»

Okroglizirajmo™ notranjost računala!

The Tech Zone - Dokaj zanimiv članek si lahko preberete na The Tech Zone, saj so se spopadli s težavo, kako narediti vse kable v računalniku, tudi tiste od napajalnika, okrogle. Proces naj vam ne bi vzel več od urice vašega predragocenega časa ter naj bi bil, sodeč po temu, kako lepo bo naše računalo po dokončanju modifikacije, relativno poceni. Vsi interesenti hitro na branje, za spodbujanje izločanja iz žlez slinavk, pa še slikica.

8 komentarjev

Kako narediti okrogle kable?

več strani - Okrogli kabli IDE so postali danes že kar nuja, če nočete, da bi se topel zrak ujemal v običajne IDE kable in vam onemogočal učinkovitejše hlajenje. To so potrdili tudi številni navijalci, ki so si svoje okrogle IDE kable bodisi kupili, bodisi so si jih izdelali sami.

Postopek izdelave okroglega IDE kabla je povsem preprosto opravilo, ki ne zahteva doktorata iz reaktorske fizike, ampak samo nekaj potrpljenja in ročnih spretnosti. Če ste slučajno začetnik v izdelovanju, pa bo bolje, če si prej preberete nekaj literature. O izdelavi okroglih kablov so se na kratko razpisali na 8 balls Hardware strani, potrebno znanje pa boste našli tudi na Slo-Techu [;)].

4 komentarji

5V na matični plošči

Extreme Cooling - Naše uboge mlinčke mučimo na vse načine, da bi le dobili ven še tisto kapljico moči, ki je ostala. Pri tem pa se lahko pojavi problem - imamo najboljše hlajenje, najboljši procesor, najboljši RAM, plošča je tudi dobra - le da ne more zagotavljat dovolj napetosti. S takim problemom so se spopadli na ExtremeCoolingu, ko jim je na poti do teh zadnjih megaherzev stala prenizka napetost na 5-voltni liniji -- namesto 5 je bilo le 4.2 volta. To težavo so obšli z modifikacijo, ki lahko uniči ploščo, hkrati pa se lahko poslovite od garancije.
No, če vas še zanima, oddeskajte sem in si oglejte, kako priklopiš 5V linijo iz napajalnika direktno na napetostne regulatorje na plošči.

1 komentar

Akasini zviti IDE kabli

Blarg Overclocking - Akasa zadnje čase ni poznana samo po odličnih hladilnikih in svojih oblogah proti hrupu, ampak tudi po odličnih okroglih IDE kablih, ki so za sodobno navijanje postali že malone nuja, ker omogočajo mnogo boljši pretok zraka po ohišju kot pa nerodni ploščati sorodniki. Vendar to ni edina odlika kablov, saj se svetijo v temi in so - verjeli ali ne - celo bolj zmogljivi od običajnih ploščatih IDE kablov. Več o teh malih čudih, ki se jih najbrž nebi branil nihče, si lahko preberete v testu na Blarg OC.

3 komentarji

SVLA: Marxove (in naših računal) mokre sanje.

The Register - Bralec, ko nameščaš neko programje, kolikokrat pritisneš navidezno izboklino "Next"? No, in pri katerih se najdlje zamudiš? Izbiri lokacije na disku? CCC, slabo. Veš, vmes se ti ponavadi prikaže eno dooooolgo besedilo, ki sliši na kunštno ime EULA. Pogodba za končnega uporabnika je tam in predvideva, da jo vedno prebereš po dolgem in počez, ter da se z njo celo strinjaš. No, kaj pa, če se ti ta pogodba ne prikaže, ampak se ti prikaže neko drugo, tebi bolj všečno besedilo, pa ga notri niso vstavili avtorji programa? Še bolje: kaj, če bi bilo to besedilo bolj kot samim programerjem všeč tudi tebi?

Yep, rešitev obstaja. Sicer (še) nisem pravnik, tako da o tem ne morem soditi, vendar se je na spletu znašel hecen substitut, imenovan "SOFTWARE VENDOR LICENSE AGREEMENT" (SVLA). Kaj to je in ako bi ga rad imel namesto stare pogodbe, pa si poglej tukaj!

1 komentar