»

Kriminalna združba v Rusiji napadla vse bankomate v Jakutsku

Slo-Tech - V Moskvi so aretirali skupino kriminalcev, ki so v ruskem mestu Jakutsk napadli kar vse bankomate. Mesto ima dobrih 200 tisoč prebivalcev, tako da ne gre za trivialen dosežek. Posla so se lotili štirje. Trije so bili pravi kriminalci, medtem ko je bil četrti pomagač razvijalec zle programske opreme, ki je v zameno za 100.000 rubljev (2400 evrov) razvil posebej prilagojen virus. Tega so nato naložili na vse bančne avtomate v mestu.

Vloge so si razdelili z nemško pedantnostjo. Eden je bil zaposlen kot vodja IT-oddelka v banki in ta je priskrbel dostop do bankomatov. Drugi je bil sistemski administrator, ki je poskrbel za naložitev virusa, medtem ko je bil tretji mula. V izjavi za javnost (strojni prevod v angleščino)...

5 komentarjev

Poročilo: Tekmovanje IJS v znanju računalništva

Slo-Tech - Včeraj, 6. maja, se je začelo (in zaključilo) prvo Tekmovanje IJS v znanju računalništva. Bilo je zabavno, še posebej pa so (dobesedno) zažigali kemiki z inštituta, ki so v spremljevalnem programu kazali razne načine radostne destrukcije vžiganja vodikovih milnih mehurčkov, zmrzovanje tulipanov s tekočim dušikom in njihovo razbijanje ter druge radosti in nam na koncu naredili še sladoled.

Najpomembnejše je bilo seveda tekmovanje. Za vse, ki se ga niste mogli udeležiti, so tule naloge in rešitve. V Kraljevski kategoriji (tretja, najtežja skupina) sta vse naloge pravilno rešila kar dva tekmovalca, tako da je na koncu odločal čas in število oddaj. Prvi je bil Primož Koželj, drugi pa Nino Bašić, oba iz Zavoda za...

26 komentarjev

NEST.2004

Slo-Tech - Čez natančno en teden bo v Sečovljah NEST.2004. Poleg kar nekaj zanimivih predavanj ter tekmovanj v nekaj računalniških igrah je to tudi priložnost da pobliže spoznamo smrtne sovražnike iz debat v forumu. Trenutno je dvorana 63,5% zasedena, zato vam priporočamo, da pohitite s prijavami, saj brez prijave vstopa v polno dvorano ne bo.

Zaradi velikega povpraševanje smo v program dodali še tekmovanje v CS. Tekmovanje bo izvedeno samo v primeru da bo povpraševanje obstajalo tudi na NESTu.

Še enkrat vam sporočamo, da vas bomo v primeru, da bo vaš računalnik okužen s kakršnimkoli ZlimProgramjem, vrgli iz dvorane.

19 komentarjev

Tekmovanje v radostni destrukciji

Brcanje miške

vir: BBC
BBC -

V Ukrajinskem Zaporizhzhyaju je lokalna radijska postaja priredila nadvse zanimivo prireditev, ki so jo poimenovali Prvo odprto prvenstvo uničevanja računalnikov. Privabili so več kot 300 ljudi, ki so svojo računalniško opremo uničevali v treh kategorijah: v metanju tipkovnice, brcanju miške in uničevanju monitorja. Zmagovalci v vsaki kategoriji so dobili novo, boljšo opremo, ostali pa so se zgolj počutili osvobojene, pravijo. Klik!

Ukrajinski rekord v metanju tipkovnice znaša 40,2 metra. [;)]

12 komentarjev

Bi svojo tipkovnico nekam vrgli?

Vnunet - Priznajte, da se vam je že kdaj zgodilo, da bi tipkovnico vašega računalnika v napadu jeze nekam vrgli. Če se vam ni, potem imate močne živce, drugače pa ste vabljeni na tekmovanje. In sicer, za kaj gre?
V Moskvi so priredili prvo tekmovanje v metanju tipkovnic. Pravila so narekovala, da je potrebno dotično vhodno napravo vreči z rokami, brez obratov telesa.
Poleg tega naj bi pojavil še en "šport", in sicer brcanje miške. Tu pravili zapovedujejo ravno pot glodalca. Pa naj še kdo reče, da ljudje niso neumni.
Informacije so najprej našli Vnunetovci.

Kaže, da preveč vodke škodi..

8 komentarjev

Modifikacija tipkovnice

PC Extreme - Vsem tistim, ki vam brez sprememb na vašem PC-ju živeti ni, je namenjen tudi članek na PC Extreme. Ekipa je spisala članek, ki se nanaša na modifikacijo tipkovnice - natančneje na zamenjavo diod LED. Modifikacija je preprosta, saj potrebujete samo nekaj ledic, izvijač, spajkalnik, cin in nekaj iznajdljivosti. V nekaj minutah imate tako v svoji tipkovnici diode LED, ki si jih želite.
No, če se vam vse skupaj zdi malce prelahko in si želite večjega izziva, potem poizkušajte svojo tipkovnico prepričati, da se bodo ledice v zaporedju prižigale in ugašale. Namig: če je v vas vsaj malo programerske žilice, to ne bi smel biti problem . ...

6 komentarjev

"Želatinasta" tipkovnica

SystemLogic - Se je vam že kdaj zgodilo, da ste po dolgotrajnem in napornem igranju vaše priljubljene igre, ko ste si zaželeli malce osvežilne pijače le-ta zdrsnila iz prepotenih rok in se vam razlila po tipkovnici? Se vam je podoben primer že kdaj zgodil v službi, ko ste pili kavo? Se vam je že kdaj zgodilo, da vam je po uspešnem LAN Partyju tipkovnica padla iz rok, ter se na najtršem betonu razletela na prafaktorje? Da? Če spadate med take, potem je edina rešitev za vas nekakšna polivinilasta tipkovnica, ki ni občutljiva na tekočino in močne udarce. Poleg teh odlik, pa lahko tipkovnico enostavno zvijete in jo spravite v žep. Kar primerno za LAN partyje, kjer vedno primanjkuje polivinilastih vrečk. In kako se obnese pri igranju? Sam je nisem preizkusil, vendar po besedah avtorja testa na tej strani gotovo povsem solidno. Problem je spet samo v tem,...

2 komentarja

Bizarnost na n-to potenco ali kretenizem na kvadrat

The Register - Ne vem, ali je tokrat šlo za Američane, ki se kar naprej tožarijo, ali za Angleže, ker je znesek v funtih. Kakorkoli že, Christine Jordan, ki je bila zaposlena na policiji je obogatela z raznimi tožbami. Prvo tožbo je dobila, ko jo je detektiv iz Kensingtonske policijske postaje označil za "CID groupie" (?) osebo. Jordanova ga je tožila zaradi diskriminacije ženskega spola in iztržila 7000 funtov, ter ostala na policiji. Jordanova pa je hotela še več. Nekega dne ji je prekipelo, ker ji je neimenovani kolega policijske postaje pošiljal razne e-maile. Jordanova ga je seveda spet tožila češ, da jo je v e-mailih nadlegoval ter pošiljal preveliko količino nezaželene in "nepovabljene" pošte. Tožbo je dobila in iztržila 40000 funtov (wow). Po dobljeni tožbi se ni več vrnila na staro delovno mesto. Zakaj, vemo vsi . Po eni strani take ljudi obtožujem čistega "Ameriškega sindroma", po drugi strani pa jih občudujem. Najbolj zoprne se vam bodo zdele take tožbe, ker se ljudje tožijo za vsako...

5 komentarjev