»

V Britaniji kamere prisluškujejo zločincem

Slashdot - Verjetno že veste, da ima Velika Britanija veliko mrežo nadzornih kamer na javnih krajih, ki bi naj preprečevale kriminaliteto. News.com pa poroča, da bodo od zdaj naprej te kamere tudi opremljene z mikrofoni.

Take kamere so že v uporabi na Nizozemskem. Neprestano analizirajo zvoke v okolici in iščejo morebitne agresivne glasove, ter opozorijo policijo, ko jih najdejo. Direktor podjetja, ki je tehnologijo ustvarilo, Derek Van der Vorst pravi, da z njihovim sistemom precej lažje opazijo nemire in zaradi tega policija ne rabi toliko osebja za sam nadzor. Prav tako pa omenja, da ni mogoče prisluškovati pogovorom, saj sistem te možnosti nima, pa še mikrofoni so nameščeni tako visoko, da se pogovorov ne da razločiti.

7 komentarjev

IR nadzor nad računalnikom

MODTHEBOX - Infrardeči daljinski upravljaljniki so že dodobra udomačeni pred televizijami in radii. A prihaja pa tudi do "križanja med vrstami", saj so se "daljinci" uveljavili tudi kot pri računalnikih. Na ModTheBox so temeljito stestirali iMON, kateri ima poleg same strojne opreme, v paketu vključeno tudi programsko opremo, ki omogoča vse od gledanja filmov, pa do zaganjanja različnih aplikacij. Z izdelkom so bili načeloma zadovoljni, saj je iMON dosegel 9 od desetih točk.

2 komentarja

Daljinec ali kreditna kartica?

Mikhailtech - Ob testu sledečega daljinca bi se verjetno lahko vprašali vprašanje iz naslova. Če seveda ne bi poznali barv in bi razločili samo oblike. K sreči temu ni tako..

Nekaj takšnega mi je prišlo na pamet, ko sem gledal opis PSXAmpa na Mihkail Techu. Zadev(ic)a je velika oziroma majhna samo 90x55 mm in debela malo več kot 7 njih. Sicer je daljinec, kot ste lahko prebrali iz imena, namenjen Playstationu, samo po zagotovilih avtorja članka deluje prav tako dobro na standarnih IR sprejemnikih. Vas zanima, kaj so ugotovili, ko so napravo razstavili? Klik.

0 komentarjev

ATI-jeve oznake

Reactor Critical - Gotovo veste, da se je ATI odločil, da bo izdeloval številne izpeljanke Radeona8500, ki se bodo razlikovale samo po frekvenci grafičnega čipa. Pa kaj potem, pravite. Vse je v redu, problem nastane le, ko je treba kartice razločiti, saj so si na prvi pogled vse enake. In kako jih razločiti? Po posebni številki P/N:
  • RADEON 8500 (275 MHz): 1028571100

  • RADEON 8500 LE (250 MHz): 1028571200

  • RADEON 8500 LELE (230 MHz): 1028571500

Kartice se razlikujejo med sabo po predzadnjih dveh številkah. Višji kot sta ti dve številki, s počasnejšim taktom deluje kartica. Preden si kupite omiljenega Radeona8500, si zato raje oglejte številko P/N in se ne pustite preslepiti trgovcu. Več o tem si lahko preberete na Reactor Critical.

3 komentarji

Prvi obrisi novega KDE in GNOME namizja

The Register - Ljudje pravijo, da je dobra konkurenca vedno dobrodošla, saj podjetje ali, v tem primeru, razvijalce prisili, da se izmišljujejo vedno nove in nove stvari. Čeprav sta si namizji KDE in GNOME v sorodu, saj ju povezuje ista GPL licenca, programerji obeh namizij kar tekmujejo, kdo bo ponudil več. Tako sta pred kratkim obe skupini razvijalcev izpljunili svoje testne različice obeh namizij. Od njih sicer še ni preveč za pričakovati, saj sta vse prej kot končani, vendar pa lahko radovednežem povesta, kako bo vse skupaj vsaj približno izgledalo, ko bodo izšle polne različice. Več o tem si preberite tukaj.

0 komentarjev

Daljinec za računalnik

Jaz - Hehe, da smo računalničarji lena sorta itak vedo vsi, toda zato še ni potrebno podpirati naše lenobe. Toda ravno to so naredili pri podjetju Just Cooler, ko so naredili daljinec za prižiganje, ugašanje in resetiranje računala. Tako lahko računalnik prižgete kar iz postelje (če imate radijsko tipkovnico in miško je kombinacija popolna) ali takoj, ko pridete v sobo. Sploh se vam ni treba pripogibati ali sklanjati čez ogromno šatuljo in iskati tisti ubogi reset gumbčič. Fenomenalno! No, več informacij o zadevici in test, pa lahko preberete na Dan's Data! Thnx, Lukančič.

3 komentarji