»

USB Baterije

TrustedReviews - Industrija baterij nam po relativno dolgem stagniranju končno obeta zanimivo novost. Imenuje se USBCELL, izdeluje jih angleško podjetje Moixa Energy Ltd, in polnijo se lahko na kateremkoli USB vtiču. Tako ni več potrebe po polnilcih, saj imajo te baterije vgrajen inteligentni USB polnilec.

Trenutno so baterije na voljo samo v formatu AA, vendar se bo ponudba kmalu razširila tudi na ostale standardne formate, izbirati pa bo mogoče tudi med tovrstnimi baterijami za mobilne naprave. Glede na to, da ima skoraj vsako gospodinjstvo na voljo nekaj prostih USB vtičev in da teh pravtako ne manjka...

37 komentarjev

iRiver ChromeX iMP-150 CD/MP3 igralnik

OnePC - Na tržišču je že dosti MP3 CD predvajalnikov po različnih cenah. OnePCjevci pa so se naposlušali enega od iRiverjevih in bili z njim zelo zadovoljni.

Predvajalnik ima nekaj bonbončkov, ki ga naredijo boljšega od konkurence. Dizajn je tako ali tako prelep (kar lahko sklepate po futurističnem imenu [:D]), tudi format WMA je podprt, najbolj pa preseneti nadgradljivost firmwarea. Prav tako ni izvzet daljinski upravljalec in osvetljevanje zaslončka, slabost predvajalnika pa bi naj bila njegova velikost in kratkost kabla za slušalke pri neuporabi daljinca. Izvolijo.

1 komentar

Pine D'music SM-220C MP3/CD Player

Hardware Zone - 74 ali 80 minut navadnega glasbenega CD-ja je malo premalo, če potujete recimo na Kubo, in bi se radi vso pot v letalu pozibavali ob ritmih priljubljenih glasbenih skupin. Najboljša izbira bi v takšnem primeru za vas bila MP3 CD player. Zadnje čase jim cene zelo padajo, pa tudi vedno bolj funkcionalni postajajo.

Tudi pri podjetju Pine redno posodabljajo svojo kolekcijo predvajalnikov. Hardware Zone-ovci so preizkusili enega od "buđet" modelov za manj zahtevne kupce in bili z njim dokaj zadovoljni. Stvarca je lepo dizajnirana, prepozna ID3 vnose, priloženih je veliko kablov, etui, žepni daljinski upravljalec ter luštkane slušalke. Sicer lahko pozabite na WMA format in podobne nadstandardne funkcije, ampak kaj takega pri igralniku, vrednem 130 zelencev, tudi ni za pričakovati. Pa kaj bi nakladalal, kar pojdite brat.

5 komentarjev

Creative Labs MuVo: Dva v enem

Tom's Hardware - Creative Labs je izdelal zelo zanimiv MP3 predvajalnik. Napravica namreč za skladiščenje teh datotekic uporablja USB vtič, ki se preprosto (v Windowsih XP in ME ne potrebujete gonilnikov) vtakne v pripadajočo režo in že lahko nanj pretakamo MP3je. Za napajanje skrbi navadna AAA baterija, ki zadošča za 10-urno poslušanje glasbe. Napravica se lahko pohvali tudi z dokaj dobro kvaliteto zvoka, majhno težo, poleg MP3jev pa je sposobna predvajati še tip WMA.

Za slabih 150 dolarjev torej dobimo MP3 in WMA igralnik ter paličico s 64 megabajti pomnilnika. Kmalu lahko pričakujemo tudi inačico z 128 MB prostora. Ni slabo, upajmo le da se bodo slovenski uvozniki zmigali in zadevo pripeljali tudi v našo podalpsko deželico. Do takrat pa klik!

5 komentarjev

Toshibino prenosno MP3 igralo

CDR-Info - Toshiba bo kmalu začela prodajati svoj lasten prenosni MP3 igralnik, ki bo imel 5 GB trdega diska, imenoval pa se bo GIGABEAT. Opremljen bo z 480 Mbps USB 2.0 terminalom, prav tako pa je lahko povezan preko USB 1.1 vmesnika. Na prodajne police naj bi prišel 22. tega meseca (torej, jutri [:D]), predvidena cena pa naj bi bila okoli 400 ameriških zelenih. Klik!

1 komentar

Creativov Jukebox 3!

Tom's Hardware - Creative Labs so izdali že nov MP3 player, katerega ime je Jukebox 3. Zadevica se lahko pohvali z 20 GB diskom (kar zadošča za cca. 333 ur MP3 muzike v 128 kbps kvaliteti), podpori tako MP3 formatu, kot WAV in WMA, približno 11 ur igranju z eno LiON baterijo in še mnogo več. In do kakšnega zaključka so prišli pri Tomu? V primerjavi z Jukebox 2 so odpravili več napak, navdušeni so nad opcijo snemanja takoj v MP3 format, nad zdržljivostjo baterije in še nekaterimi drugimi stvarmi. Več o tem tukaj.

2 komentarja

Intel Pocket Concert Audio Player

Intel - Intel je napoved nov prenosni predvajalnik, ki podpira MP3 in WMA (Windows Media Audio ) datoteke. Njegov pomnilnik je velik kar 128MB in lahko shrani do dve uri MP3 glasbe v 128kbps kvaliteti. Lahko pa seveda še več, če uporabimo slabšo kvaliteto. Dve AAA bateriji mu omogočata do 10 ur neprestanega predvajanja. Predvajalnik je po mojem kar lep. Privoščite pa si ga lahko "že" za ceno $300 ali $350. Več o predvajalniku pa lahko zveste TUKAJ .

3 komentarji