»

Kitajska obsodila pisce trojanskega konja

Yahoo News - Kitajsko sodišče je v sredo enajst članov hudodelske združbe, ki je spisala in razmnožila trojanskega konja, ki je kradel uporabniška imena in gesla za spletne igre, obsodila na zaporne kazni. Enajsterica naj bi si prisvojila več kot pet milijonov podatkov za krajo profilov online iger, za kar so bili kaznovani z globo v višini 830.000 juanov (83.000 evrov). To niti ni tako veliko, saj naj bi si s preprodajo ukradenih profilov, spletnih valut in ostalih igralskih pritiklin protipravno pridobili premoženjsko korist v vrednosti 950.000 juanov. Poleg globe bodo morali odsedeti tudi zaporne kazni do treh let zapora. Preostali člani združbe, ki si je skupno pridobila več kot 30 milijonov juanov (tri milijone evrov), bodo obsojeni kmalu.

0 komentarjev

AMDjevi šestjedrniki za podnožje AM3

Na podnožju AM3 znan kot Thuban

vir: Expreview.com
Expreview.com - Že nekaj časa se po spletu neuradno govori, da AMD za naslednje leto načrtuje izdajo šestjedrnikov, ki bi bili primerni za uporabo na namiznih ploščah s podnožjem AM3. To so zdaj potrdili tudi pri AMDju ter povedali, da čip lahko pričakujemo naslednje leto. A vseeno se bomo še načakali, saj je po trenutnih informacijah izid napovedan šele za 3. četrtletje. Špekulirali smo tudi že, da bodo novinci, skoraj zagotovo predstavniki družine Phenom II X6, del prihajajoče platforme, Leo, namesto trenutno obstoječe platforme Dragon.

Kakorkoli že, potrjeno je, da bodo procesorji s...

23 komentarjev

TSMC z delujočimi primerki 28 nm čipov

Vafelj

vir: Expreview.com
Expreview.com - TSMC pripravlja tri različne tehnike 28 nm-proizvodnega procesa, na vseh treh pa jim je že uspelo izdelati delujočo 64 Mbitno SRAM celico. Ker je en bit informacije zapisan v štiri tranzistorje, to pomeni približno 260 milijonov tranzistorjev za celico, a se zaradi preproste zasnove ne more primerjati z izdelavo kompleksnejših čipov. Izmed treh procesov sta dva namenjena čipom z majhno porabo, eden pa visoki zmogljivosti. Slednji, namenjen za centralne in grafične procesorje, vezna čipovja in podobne čipe, naj bi v proizvodnjo, ki bo še bolj tvegane narave (majhni izkoristki, podobno kot pri AMDjevem grafičnem jedru RV740 za Radeon HD 4770), prišel do konca druge četrtine prihodnje leto.
...

6 komentarjev

AMD izdal 40 nm-grafične procesorje

Extremetech - AMD-jeva grafična divizija ATI je napovedala dva nova Radeona iz serije 4000, ki bosta prva primerka, zgrajena v 40 nm-tehnologiji. Podpirala bosta pomnilnik DDR3, GDDR3 in novi GDDR5 na 128-bitnem vodilu. Gre za ATI Mobility Radeon HD 4830 in Radeon HD 4860, ki sta zasnovana na čipu s kodnim imenom M97/RV740 in namenjena trgu prenosnih računalnikov. Grafična procesorja bosta imela 640 stream procesorjev (55 nm-Radeoni so jih imeli 800), sestavljena pa bosta iz 826 milijonov tranzistorjev. Radeon HD 4860 bo tiktakal s 650 MHz, HD 4830 pa s 550 ali 600 MHz, odvisno od uporabljenega pomnilnika. Konkurentka Nvidia obljublja...

20 komentarjev

Nove DivjeMačke

X-Bit Labs - 3DLabs je obelodanil tri nove produkte, vsi bazirajo na grafičnem procesorju P10, ki so ga napovedali v maju. Žal 3DLabs noče izdati točnih specifikacij, ve pa se, da bodo kartice namenjene profesionalnemu delu trga. Od specifikacij je znano naslednje:
Wildcat VP970: 182 MB 256 bit DDR RAM, Dual - Head, Dual Link, 225M Vertices/sec, 42G AA Samples/Sec, narejena za CAD, DCC in simulacije. Cena: 1199 ameriških dolarjev.
Wildcat VP870: 128 MB 256 bit DDR RAM, Dual - Head, 188M Vertices/sec, 35G AA Samples/Sec, prav tako bo narejena za CAD, DCC in simulacije. Cena: 'skromnih' 599 zelencev.
Wildcat VP760: 64 MB 256 Bit DDR RAM, Dual - Head, 165M Vertices/sec, 23G AA Samples/Sec, namenjena delu z CAD programi. Cena: samo 449 dolarjev.
Vse tri kartice naj bi prišle z proizvodnih trakov še ta mesec.

0 komentarjev

120.000.000 tranzistorjev v NV30

Ace's Hardware - Najnovejši nVidiin čip, kodno ime NV30, bo imel v svojem jedru kar 120 milijonov tranzistorjev. Za primerjavo: Matrox bo v svojo Parhelio - 512 spravil 80 milijonov tranzistorjev, 3DLabs pa bo v svoj P10 spravil 'le' 76 milijonov tranzistorjev. Po drugi strani pa se šušlja da naj bi ATI spravil v svojega R300 107 milijonov tranzistorjev. Zanimive so te številke, še posebej, če pomislimo, da so za izdelavo prvega tranzistorja potrebovali skoraj deset let, sedaj pa jih vsak dan izdelajo nekajkrat več, kot je vseh ljudi na tem planetu[:D].

7 komentarjev

3Dlabs in njihov nov grafični čip

Electic Tech - Ki naj bi bil najnaprednejši, najboljši, najzapletenejši, itd...velikokrat smo že slišali te besede, le malokrat so se uresničile. Morda bo tokrat drugače - vsaj kar se kompleksnosti tiče, saj naj bi bilo na čipu z kodnim imenom Emma kar 30 milijonov tranzistorjev. Hudo. O zmogljivostih se še ne govori, ampak če so dobro porabili teh 30 milijonov tranzistorjev, ne bi smele biti slabe[:P].

2 komentarja