»

24. april: Visual Studio 2003, Windows Server 2003, SQL Server pri 64 bitih

Vnunet - Microsoft je pred časom najavil, da je 'Everett', kodno ime naslednika Visual Studio .neta, končno dobilo uradno ime: Visual Studio 2003. Zgodnja verzija je že nekaj časa na voljo MSDN naročnikom, 24. aprila pa bo uradni pričetek razpečevanja kupcem.

To se bo zgodilo vzporedno z družino strežniških izdelkov Windows Server 2003 (bivši .net Server Family) in 64-bitne različice SQL strežnika. Poseben poudarek bo seveda na lažjem razvoju in povezljivosti spletnih storitev (web services), pes pa seveda taco moli še dlje -- .net. Klik!

Podrobnosti o naslednji verziji razvojnega okolja, 'Whidbey', ostajajo za zaprtimi vrati NDA papirčkov. Jo pa imamo ugledati vzporedno z naslednikom SQL strežnika, kar zna predstaviti zanimiv premik paradigme programiranja (seveda, če bo stvar sprejeta). No, ako nasledniku Windowsev uspe z WinFSom...

Da, prihodnost bo zanimiva. Microsoft Dont. Ups, dot net.

0 komentarjev

SQL Slammer: Postscriptum, legalus

The Register - Oni, ki je bil sprovedel napad črva SQLSlammer, je javnosti neznan.

Ni pa neznano podjetje, katerega izdelek je bil tarča napadov, katerih posledice smo preklinjajoče čutili vsi: Microsoft. The Korea Times (jok, ime :)) poroča, da skupina People's Solidarity for Participatory Democracy (s 3.000 podpisniki vred) kani vložiti tožbo proti Microsoftu, saj naj bi ta ne le omogočil delovanje črva, ampak tudi ne storil dovolj, da bi podjetja oz. administratorji varnostni Lukenj™ zakrpali pravočasno. Vprašanje lenih plačanih administratorjev na bankino, nekatere moti predvsem to, da se tožniki zavedajo, da se pravi ZliUporabnik skriva v net-goščavi, a vseeno gonijo svojo.

Windows Update v.9: Že mesec dni niste posodobili sistema. Operacijski sistem se zaklepa.

6 komentarjev

Yukon: "Počakajte do sp1"

Vnunet - Povej mi, bralec, kolikokrat si že slišal nasvete, da z inštalacijo 'poljubnega' Microsoftovega pomembnejšega programja počakaj do izdaje prvega servisnega paketka? --

Gartner, raziskovalna skupina, ki nam je že tolikokrat postregla z zelo zanimivimi rezultati, tudi tokrat vsem zainteresiranim v duhu varnosti strogo odsvetuje namestitev naslednje različice Microsoftovega SQL strežnika. MS naj se v preteklosti -- kar se tiče varnosti -- pač ne bi nevem kako dobro izkazal, zatorej je previdnost v podatkovnostrežniških vodah še kako pomembna. Klik!

error in OnNewProductLaunch ( OdsvetujUporabo ) : infinite loop detected

2 komentarja

Visual Studio .Net: Prihodnost

ZDNet - Microsoft kani to jesen obelodaniti nadgradnjo (Service Pack [>:D]) obstoječega razvojnega okolja Visual Studio .Net. Nadgradnje bodo bazirale predvsem na izboljšani varnosti ter hitrosti, prav tako pa bo orodje omogočalo boljšo povezljivost s sistemom .Net strežnikov (torej nekako podobno sedanji navezi VS.Net z Win2k/xp proti Win9x). Klik!

Kakorkoli, vzporedno z naslednjo generacijo Microsoftovega SQL strežnika, "Yukon", bodo leta 2003 izdali naslednjo verzijo okolja; poudarek bo predvsem na izkoriščanju podatkovne povezljivosti, leto kasneje pa še novo verzijo z "še izboljšanim" uporabniškim vmesnikom ter interakcijo s sistemom Longhorn.

0 komentarjev

Današnja specialiteta: Migrirajte iz Linuxa na Okna!

Slo-Tech - Pisanje lastnih novic in čiščenje poštnega predela hkrati se ne obnese najbolje, zato sem se odločil, da bom še nekaj časa (dokler malo ne sprostim svojega nabiralnika) objavljal prispevke bralcev, potem pa se bom spet usmeril na svoje prispevke. Medtem, ko sem si jaz po precej delavnem poletju privoščil končno malo dopusta, pa lahko uživate v odličnih novicah našega bodočega novinarskega talenta Žiga:

Med vsemi t.i. "migration guide"-i, oz. po naše "priročniki za prehod" na druge operacijske sisteme, je največ takih, ki opisujejo prehod iz "grdih" Oken na "lep" Linux. Pač, rezultat fanatične skupine zagovornikov odprte kode, zanesljivosti ter Linuxa na sploh. Ravno zaradi tega pa me je danes zelo pritegnil Microsoftov vodič za prehod v obratni smeri - iz "nekega" Linuxa na tisto pravo - Windows 2000 seveda! V vodiču so opisana vsa pomembnejša dejanja, torej prehod iz Apache-a na IIS (Internet Information Services), prenos in upravljanje skript ter SQL-a in ostale pomembnejše...

4 komentarji