»

Spremljanje gibanja s pomočjo Bluetooth naprav

Slashdot - Vassilis Kostakos in Panos A. Kostakos iz britanske University of Bath sta pred kratkim pripravila članek z naslovom Intelligence gathering by capturing the social processes within prisons.

V članku predstavljata tehnologijo za beleženje gibanja posameznikov s pomočjo tehnologije Bluetooth. Cilj zbiranja teh podatkov naj bi bilo predvsem zbiranje informacij o socialni mreži posameznika, torej o tem s kom, kdaj in kako pogosto se posameznik druži.

Tehnologijo sta razvila za uporabo v zaporih, povod za idejo pa je bil teroristični napad v Madridu leta 2004. Po napadu se je namreč izkazalo, da sta se vodja teroristične celice, ki je izvedla napad, Jamal Ahmidan, in Jose Emilio Suarez Trashorras, ki je priskrbel razstrelivo, uporabljeno v napadu, spoznala leta 2001 v zaporu ter bila potem rekrutirana v maroško teroristično skupino povezano z Al-Kajdo.

Tehnologija naj bi tako omogočila zbiranje obveščevalnih podatkov o aktivnostih terorističnih in kriminalnih skupin v zaporih,...

6 komentarjev

Še nekaj lahkega pred spanjem

The inquirer - Tehnologija nam omogoča čedalje bolj lagodno življenje. Če jo seveda znamo pravilno uporabiti. Da pa nam lahko rešitve poleg časa prihranijo že kakšno nelagodno situacijo, so nam na zgovornem primeru pokazali pri Inquirerju.

Tako poročajo, da naj bi se menda tehnologija Bluetooth, ki sicer med javnostjo ni bila preveč toplo sprejeta, močno uveljavila med britanskimi "swingerji". Kot razlagajo, je pošiljanje vizitk preko ModregaZoba najbolj diskreten način iskanja potencialnih parov, vizitkam lahko dodamo mnogo informacij, in nenazadnje, povsem brezplačno je. Če vas uveljavljen način zanima bolj podrobno, obiščite tole stran.

Swingerz sent you a card. Accept?

5 komentarjev

GPS na bluetooth

Loox.org - Očitno Bluetooth res osvaja vse prenosnike, saj je sedaj na voljo že Bluetooth GPS. Izdelek naj bi že bil na voljo, vendar o njem ne duha ne sluha. GPS bo lahko s priloženimi baterijami zdržal 5-6 ur. Prav tako bo imel 3 indikacjiske LED diode, ki bodo prikazovale:
  • modra - Bluetooth status;
  • zelena - status GPS;
  • in rdeče-rumena - baterija.
Kilk!

0 komentarjev

Otroci z oddajnikom?

več strani - V ameriškem podjetju Wherify Wireless so naredili še en korak več v razvijanju GPS opreme. Od sedaj naprej lahko kar preko interneta naročite zapestno uro z vgrajenim GPS oddajnikom in malim morjem bolj ali manj uporabnih zadevic, kot naprimer atomska ura, pozivnik, itd. Namenjena je predvsem "skrbnim" staršem, ki nikoli ne vedo, kje se nahaja njihov otrok. S to zadevico namreč lahko določijo njegov položaj na nekaj metrov natančno. Ah, Američani... Klik!

1 komentar

Pojasnilo glede izpadov...

Slo-Tech - Večina vas je opazila, da zadnje dni delovanje interneta v Sloveniji ni na ravno najvišjem nivoju. Razlog za to je nekaj večjih DOS napadov, katerih cilj je bil celoten slovenski internet prostor. Pojasnilo za zadnjega, ki se je zgodil 28. maja, ponuja Elemen_t:

V ponedeljek, 28. maja, je bil izveden DOS napad na Slovenijo. Verjetno ste tudi sami opazili, da je bila večina spletnih strani nedosegljiva kar lepo število ur. Prav tako so števci za merjenje obiska dobesedno podivjali, saj so kazali gromozanske, sicer nerealne številke. Vse se je začelo na IRC-u. Slovenci so zavzeli nek bosanski kanal in Bosanci so popolnoma podivjali, rekoč, da bodo uničili celo slovensko internet sceno. Skratka, krivda definitvno prihaja iz naše strani (neskočno, po moji presoji sicer absurdno sovraštvo Slovencev do juga...).

11 komentarjev

GPS

Jaz - No, še zadnja moja novica danes...
Pred dnevi, ko sem se sprehajal po medmrežju, sem naletel na zelo informativno stran. Na tej strani izveste vse o GPSu. Kaj točno to je (pa saj to že veste), kakšne so metode merjenja, ... vglavnem zelo veliko.

8 komentarjev