»

Igričarji sanjajo bolje

Bodo resni igralci GTA težave povzročali tudi v sanjah?

vir: engadget
engadget - Glede na raziskavo z univerze Grant MacEwan v kanadski Alberti je vsakodnevno resno igranje računalniških (ali konzolskih) iger dobrodošlo početje, če ste sanjaške narave. Igričarji namreč pogosteje doživljajo lucidne sanje, v katerih se zavedajo, da sanjajo in pravzaprav nadzirajo potek sanj. Do tega zaključka je prišla Jayne Gackenbach, ki je že prej raziskovala lucidne sanje in ugotovila, da so takšni sanjači bolj odporni proti slabostim, povezanim z gibanjem, imajo boljšo prostorsko zaznavo ter so sposobni višjih stopenj koncentracije. Prav te lastnosti veljajo tudi za igričarje, iz česar je Gackenbachova sklepala, da so igričarji lucidni sanjači. Izkazalo se je, da je imela prav in še več. V drugi raziskavi se je izkazalo, da prav igričarji najpogosteje...

47 komentarjev

Brezžična optična miška brez baterij

vir: Gizmodo
Gizmodo - Namesto običajnih brezžičnih mišk, ki za delovanje potrebujejo baterije, so se v preteklosti nekajkrat pojavljale tudi izvedenke, ki notranjega napajanja niso potrebovale. Ponavadi so prišle v kompletu z grafično tablico ali podobno posebno podlogo, po kateri se jih je nato dalo premikati, delovale pa so enako kot pero.Gizmodo poroča o malce prenovljenem konceptu. Na spletu so zasledili na pogled precej ceneno miško neznanega proizvajalca, ki namesto baterij uporablja podlogo, ki ustvarja električno polje in tako napaja miško na daljavo. Žal je še vedno problem, da si ne moremo sami izbrati podloge, vprašljiv pa je tudi vpliv izdelka na zdravje...

42 komentarjev

Za vse igračarje

Slo-Tech - Vsi, ki igrate strelske igre, veste, kako pomembna je odzivna sposobnost, zato je jasno, da je pri lastnikih optičnih mišakov podloga za miš še kako pomembna. RatpadzGS sodi v sam vrh -- podloga ima gumijasto dno, ki omogoča boljši oprijem. Oblika omogoča udobnejše igranje, saj se roka ne guli ob rob podloge. Klikus!
 http://www.ratpadz.com/images/3dview_02.gif

http://www.ratpadz.com/images/3dview_02.gif

2 komentarja

Ohišje Coolermaster 201C-SX1

AnandTech - Na AnandTech so spisali precej obsežen članek o tem aluminijastem ohišju. Je zelo prostorno, natančno izdelano in očesu všečno. Članek ohišje opisuje v podrobnost, besedilo pa popestri kopica mojstrsko narejenih fotografij. Zanimiv sistem odstranjevanja pladnja matične plošče, trije priloženi ventilatorji in natančna izdelava -- preberite članek in morda se boste odločili za nakup tega lepotca.

1 komentar

Xide Pad

System Cooling - V današnjih dneh ni nič posebnega, če se v računalniku nahajata neonska svetilka in pleksi okno. To pa ni edina stvar, ki jo lahko osvetlimo. Na System Cooling, so si namreč ogledali serijsko izdelane podloge za miške (in mišake :)). Xide Pad Ultra, kot se imenuje, je opremljena z LED diodami, ki v temi izgledajo res lepo. Na voljo imate tudi različne oblike podlog in ralične barvne odtenke LED diod, katere dobimo v rdeči, modri in zeleni barvi.

1 komentar

Preizkus Everglide podloge za miško.

Tweak Town - V kolikor ste zaprisežen igralec katere od popularnih večigralnih FPS iger (Q3A, CounterStrike, itd.), je gotovo važno, da imate poleg močnega sistema še dobro miško. Za optimalen izkoristek miške (predvsem optične) pa je potrebna tudi dobra podloga. Prav takšne delajo pri Everglide-u, nekaj pa so jih stestirali TweakTown-ovci. Klik!

9 komentarjev

Nedeljsko zatišje

Dan's DATA - Danes se pozna, da je nedelja, in da nima skoraj nobena od "klasičnih" strani dobrih (ali sploh) novic. V takšnih časih pride ponavadi prav moj tihi favorit, Dan's Data.

Tako sem našel dnevu primeren članek, ki se loti podlog za miško. Ne ravno pretresljiv in dih jemajoč opis ima kljub vsemu nekaj dobrih ugotovitev, in je ravno pravo nedeljsko branje.

Po moje se pa še vedno najbolje obnese optika in matt miza.

2 komentarja

Nove miške pri M$-ju

Microsoft - Za vse ki imamo radi modro barvo in za tiste s prenosniki so pri Microsoftu izdali 3 nove mišake, Optical Mouse Blue, Wireless Optical Mouse Blue ter Notebook Optical Mouse. Za neučakance so slikice tukaj: 1,2, 3, teste (čisto nič niso podkupljeni! [:D] ) pa dobite na uradni strani. Z opisovanjem ne bom izgubljal besed, ker revolucionarnih novosti ni, (razen seveda megastično-bombastičnega izgleda). Hitro k branju!

3 komentarji

Aluminijasta podloga za miško

AusPCWorld - Podloga za miško je za marsikoga povsem nepomembna stvar, saj je vseeno, če miška ni tako zelo natančna v pisarniških programih, medtem ko je za igričarje kvalitetna podloga sredstvo preživetja v 3D streljankah in podobnih igrah, ki zahtevajo merjenje. Do sedaj smo lahko videli plastične, gumijaste in celo steklene podloge, tudi sam pa moram priznati, da še nisem slišal za koga, ki bi izdeloval aluminijaste. No, ravno na slednje se je spomnil Coolermaster, ki je sicer bolj znan po svojih hladilnikih in ohišjih, in v čast svoji 10. obletnici delovanja proizvedel omejeno količino le-teh. Manjši ogled Coolermasterjeve podloge so naredili na tej strani, na žalost pa niso naredili primerjave z drugimi proizvajalci kvalitetnih podlog. No, kljub temu tester pravi, da je podloga odlična.

1 komentar

Svetleča podloga za miško

Metku.net - Navkljub moji izrecni obljubi, da danes zagotovo ne bom pisal novic zaradi izjemne izčrpanosti le-mene (ter hkrati LordaNinje, Mateja, DrSergioDJa ter Slainea - vsi maturantje), vas nisem mogel pustiti na cedilu. Joj, kam to pelje :D. Kakorkoli - ste že od vedno na omrežnih žurkah hoteli biti glavna atrakcija ter biti najbolj kul, a vam igranje igric zaradi zmanjšanih motoričnih sposobnosti, za katere ste krivili brezžično optično miš, ni in ni šlo? Potem je tale članek navodilo za vas, saj vam pove, kako narediti svetlečo se podlogo za miško. Zadeva izgleda res kul... Mogoče jo bom celo naredil, saj mi igranje RTCW ter Q3 podobnih igric - nikakor ne gre.

3 komentarji