»

Kako spraviti računalnik v Millennium Falcona?

The Register - Kot lahko preberete na tej strani, ne ravno brez težav, toda z malce truda tudi to ne bo več problem. Tip, ki se je odločil, da v Falcona zbaše računalnik, je modelček nabavil na eBayu, vanj pa spravil matično ploščo z 800 MHz procesorjem VIA C3, 7 GB disk za prenosnike ter nekaj ostale periferije, kot so priključki PS/2, USB in podobno. Poseg je podrobno poslikan in opisan, zato kar veselo na branje [:)].

7 komentarjev

AMD - Obisk tovarne sanj

AnandTech -

AMD se je končno vdal in popustil pod pritiski javnosti, naj pove malo več o prihajajočih procesorjih in ostalih dobrotah iz svoje malhe ... V nasprotju z Intelom, ki naredi tiskovno konferenco ob vsaki umrli miški (ne dobesedno, seveda), AMD vsa velika odkritja zadrži zase oziroma le-ta ostanejo v tovarni v Dresdnu.

Vsaj tako je bilo včasih. Danes je AMD pokazal notranjost svoje trdnjave in spregovoril o svojih načrtih. Od tega, kako se pride do tovarne do podatkov, kako izgleda notranjost; mokre sanje vsakega hardveraša, pač ... Članek si lahko preberete na AnandTechu.

1 komentar

Urejanje kablov napajalnika

Techware Labs - Dejstvo je, da je povprečno ohišje polno daljših ali krajših kablov, ki poleg tega, da zmanjšujejo učinkovitost hlajenja, še otežujejo dostop do različnih "strateških" delov računalnika, do katerih mora imeti zanesenjaški uporabniki vedno dostop. Na tej strani so se lotili spenjanja kablov napajalnika, vendar pa lahko znanje uporabite tudi pri drugih kablih. Z malce truda in ročnih spretnosti je lahko rezultat kar lep, poleg tega pa lahko s tem polepšate tudi izgled notranjosti.

3 komentarji

Kako narediti okrogle kable?

več strani - Okrogli kabli IDE so postali danes že kar nuja, če nočete, da bi se topel zrak ujemal v običajne IDE kable in vam onemogočal učinkovitejše hlajenje. To so potrdili tudi številni navijalci, ki so si svoje okrogle IDE kable bodisi kupili, bodisi so si jih izdelali sami.

Postopek izdelave okroglega IDE kabla je povsem preprosto opravilo, ki ne zahteva doktorata iz reaktorske fizike, ampak samo nekaj potrpljenja in ročnih spretnosti. Če ste slučajno začetnik v izdelovanju, pa bo bolje, če si prej preberete nekaj literature. O izdelavi okroglih kablov so se na kratko razpisali na 8 balls Hardware strani, potrebno znanje pa boste našli tudi na Slo-Techu [;)].

4 komentarji