načrtih, se nekaj govori tudi o plošči z imenom TH7, ki bi naj bila prva ABITova plošča za Intelove Pentium4 procesorje.

1 komentar