»

Zalmanovi novi hladilniki za grafične kartice naprodaj

HardOCP - Malce bolj pozorni se gotovo spomnite poročanja o Zalmanovih hladilnikih za grafične kartice, ki ne potrebujejo dodatnega ventilatorja in uporabljajo tehnologijo heat pipe. Po takratnih poročanjih naj bi bili hladilniki na voljo v avgustu, izkazalo pa se je, da bodo kupcem na voljo v septembru. Če gre verjeti tej strani, Zalman hladilnike že pošilja v trgovine. Trditev sem preveril tudi na Zalmanovi strani, kjer pri proizvodu Zm50-HP piše upcoming. Na volja naj bi bila dva modela:
  • Zm80-HP naj bi bil namenjen grafičnim karticam, ki bodo proizvedle veliko toplote in naj bi bil v osnovi namenjen grafičnim procesorjem GeForcev 4 Ti.
  • Zm50-HP pa bo namenjen šibkejšim grafičnim procesorjem, ki proizvedejo manj toplote. To naj bi bili GeForce 2 MX, GeForce 4 MX in Radeon 7500.
Hladilniki so na prvi pogled zanimivi, vendar pa so nekateri že rahlo skeptični glede samega nameščanja na grafično kartico, saj naj bi porabili kar veliko časa in truda, da bi hladilnik lepo "sedel" na pomnilnik...

4 komentarji

Zanimiv hladilnik

Frosty Tech - Morda bo kdo protestiral, da sem danes objavil preveč novic o takem in drugačnem hlajenju, toda enostavno sem moral spisati še eno, v kateri nameravan predstaviti hladilnik, ki je, vsaj za moje pojme, eden izmed najbolj nenavadnih primerkov, kar sem jih kdaj videl. Uporablja tehnologijo heat pipe, preko katere prenaša toploto na hladilna rebra in je dvodelen. Test tega čuda so opravili na tej strani, vendar ne verjamem, da si boste lahko z njo kaj bolj pomagali, saj je napisana v korejščini, kakih drugih testov pa nisem našel. No ja, še dobro, da pravilo "slika pove več kot tisoč besed" še vedno velja kot pribito [:D]:

4 komentarji

E3

The Tech Zone - Kot vsi vemo, je E3 eden izmed najbolj pričakovanih sejmov, kjer si lahko obiskovalci ogledajo (in preizkusijo) kar nekaj najnovejših iger. Da pa ne bi ves čas strmeli le v monitorje in ostale ekrane, vam podajam tale naslov, na katerem naj bi se nahajalo kar 180 slik z omenjenega sejma. In o kakih slikah govorim? Upam, da vam bo tale, ki jo bom prilepil, povedala dovolj.

Saj veste, slika pove več kot tisoč besed [;)]. Le spočijte si oči.

9 komentarjev

Slike desktop PS 2

vir: Akiba
Akiba - Pred časom sem na veliko pisal o tem, kako bi lahko PlayStation 2 uporabili kot nadomestek za osebni računalnik. Da ne boste mislili, da je šlo za kako potegavščino, si lahko tukaj ogledate slike tega čuda. Celotna stran je v krokodilici (moj izraz za pisavo na daljnem vzhodu), zato si s tekstom ne boste mogli pomagati. Sicer pa gotovo poznate rek: slika pove več kot tisoč besed. Držite se ga, pa bo vse v redu.

2 komentarja

Mišji bandži

Overclockers Australia - Ljudem se v glavah poraja polno norih idej. Ena izmed takih idej je botrovala tudi nastanku enega precej čudnega produkta - Mouse Bungee. Sam sem kar precej časa tuhtal, kaj za vraga je to in čemu je namenjeno. Logično je, da je ta stvar namenjena miški, vendar mi ni kapnilo, kakšno nalogo opravlja. Šele po krajšem ogledu proizvajalčeve strani se mi je posveilo. Mouse Bungee deluje tako, da objame žico miške in prepreči, da bi miška zdrsnila iz mize. Zdrsnila? Hja, nekateri uporabniki (Američani?) imajo ohišja večinoma na tleh, njihove mize pa niso dovolj široke, zato jim miške kar naprej drsijo iz mize. Test tega čuda si oglejte tukaj, če pa to stvar resnično potrebujete, pa presodite sami. Samo to vem, da ga jaz ne bom potreboval hehe.

4 komentarji