»

Iomega Predator 40x24x40x

Iomega Predator

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Na HardWareZone so si pogledali zunanji CD-zapisovalnik Iomega Predator. Najprej opazimo, da se nahaja v prijetnem modrem ter izredno tankem ohišju. Zapisuje z največjo hitrostjo 40x, prepisuje z 24x ter bere z 40x, na računalnik pa ga lahko priključimo z USB kablom. Na testu so ga testirali z programom Nero CD Speed ter ga primerjali še z dvema zunanjima zapisovalnikoma, in sicer z AOpen zunanjim 40-kratnikom ter z njegovim predhodnikom, takisto zunanjo 40-kratno Iomego. Oba konkurenta je premagal in si kot končno oceno zaslužil 4,5 od 5. Če vas zanimajo podrobnosti, si le poglejte celoten članek in rezultate testov.

0 komentarjev

Svetleče stvarce!

Lučke.

vir: Dan's DATA
Dan's DATA - Dan pri Dan's Data se bo naslednjih nekaj dni zagotovo bal teme, kajti za svoje bralce se je potrudil in napisal jedrnat opis praktično vseh električnih napravic, dostopnih na trgu, ki jih lahko priključimo na molex konektor in pritrdimo v ohišje. Če bi vse lučke, opisane v članku, zmetali v eno samo kištico, bi prav gotovo lahko prekinili s projektom Seti@Home, kajti Zemlja bi bila v radiju nekaj galaksij vidna s prostim očesom in mali-zeleni bi nas takoj našli. Govora je o nekaj ducatov svetil, od vsem dobro znanih hladnih katod in prozornih ventilatorjev z LED diodami, pa vse do mehurčkastih svetilk in USB namiznih lučk. Namažite se s sončno kremo z visokim faktorjem, nataknite si sončna očala in se lotite branja.

1 komentar

Vantec Tornado

MODTHEBOX - Vantecovi ventilatorji Tornado danes spadajo med zmogljivejše primerke, ki lahko konkurirajo legendarnim Deltam. Zmogljivost pa seveda prinese tudi hrup, zato niso namenjeni občutljivim, ki jih med delom ali poslušanjem glasbe zmoti vsak piš. Na tej strani so testirali 80 mm primerek, ki ga lahko priključimo na napajanje preko 3-pinskega ali molex konektorja. Kako pa se je stvar obnesla, pa si preberite sami [:)].

0 komentarjev

Malo naprednejša cede šatulja

Dan's DATA - Nekako sem si rekel, da to napravico preprosto moram imeti, saj se še komaj znajdem iz množice zgoščenk, na katerih so Slo-Techovi arhivi. CD-101 podjetja Dacal Technology je, poenostavljeno povedano, menjalnik za 150 zgoščenk, na katerem je en vrtljiv gumb z LCD displejem. Z vrtenjem gumba izberemo številko zgoščenke, katero hočemo izvreči, ter 5 do 10 sekund pozneje jo lahko že občudujemo v lastnih rokah. Da bi se pa CD-101 ločil od ostalih menjalnikov, ga lahko priključimo na USB vodilo ter ga uporabimo s priloženim programom, ki nam bo, v kombinaciji z bazo podatkov na vsaki zgoščenki posebej, izjemno olajšal dostope do (a-khem) raznih...

11 komentarjev

Test napajalnika

The Cold Shop - Napajalnik je na prvi pogled zelo nepomemben del računalnika, vendar pa vam kljub zmotnemu prepričanju ravno ta tako "nepomemben" del lahko prepreči nadgradnjo računalnika s kakšno malce bolj potratno grafično kartico, večjo količino pomnilnika (velike količine pomnilnika prav tako zahtevajo svoj delež energije), da o energijsko potratnih procesorjih kot sta Petnium4 in Athlon (Thunderbird in XP) ne govorimo. Ravno zato je pametno, da pri kupovanju računalnika vzamete čimbolj zmogljiv napajalnik. Vendar pa zmogljivost ni vse, saj morate gledati še na število molex konektorjev, ki jih kot po Murphyju "zmanjka" ravno takrat, ko je to najmanj potrebno. In katero podjetje izdeluje napajalnik, ki bi vseboval vse te lastnosti...

2 komentarja