»

Nadomestne stranice

MODTHEBOX - Večina serijskih ohišij je današnje dni brez kakršnihkoli modifikacij in pleksi oken. Če ste odšli v trgovino, prinesli ohišje domov in ugotovili, da bi radi imeli razgled v notranjost računalnika, si lahko kupite nadomestne stranice. Le-te imajo že vgrajena pleksi stekla in luknje za ventilatorje, ki so priporočjive v teh vročih dneh. Na voljo sta zgornja, z dvema luknjama za ventilator in stranska stranica z velikim oknom v notranjost.

3 komentarji

Podloga za vroče poletne dni

Metku.net - Vročina res pripeka in če si ne lastimo klime, lahko kakršno koli delo postane muka. Tudi sedenje pred računalnikom ni preveč prijetno, zato je eden izmed članov strani Metku Mods zgradil hladilno podlogo za miško. Na podlogi narejeni iz pleksi stekla sta pritrjena dva ventilatorja, ki po vrezanih zračnih kanalih pihata v roko. Da pa modifikacija ne bi bila preveč monotona, je avtor vanjo vgradil še modre LED diode in ključavnico, s katero je prižgal ventilatorje.

8 komentarjev

Poglejte v nebo, ne v monitor

Slo-Tech - Za eno zadnjih novic danes si lahko privoščimo bolj sproščujočo tematiko. Če ste izmučeni od celodnevnega sedenja pred računalom in če so vaše oči od gledanja v monitor že skoraj kot kocke™, potem imate priložnost, da si danes ponoči spočijete oči in si ogledate nekaj, česar v svojem življenju ne boste več videli. Ob štirih zjutraj po srednjeevropskem času se bo namreč pojavil meteorski dež, imenovan tudi Leonidi. Zdaj živeče človeštvo na Zemlji ga nikdar več ne bo videlo, saj se pojavi na sto in nekaj let. Vse kar potrebujete je jasno nebo, očke na pecljih in ugasnjeno računalo (v temi se namreč bolje vidi [:D]). Pa lahko noč.

24 komentarjev

Power Down Protector

MODTHEBOX - Skoraj sigurno ste kdaj po dokaj dolgi (ali zelo agresivni [:D] ) vožnji z avtomobilom na hitro parkirali pred kakšno gostilno ali pred vašim domom, avtomobil zaklenili in odšli. Verjetno ste takrat zaslišali močno tuljenje ventilatorjev, ki so pihali na mašino, da se le-ta ne bi pregrela.
No, na enakem principu in z enako namembnostjo deluje tudi PCModsov Power Down Protector. Nanj enostavno priključite dva ventilatorja (max 12W vsak) in ko ugasnete računalo se tista dva ventilatorja še do 10 minut vrtita in še naprej hladita posamezne komponente. Test zanimive, a pogojno uporabne naprave si preberite na Modthebox.

2 komentarja