»

Mnogo rabljenih diskov z eBaya vsebuje zaupne podatke

ComputerWorld - Podjetje Kessler International je zadnjih šest mesecev izvajalo zanimivo raziskavo, v kateri so odkrivali, kako vestni so prodajalci rabljenih trdih diskov pri njihovem čiščenju. V ta namen so prek eBaya kupili sto različnih rabljenih diskov (izognili so se samo diskom, ki so bili posebej oglaševani kot izbrisani) in pogledali, kaj je na njih najti. K nekaterim je bilo potrebno pristopiti s posebnimi forenzičnimi orodji, medtem ko so bili drugi samo izbrisani ali pa še to ne. Skupno so tako na štiridesetih diskih odkrili razne podatke, denimo finančne informacije, osebne dokumente, slike itn. Natančnejša statistika pokaže, da so bile na 36 odstotkih diskov finančne informacije, 21 odstotkov jih je imelo elektronsko pošto, 13 odstotkov fotografije in 11 odstotkov poslovne dokumente. Našlo se je seveda tudi kaj sočnejšega, na primer fetiš na noge s slikovnimi dokazili in popolnimi osebnimi podatki lastnika nekega trdega diska.

Da se tudi vam pri prodaji starega trdega diska ne bi...

14 komentarjev

Rekordno četrtletje za nVidio

Hartware.net - Z oktobrom se je zaključilo nVidiino tretje fiskalno četrtletje, poslovni rezultati pa kažejo na izjemen uspeh. Po lastnih podatkih naj bi imela 820,6 milijona dolarjev prometa, kar je za slabo petino več kot četrtletje prej in kar za štirideset odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Sorazmerno se je povečal tudi dobiček, ki je znašal 106,5 milijona dolarjev, kar je za slabo četrtino več kot četrtletje poprej in za skoraj dve tretjini več kot v enakem obdobju lani. Podobno je tudi letna rast četrtinska. Jen-Hsun Huang, nVidiin CEO, je spričo teh dosežkov pretekle tri mesece ponosno obeležil kot najuspešnje v zgodovini podjetja. Klik!

9 komentarjev

Pohekane N-igre

Wired News - Krekerji/hekerji/kakor-koli-jih-že-imenujete so uspeli razbiti tudi zaščito proti kopiranju Nokiinih igric N-Games na karticah MMC. Tako naj bi bilo zdaj mogoče igrice namestiti na vse telefone, ki delujejo na operacijskem sistemu Symbian in Series 60. Nokia je že uprla vse svoje sile, da bi ustavila ljudi, ki stojijo za tem. Več o tem lahko preberete tu in tu.

Vse skupaj je bilo le vprašanje časa ...

14 komentarjev

Najverjetneje odkrito štirideseto Mersennovo praštevilo

The inquirer -

Na spletni strani Mersenne.org, kjer se ukvarjajo z iskanjem Mersennovih praštevil na podoben način, kot delujeta SETI in Folding, so sporočili, da so včeraj zelo verjetno odkrili štirideseto t.i. Mersennovo praštevilo. Mersennova praštevila so podmnožica praštevil, ki se lahko vsa zapišejo v obliki 2n - 1.

Pred natanko dvema letoma so odkrili devetintrideseto Mersennovo praštevilo (213.466.917 - 1), po tem pa vse do zdaj nobenega, kar priča o redkosti teh števil in računski zahtevnosti postopka njihovega iskanja. Če je bilo štirideseto Mersennovo praštevilo res odkrito in katero je, bo znano v sredini decembra, ko bodo znani rezultati zadnjih testov. Če bodo testi potrdili domnevo, bo to največje znano praštevilo. Več o tovrstnih praštevilih pa si lahko preberete tudi v forumu, kjer se je prav o Mersennovih praštevilih pred dvema letoma razpisal kdo drug kot Thomas. [:D]

9 komentarjev

100 % zaščita proti hekerjem: kupi me!

The Register - Podjetje PathLock je izdelalo 100 % neprebojno zaščito proti hekerjem, ki bi vaš računalnik utegnili napasti preko interneta ter takrat, ko vi sami ne dostopate do mreže. Hmmm -- ko ne dostopate.

Verjeli ali ne, štirideset dolarjev vredna naprava deluje tako, da ko povezava nekaj časa ni uporabljena, slednjo preprosto -- prekine. Kot, če bi ugasnili modem. Čisto tako. 40 USD. Nepogrešljivo! Na voljo ne samo v tupšopu. Klik!

10 komentarjev

Napster - [x]; Povečanje prodaje

Slo-Tech - Žiga nas opozarja, da se prodaja glasbenih CD-jev kljub smrti Napsterja še vedno noče povečati, ampak celo pada:

Kljub "izjemnemu uspehu" v zadevi Napster, RIAA beleži padec prodaje glasbenih izdelkov na "pravi" fronti. Na primer, v Los Angelesu je prodaja v zadnji polovici dvatisočprvega padla za 4.4 % (5.9 MIO USD proti 6.2 MIO USD v prvi polovici leta 2000). Splošna prodaja v trgovinah je v celem letu upadla za dobrih 9 %, vzpodbudna pa je rast (119 %) prodaje DVDjev, vendar slednji, roko na srce, še vedno predstavljajo vražje majhen delež v primerjavi s CDji ter celo kasetami. Zanimivo, RIAA "ugotavlja", da si ljudje želijo do glasbe preko interneta ter svoje članice opogumlja, naj svoje izdelke ponudijo kot recimo "naročnino". Torej nekaj takega, v kar naj bi se sprelevil Napster.

2 komentarja