»

Comdex 1. dan

Sudhian - Na Sudhian so spisali kratek članek o prvem dnevu trenutno najbolj odmevnega sejma z imeom Comdex, ki se trenutno odvija v mestu luči, v Las Vegasu. Pripravili so kratek opis nVidiine tiskovne konference o novih Geforce FX in pa Shuttlov brezžični sistem. Kratek članek, ki naj bi potešil lakoto vseh občudovalcev. Klik!

Naslednje leto bo na Comdexu gostoval tudi Slo-Tech.

Novo hlajenje GeForceaFX

10 komentarjev

Global WIN YYC-8870

RipNet - Drugo ohišje danes prihaja iz tekočih trakov Global WINa, opisali pa so ga pri RipNetu. Ohišje je iz aluminija in ima sprednjo masko lepo zaobljeno. Pred 5,25" pogoni je pokrov, saj so zaščiteni proti elektromagnetnim impulzom. Pogoni lepo zdrsnejo v reže in se pritrdijo s posebnimi plastičnimi zatiči, priloženi pa so tudi posebni distančniki, ki omogočajo lažjo namestitev matične plošče. Poleg ohišja dobimo tudi 2 Powerlogicova 80mm ventilatorja in PalčneŠraufe™ za lažjo pritrditev stranice. Zaradi aluminija, iz katerega je kištica izdelana, tehta le 5 kilogramov. Po besedah avtorja članka sta minusa le težavna namestitev trdih diskov in majhna odprtina za disketnik na sprednji maski. Vsekakor je nakup ohišja priporočljiv (a ne pri nas - kar postaja že kliše), tako da čimprej preberite opis.

1 komentar

ABC navijanja

MODTHEBOX - Ko berem forum, se mi včasih dovzeva, da ste nekateri mnenja, da nam je navijanje položeno v zibko. Samo, priznati morate, vsakdo mora nekje začeti, in mojster ne postaneš čez noč.

Na vse, ki še niste mojstri navijanja, so poskrbeli na Mod The Box in pripravili kratek članek o navijanju. Sicer se bolj kot s samo tehniko in načini navijanja ubada s semantiko, samo boste vsaj vedeli, kaj se skiva po kraticami FSB in podobnimi, poleg tega pa je pridana še povezava na ABC hlajenja ohišja. Priporočljivo, če še vedno oklevate, ali bi navijali ali ne.

0 komentarjev

"Odvijanje" procesorja

ipKonfig - V želji, da iz procesorja iztisnemo zadnje megaherce, le-tega navijamo do onemoglosti. Navijanje v zelo veliki večini uspe in moram priznati, da še nisem slišal za primer, ko bi se navijanje ponesrečilo in bi procesor, namesto da bi ga pohitrili, upočasnili.

Kakorkoli že, točno to se je zgodilo piscu novic na ipKonfig, ko je mislil frekvenčno pohitriti svojega Athlona XP 2100+. Navijanje se mu ni izšlo tako kot je pričakoval, zato je poizkušal procesor nastaviti nazaj na privzete hitrosti, kar pa mu ni uspelo, saj se je operacijski sistem nato vedno sesul. Sedaj mu procesor deluje pri 671 MHz. Zanimivo, ni kaj [:D]:

6 komentarjev

Navijanje za začetnike

Blarg Overclocking - Glede na to, da Slo-Tech vsake toliko časa obišče kopica novincev, ki o navijanju ne ve nič, sem se odločil, da objavim povezavo do članka, ki je namenjen ravno novopečenim overclockerjem. Članek boste našli na BlargOC in obravnava povsem banalna vprašanja kot so npr. "zakaj bi navijal?", "kaj bi navijal?", "kako bi navijal?" in podobno. Članek se poleg tega loti tudi hlajenja, programov za nadzor temperature in še nekaterih malenkosti. Seveda pa s tem znanjem ne boste postali mojstri navijanja, saj vam bo članek razkril zgolj osnove [;)].

1 komentar

Na navijanje!

The inquirer - Upam, da mi boste oprostili mojo malce daljšo odsotnost, ampak nogometna evforija in lenoba, ki ob koncu leta še najbolj pritisne, sta me obsedla do te mere, da se mi ne da niti spraviti pred računalnik in spisati kakšno novico. No, lenoba pa se je vse predolgo držala tudi starih Athlonov XP, ki niso pokazali toliko poskočnosti pri navijanju, da bi si jih svetovna rulja toliko želela. Vse skupaj očitno popravljajo Athloni XP grajeni na 0.13 mikronskem jedru, ki naj bi bili prava navijaška smrt za Intelove Pentiume4. V to lahko sklepamo po poročilih na tem forumu, kjer je nekdo pokazal screenshote navitih Athlonov, ki so delovali z 2166 in 2314 MHz. Prepričajte se na lastne oči, še prej pa opozorilo, da od strani, če ne obvladate nemščine, ne boste imeli veliko koristi [;)].

0 komentarjev

Test termalnih past @ OC Oustralia

Overclockers Australia - Termalna pasta je nujno zlo vsakega računalnika, saj brez nje tudi najboljši hladilniki zaradi slabega stika s procesorjem ne pridejo do izraza. Včasih se malo nostalgično spominjam časov, ko si na procesor samo nasadil hladilnik in hlajenje procesorja je bilo tu. Danes je vse skupaj malce bolj zapleteno, saj so se pod pritiskom overclockerske publike pojavile številne paste in izbira dobre termalne paste je postala skoraj nekaj takega kot izbira dobrega hladilnika, saj vas lahko napačna izbira paste prikrajša za sanjsko navitje procesorja. In katera pasta je najboljša za navijanje? Sicer že slišim, kako večina izmed vas vzklika "Arctic Silver 2", vendar pa vas moram razočarati, da tudi Arctic Silver 2 ni najboljša, saj obstajajo nekateri primerki, ki Silverje prehitijo. Sicer ne tako opazno, vendar je včasih vsaka stopinja minusa še kako pomembna. Če vas zanima kateri proizvajalec je Arcticu zbil krono iz glave, si oglejte tole primerjavo na Overlcokcers Australia, kjer so...

0 komentarjev

Slovarček

DaPCWIZ's Domain - Na DaPCWIZ's Domain strani (huh... l33t ime ) so objavili zanimiv moderski slovarček. Moram priznati, da o nečem podobnem že dalj časa razmišljamo tudi na Slo-Techu ampak nekako ne najdemo časa. No, stvarca je več kot uporabna za vse nadebudne moderje, ki še ne poznajo vseh naprednih izrazov, kot Dremel, Blowhole in podobne. Poleg tega so vsako besedo opremili še s sliko, da boste ja vedeli o čem se gre. Priporočen ogled .

0 komentarjev