»

Telemach ne pozna štiričrkovnih domen?

Slo-Tech - Od 27. junija 2001 imamo v internetu poleg tročrkovnih domen na voljo tudi štiričrkovno .info. In kaj ima to zveze s Telemachom?

Na njihovi spletni strani se nahaja nagradna anketa, na koncu pa mora vsak sodelujoči vpisati tudi nekaj podatkov o sebi. Med drugim je obvezen tudi vpis elektronskega naslova. Tu pa se zaplete, saj uporabniki, ki vpišejo elektronski naslov, ki se nahaja na domeni .info, na zaslon dobijo tole obvestilo:


Ko namesto .info vpišemo .inf, pa gre zadeva lepo skozi ... Da bi pri Telemachu ne vedeli, da imamo štiričrkovne domene že vsaj dve leti, ni ravno verjetno. Bolj verjetno pa je, da so bili programerji preprosto malce malomarni pri pisanju (prepisovanju) javascript kode.

Sedaj lahko le počakamo, da kakšna skupina imetnikov e-naslovov na...

16 komentarjev

Kaj vse lahko storite s CD-ji

Gospod natakar, ribjo ploščo prosim. :)

vir: Olympus.Net
CD Sculpture - Kaj storimo, ko nam priljubljeni štedilnik, ehm, oprostite, priljubljeni program za peko CD-jev, le-tega uniči? Plošček vržemo v najbližnji koš, kakopak, po možnosti z veliko jeze [;)]. Če pa imate teh medijev na zalogi veliko, lahko uporabite svojo domišljijo in napravite prave umetnine[:D].

Katere, vprašate? Hja, če sodite med ljudi, ki se jim valja doma kakšnih pet neuporabnih ploščkov, jih lahko porabite za okras vašega avtomobila. Ako jih imate na zalogi nekje od deset do trideset, lahko morebiti okrasite vašo sobo. Če pa imate na zalogi še več neuporabnih CD-jev, potem si velja ogledati tole stran! Dobili boste lahko namig, kaj z vašimi pokvarjenimi ploščki storiti.

11 komentarjev

Microsoft to detonate a nuclear missile

Slashdot - While eating a banana i have stomped over this fine piece of news. World leaders reacted with stunned silence as Microsoft Corp. (MSFT) conducted an underground nuclear test at a secret facility in eastern Washington state. The device, exploded at 9:22 am PDT (1622 GMT/12:22 pm EDT) yesterday, was timed to coincide with talks between Microsoft and the US Department of Justice over possible antitrust action. Scientists pegged the explosion at around 100 kilotons. "I nearly dropped my latte when I saw the seismometer" explained University of Washington g eophysicist Dr. Whoops Blammover, "At first I thought it was Mt. Rainier, and I was thinking, damn, there goes the mountain bike vacation." Isn't that just a marvellous eruption?
---
Ko sam jedla bananu, sem naletjela na izvanrednu novicu. Svetski voditelji so reagirali sa tišinom, ko je Microsoft izvedeo podzemaljski nuklearni test u skrivnem laboratoriju u vzhodnom Washingtonu. Bomba, koja je eksplodirala včerej, u 17:22 našeg...

20 komentarjev

Slo-Tech na TVju

Jaz - Heh, danes dopoldan me je poklical Sergio ves iz sebe in komaj izdavil, da smo bili predstavljeni na TVju. Yup ljudaki, v POP-TVjevi oddaji ŠKL je Slo-Tech bil omenjen v internet kotičku kot Slovenska stran o računalništvu. Aja, jutri ob 11.30 je ponovitev... seveda zahtevam, da se vsi drenjate pred TVji, najbolj zagrizeni pa si oddajo posnemite in jo potem vsakih par dni nostaalgično zavrtite. Aja, o vsej zadevi že poteka debata v Forumu in seveda ste vabljeni, da izrazite svoje mnenje.

2 komentarja

Koliko oglasov na Slo-Tech?

Jaz - No, tudi mi moramo nekako živeti in čas je, da se Slo-Techov oglasni prostor začne aktivno tržiti. Toda v vsakem primeru ste na prvem mestu vi, obiskovalci, in tako nas zanima, koliko oglasnih pasic ste pripravljeni tolerirati na Slo-Techu. Zadnja odločitev je seveda naša, toda zadnja stvar ki si je želimo, je počasna stran, prenabasana z raznimi reklamami. Torej, sedaj imate možnost da izrazite svoje mnenje glede te zadeve in prosimo vas, da pri tem pomislite tudi na nas, ki to stran vzdržujemo v svojem prostem času .

26 komentarjev