»

Thermaltake G4-VGA CoolMod

Overclocked Cafe -

ThermalTake se v zadnjem času poskuša ločiti od drugih proizvajalcev hladilnih teles in si priboriti čimvečji kos pogače s serijo izdelkov CoolMod. Gre za izdelke dobre kvalitete, ki jih poleg učinkovitega hlajenja odlikuje še dober izgled. Prekriti so s pleksi steklom in imajo vgrajene LED diode, ki lepo osvetlijo ohišje. Prvi izmed produktov iz te serije je bil Volcano 9, pri katerem so ob obremenitvi diska gorele rdeče diode, ob normalnem delovanju pa modre.

Sedaj je prišel na vrsto komplet za hlajenje grafične kartice, ki ga sestavljajta dva para aluminijastih hladilnih reber za hlajenje pomnilnika s pripadajočim termalnim trakom ter, jasno, ventilator, s katerim hladimo grafični procesor. V tem ventilatorju se skriva majhna modra lučka, ki lepo osvetli okolico kartice. Hladilna moč napravice za razliko od vizualnega učinka ni ravno impresivna, saj kartico ohladi le za dve stopinji bolj kot stari dobri Blue Orb.[:\\]

Če si G4-VGA želite, potrebujete najprej 22 dolarjev (ali po...

3 komentarji

Thermaltake Volcano 9 in Thermaltake CoolMod

več strani - Thermaltakov Volcano 9 je bil v novicah že nekajkrat omenjen in povsem po pravici, saj bo, kot kaže, dostojno nasledil svojega predhodnika Volcana 7 in 7+. Še enega izmed kopice testov tega novega TT-jevega hladilnika najdete tukaj, kjer so ga stestirali v navezi Thermaltakovega CoolModa. CoolMod je za nekatere precej posrečena zadevica, ki je pritrjena na ventilator in jo sestavlja nekaj LED diod modre in rdeče barve. Modre LED-ice svetijo vedno, medtem ko se rdeče prižigajo le takrat, ko "škreblja" tudi disk. Nekaj o CoolModu si lahko med drugim preberete tudi tukaj.

5 komentarjev

Volcano 7 v akciji

Viper's Lair - Thermaltake se je najprej proslavil s svojimi Orbi, kasneje pa so postali znani tudi s svojimi Volcani (predvsem tistim z 2), ki so za malo denarja ponujali dobro hlajenje. Pred kratkim pa je na tržišče prišel Volcano 7, ki naj bi postal še ena dobra rešitev, saj ima lep videz, dober pritrjevalni sistem, bakreni del za najboljšo toplotno prevodnost in termalno diodo, ki prilagaja število obratov glede na temperaturo. Lepo je tudi, da se da hladilnik razstaviti in počistiti prah iz njega. Ali je Volcano 7 res dober hladilnik? Na tej strani so mu dali oceno 8/10, vendar so mu očitali precej nepraktično postavitev termalne diode. Ravno zaradi tega Volcano 7 ni ravno učinkovit pri hlajenju,...

1 komentar

Zamenjava LED-ic v Nokii

Overclockers Australia - Ah ja, kakor jaz vem, so LED-ice zadnje čase zelo popularne. Modifikatoji jih dajejo tja, kamor bi človek najmanj pričakoval, ali pa že obstoječe LED-ice zamenjujejo z drugimi, barvno bolj navdušujočimi (npr. modrimi - meni niso všeč, ker mi preveč "silijo" v oči). LED-ice lahko polepšajo izgled marsikatere stvari, najbolj pa navdušijo na mobitelih. Za navdušene modifikatorje sem našel to stran, ki skozi slike prikazuje, kako se v Nokiinem mobitelu (zaenkrat 3210 in 6150) zamenja LED diode. Modifikacija ni kar tako, saj je potrebno cinjenje, uporaba volt/amperometra, ter nekaj spretnosti. Če ste se naveličali zelene svetlobe, ki osvetljuje mobitel in bi radi imeli modro, potem le modificirajte. Na lastno odgovornost seveda.

5 komentarjev