»

Na eBayu spet prodali ameriške vojaške skrivnosti

Daily Mail - Ničkolikokrat smo že pisali o prodaji rabljenih trdih diskov, na katerih malomarni uporabniki premnogokrat pustijo svoje podatke. Včasih jih zbrišejo, tako da je za njihov ogled potrebno nekaj računalniške forenzike, velikokrat pa so preleni, da bi storili vsaj to.

Britanski raziskovalci so prek spletnih dražb, računalniških sejmov in na eBayu kupili 300 trdih diskov in na njih odkrili pravo bogastvo informacij. Na 34 odstotkih diskov, ki so izvirali iz VB, ZDA, Nemčije, Francije in Avstralije, so odkrili občutljive informacije posameznikov ali podjetij. Med drugim so našli rentgenske posnetke bolnikov, njihove kartoteke, podatke o osebju in njihovo pošto, slike pacientov in njihovih ran, zaupne podatke z nemške ambasade v Parizu in še marsikaj zanimivega. Zmagovalni podatki pa so last ameriške vojske, saj so našli podrobnosti o protiraketnem ščitu, poskusnih izstrelitvah, varnostnih protokolih, gradbenih načrtih in osebju podjetja Lockheed Martin skupaj z njihovimi številkami...

35 komentarjev

Relikvije

The Register - Kaj bi rekli, če bi vam za (trenutno) 11.000$ ponudli prenosnik s procesorjem serije 486, 4 MB rama, 14,4 kb modemom in Windowsi 95? Verjetno kaj drugega kot to, da je prodajalec optimist, ne.

Vendar takšen računalnik se da kupiti na Ebayu. Gre namreč za računalnik, ki ga je FBI zasegel slovitemu hekerju Kevinu Mitnicku med aretacijo leta 1995. Na spodnji strani ima podpis lastnika in Steva Wozniaka, nekaj podatkov iz FBI-ja, ter nekaj dodatnih priboljškov.

Novico so našli na Registru, če pa imate nekaj tisoč dolarjev preveč in želite imeti računalnik osebe, ki ne sme več na internet (avkcijo je začelo njegovo dekle), pa kliknite.

2 komentarja

Glejte Star Wars in vozite vozila iz istoimenskega filma

eBay - Da je Amerika država čudakov in vseh vrst odpuljencev, ki bi radi kar najbolje izstopali iz povprečja, je najbrž že vsem jasno. Če pa za to še niste slišali, pa si kdaj malce oglejte razne spletne dražbe. Na primer kar eBay, kjer se je nedavno znašel model, ki prodaja svojega jeklenega konjička, predelanega v vozilo, kakršnega smo lahko videli v enem izmed filmov Star Wars. Kaj moremo, sto ljudi, sto čudi [:D].

7 komentarjev

Prodaj igrice, ali...

eBay - Stavim, da se je tip poročil ter da mu žena ne pusti več igrati videoigric. Na eBayu se je znašel človek, ki prodaja svojo devetletno zbirko videoigric. Vsega skupaj jih je okoli dva tisoč, nekatere so edini primerek svoje vrste sploh. Če vas zanima osembitni raj, potem kar hitro kliknite sem, saj je mene pogled na to sliko kar stisnil. No, do konca dražbe je še en teden, trenutna najvišja ponudba pa znaša polčetrti tisočak ameriških dolarjev, kar pa prodajalcu še ni zadosti, ker rezerva še ni izpolnjena... Huh...

3 komentarji

Še dve kratki novički

več strani - Na VIA Areni si lahko snamete nove gonilnike za Viina čipovja. Imenujejo se 4in1 4.38a in so kot vedno namenjeni odstranjevanju hroščev, ki jih v Viinih čipovjih nikoli ni primanjkovalo.

Za konec pa še cvetka iz eBaya: kot gotovo že veste, je eBay spletna dražba, kjer se najdejo še tako nemogoče stvari. Po tem, ko so se na eBayu pojavila celo ledvica (seveda so jih morali umakniti), se je nek tip odločil, da na največji spletni dražbi proda celo svojo dušo. Cena je, heh, zaenkrat celih 41 $, dražba pa bo trajala še kakih 5 dni. Kaj vse so nekateri sposobni narediti za denar ;).

1 komentar