»

mini-HDMI 1.3

techPowerUp! - Standard za novi HDMI 1.3 je bil potrjen. Novost je novi manjši konektor za mobilne naprave. Druge lasnosti: pasovna širina je od 165MHz do 340 MHz, da lahko podpira zahteve prihodnjih visoko ločljivih prikazovalnih naprav, HDMI 1.3 podpira 30, 36 in 48-bitne (RGB ali YCbCr) barvne globine. Prvi izdelki naj bi bili na voljo leta 2007.

6 komentarjev

Kraja pasovne širine

2CPU - Kaj narediti, ko nekdo nekam prilepi sliko s tvojega strežnika in ti tako posledično krade pasovno širino, za katero po možnosti še plačuješ? Tukaj si lahko ogledate eno idejo, kako obračunati z tatovi[:D]. Namig: poglejte si slike v opisu produkta[>:D].

Hehe, po moje bo ta Nemec naslednjič dvakrat premislil, preden bo spet objavil kako tako sliko[:D].

6 komentarjev

VIA povečala pasovno širino DDR SDRAMa?

The inquirer - Po besedah The Inquirerja , naj bi VIA na prihajajočih P4X333 čipovjih za Pentium 4 procesorje (PC2700, V-Link/533, AGP 8x), ki naj bi se začelo razvažati že to leto implementirala QBM (Quad Band Memory) arhitekturo. Le ta naj bi "virtualno" povečala pasovno širino DDR SDRAM vodila, brez, da bi vključevala nov spominski kanal. O tem, kako naj bi VIA to izvedla, pa še vedno ni nič konkretnega, le ugibanja. Sigurno se pa RAMBUSu ne piše dobro, saj bo sedaj lahko DDR razpolagal P4 z dovoljšno pasovno širino. Več o tem tu.

0 komentarjev

Navijanje Thunderbird AXIAR-Y procesorja

Xoverclocker - AMD-jeve skrivnostne oznake na procesorjih še vedno burijo duhove. Največ prahu je naredila "skrivnostna" oznaka AXIA, ki takoj obveljala za sinonim dobrega procesorja, katerega frekvence lahko z navitjem poletijo v višave. Takoj za AXIA procesorji, so se pojavili še drugi, kot so AYJHAR, AYJHA in seveda AXIAR. Za srednja dva že vemo, da se navijata dokaj dobro in da bolj ali manj sledita AXIA procesorjem, AXIAR-jeve zmogljivosti pa so ostajale uganka, vendar ne za dolgo. Fantje na strani X-Overclocker so se odločili, da preizkusijo Thunderbird 1.2 GHz : AXIAR-Y iz 26. tedna. Navijanje so opravili na Epoxovi plošči 8KTA3 in z nekim hudim hlajenjem, ki je procesor ohladilo na -20 stopinj C (!). In kako se procesor obnese? Z navadnim hladilnikom tipa Taisol z Deltinim 38 CFM ventilatorjev, se je zbudil na 1500 MHz, z ekstremnim hlajenjem in z voltažo povečano na 2,3 V, pa se je zbudil na 1733 MHz. Kar občudovanja vreden rezultata, kajne? Vendar nič takega, kar nebi zmogel tudi...

0 komentarjev