»

Ameriške oblasti začele zasegati domene s piratskimi stranmi

CNet - Ameriške oblasti so začele naslednjo bitko v vojni proti internetnemu piratstvu. Da bi preprečili razpečevanje avtorsko zaščitenih vsebin, so zasegli več deset (neuradni viri pravijo okoli 70) domen, na katerih so gostovale strani z datotekami torrent. Akcijo je izvedla Enota za priseljevanje in carine (ICE) pri Ministrstvu za domovinsko varnost (DHS).

Uporabniki pri obisku strani, kot je na primer torrent-finder.com, vidijo le obvestilo, da je domena po nalogu okrožnega sodišča zasežena. Lastnik domene Torrent-Finder sicer trdi, da ni dobil prav nobenega obvestila, da bi njegova stran kršila kakšne zakone, ampak so ga preprosto razlastili. Ko je pri registrarju GoDaddyju povprašal,...

30 komentarjev

ajax Windows kot Web OS

Slashdot - Michael Robertson je dobro znana osebnost v internetni skupnosti. Med drugim je odgovoren za kar nekaj znanih projektov (kot npr. mp3.com, Linspire.com in po novem tudi ajax13.com). Tokrat pa je odgovoren za izid novega projekta pod imenom ajaxWindows, ki je internetni operacijski sistem. Služi lahko prenašanju zbirke mp3-jev in dokumentov med vsemi napravami s pipico v svet ter brskalnikom.

Več si lahko preberete tukaj.

7 komentarjev

RIAA ter IFPI sta udarila na CDCovers.cc

CD Covers - Vzemimo hipotetično situacijo: recimo, da bi danes hoteli s priljubljene strani z naslovnicami oziroma ovitki raznih CDjev in DVDjev www.cdcovers.cc potegniti naslovnico novega albuma Pearl Jamov Riot Act, bi presenečeni ugotovili, da se je Audio sekcija naslovnic dobesedno ugreznila v zemljo. Hudiča, pomislite, ali se meni blede ali pa je nekdo zbrisal ovitke glasbenih CDjev. Ker do tega seveda nikoli ne bi prišlo iz ljubega miru, bi takoj pomislil na vpletenost RIE in se odpravili na naslovno stran cdcovers.cc, kjer bi lahko z solzami v očeh ugotovili, da ste imeli prav. RIAA je namreč po svoji že dobro uveljavljeni taktiki groženj dosegla, da so bili prisiljeni odstraniti vse glasbene ovitke, sicer, no, saj razumete.

V kolikor se želite prepričati na lastne oči pojdite sem.

10 komentarjev

RIAA: PR čarovniki

The Register - Dejstvo 1: V zadnjem letu znaša padec prodaje glasbenih CD plošč 7 %.
Dejstvo 2: Porast zaseženih nelegalnih izvodov glasbe na CDjih v zadnjem letu je znašal 69,9 %.
Dejstvo 3: Število uporabnikov interneta ter izmenjevalnih servisov narašča.

Odločba: spletnoizmenjevalni mehanizmi oz. nelegalno izmenjevanje glasbe preko interneta vodi glasbeno industrijo v propad. Klik!

"Oh ja." Seveda bomo spregledali dejstvo o povečani aktivnosti založnikov v antipiratskih akcijah (kolikokrat več so jih izvedli v tekočem letu kot v prejšnjem) ter slepo blamirali internet. Ali pa manjšo produktivnost inšpektorjev? Ne. O kakovosti "masovne glasbene produkcije" ne gre dvomiti, prav tako pa ne o navadah ljudi, ki recimo potujejo v oddaljene kraje na ogled kakšnega mjuzikla. Ampak ti so itak ušesnobobniški sadisti... Too much.

5 komentarjev

RIAA, hčerka ti edinstvena!

The Register - Marsikdo ne mara vsesplošnega piratiziranja glasbe in drugovrstnih avtorsko zaščitenih vsebin po spletu; še več pa nas je onih, ki nam želje RIAA po pravici hekanja (krekanja?) v računala nelegalnih imetnikov glasbe in podobnega ter nje uničevanje takisto ni ravno všeč.

Dragi bralec, dobro se primi za svoj naslonjač, vrtiljak ali pručko. Manjši ameriški ISP, Information Wave Technologies, je namreč svojim uporabnikom preprečil dostop (beri: blokiral) do spletne strani RIAA. Prav tako kanijo omrežje Gnutella zasuti z lažnimi 'hit' komadi ter slediti morebitnim njenim agentom, vohljajočim/vdirajočim po uporabniških mašinah ter jim preprečil dostop do svojega omrežja. Vprašanje pa je, kako bo s tem, ko in če pride do pravnomočnosti predlaganega 'riaa' zakona. Klik!

5 komentarjev

RIAA opustila tožbe proti ISPjem

The Register - Po tem, ko je RIAA tožila večje ponudnike internetnih storitev (upravitelje hrbtenic interneta), da so odgovorni za blokiranje spletnih strani in servisov, ki ponujajo dostop do nelegalnih oz. avtorsko zaščitenih vsebin -- konkretno, listen4ever.com -- so tožbe opustili, saj je kitajski listen4ever.com sam, 'prostovoljno' prenehal z delovanjem. Klik!

Ko bi le pri BSA opustili tožbe proti posameznikom, ko/če bi slednji le takoj zakupili licenčnine za pre-prodano programje in igrovje...

0 komentarjev

RIAA znova na potezi

Yahoo News -

Tokrat so se spravili na ponudnike interneta (ISP) in jih tožijo, ker omogočajo dostop (ga ne blokirajo) njihovim uporabnikom do strani Listen4Ever.

Stran, katere strežnik je lociran nekje na Kitajskem ponuja prost dostop do tisoče glasbenih datotek in omogoča uporabnikom da prosto delajo nelegalne kopije.

Povezave:

10 komentarjev

Ko publika vrne udarec

Slashdot - Še pomnite, ko so pri RIAA najavili, da bodo DOS-ali uporabnike, ki imajo nelegalno skopirano glasbo? Nekomu so se močno zamerili in jim je vrnil udarec. Domača stran RIAA, kjer je že vse po starem, večino dneva ni bila na voljo. Kakor pravi stari rek: "Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade". [8-)] Pa več sreče pri odnosu z javnostjo, RIAA.

6 komentarjev

RIAA versus Sharman Networks

Australian IT - Ameriško sodišče je dovolilo Zvezi Potrošnikov, ups, Recording Industry Association of America, da formalnega lastnika omrežja KaZaA doda v paket z drugimi servisi (Morpheus, Grokster...) v drugi pravni zadevi. Klik!

V avstralskem Sharmanu še niso prejeli odločbe; slednji prav tako vztrajajo pri predhodni sodbi, da upravitelj omrežja ne more biti odgovoren za zlorabo sistema iz strani uporabnikov. Prav tako pa se -- podobno kot v primeru podjetja Elcomsoft -- pojavlja vprašanje jurisdikcije: tako Elcomsoft kot Sharman Networks nista ameriški podjetji, ampak rusko oz. avstralsko.

2 komentarja