»

Intel X25-X

Tom's Hardware - SSDji so za običajnega uporabnika še vedno nekoliko dragi, kljub prednostim, ki jih prinašajo. Pri Intelu so se odločili prinesti SSD v vsak dom, kar bodo storili z novo serijo pogonov, X25-X. Oznaka X bi bila bolj domača na najhitrejših pogonih, a je za to pri Intelu rezervirana črka E (X25-E, Extreme), ob običajnih, X25-M pogonih.

Novinec bo od slednjega precej počasnejši, saj X25-M omogoča hitrosti do 250 MB/s pri branju oz. 70 MB/s pri zapisovanju. X25-X bo pri zapisovanju podatkov zmogel le do 40 MB/s, medtem ko bo zaporedno branje potekalo z do 170 MB/s. Podatki bodo zapisani na 34 nm NAND pomnilniške čipe, ki so že uporabljeni tudi v drugi generaciji Intelovih SSDjev, poznanih pod kodnim imenom Postville. Pogon bo v 2,5 palčni obliki sprva na tržišče prišel le v 40-gigabajtni kapaciteti, bo stal manj kot $160, kar pomeni okrog 150 € v Evropi, ter naj bi bil na voljo še pred iztekom letošnjega leta.

142 komentarjev

25 najbolj zanič produktov IT industrije

PC World - Pri PC Worldu so sestavili seznam 25 najbolj zanič produktov vseh časov. Na seznamu so se pojavile nam vsem tako znane cvetke, kot so Windows Millennium, IBM Deathstar diski, Internet Explorer 6 in Iomegini ZIP pogoni. Na seznamu pa se najdeju tudi redkejše stvari, kot sta naprimer prenosni Apple Macintosh in IBM PCjr.. Seveda pa ne smemo pozabiti niti zmagovalcev: AOL in RealPlayer, ki sta si (zasluženo) prislužila naziv najbolj zanič izdelkov IT industrije vseh časov.

34 komentarjev

9300i Communicator

Communicator 9300i

Monitor - Nokiin Communicator je že nekaj let priljubljena izbira med zahtevnejšimi uporabniki, predvsem za rabo v poslovne namene. Tokrat je finsko podjetje predstavilo naslednika modelu 9300, ki se zdaj imenuje 9300i. Ta je svojemu predhodniku močno podoben, a prinaša pomembno novost - povezljivost Wi-Fi po standardu 802.11g, s katero je model 9300i po zmogljivostih praktično izenačen s precej večjim modelom 9500. Prenovljen Communicator bo na voljo v dveh različicah - v eni za evropski in azijski ter v drugi za ameriški trg. Na voljo bo v prvem četrtletju prihodnjega leta, pričakovana cena pa znaša 700 evrov.

0 komentarjev

IBM najavil clusterski sistem z Opteroni

InfoWorld -

Da AMD z Opteroni misli smrtno resno, je bilo jasno takoj ob njihovi predstavitvi. Vprašanje je bilo le, ali bodo procesorje v svojih rešitvah uporabili tudi veliki sestavljalci računalniških sistemov. Kot kaže, bodo.

IBM je v torek že razkril, da bodo to jesen v prodajo poslali svoj clusterski sistem, ki bo temeljil na Opteronih. Demonstracijski model, ki so ga prikazali, sestoji iz dveh 1,8 GHz AMD 244 procesorjev. IBM je še poudaril, da bo jeseni na voljo veliko modelov z različno močnimi procesorji in z različno "dodatno" opremo. O ceni še niso želeli govoriti, dejali so le, da bo primerljiva s cenami modelov z Itaniumi. Več o tem.

6 komentarjev

Iomega ZIP s 750 MB

EverythingUSB - Iomega je pred dobrimi štirinajstimi dnevi izdala naslednika svojega legendarnega ZIP pogona, imenovanega Iomega Zip 750MB USB 2.0 External. Že samo ime nam daje vedeti, da nove ZIP diskete zdržijo tričetrt gigabajta, ter da se enota priključi na računalnik po standardu USB2, kar nam obljublja visoke hitrosti. Če je temu res tako, so se želeli prepričati na EverythingUSB, kjer so omenjeno napravo preučili.

Kljub temu, da niso našli posebnih slabosti, uporabnost te zadeve vsekakor pod vprašaj postavlja visoka cena medija, ki znaša 15 dolarjev (CD-R nosilec na primer stane manj kot dolar) ter slaba združljivost, ki se CD-RW ploščki ne more primerjati. Kakorkoli že, če koga zanimajo detajlne informacije o napravi, klik!

3 komentarji

Novi Zip 750MB že v prodaji

Yahoo News - Iomega je včeraj naznanila, da pošilja na trg novi Zip pogon, ki bo zmožen shraniti kar trikrat večjo količino podatkov kot njegov predhodnik Zip 250MB. Novi pogoni bodo na voljo v dveh različicah, ki pa se bosta razlikovali samo v vmesniku. Prva bo uporabljala USB 2.0, v jeseni pa bo na voljo tudi firewire različica.

Po besedah Iomege bodo hitrosti prenosa dosegale približno 7,5 MB/sec, njihov pogon pa bo menda tudi precej vzdržljivejšiin seveda kompatibilen z starimi Zip disketami (250MB in 100MB).
Še cena: okroglih 180USD [:\\]
Vse to in še več si preberite na tej spletni strani.

5 komentarjev

Iomega izdala nov CD-RW pogon

CDRLabs - Pri Iomegi so izdali nov zunanji CD-RW pogon, katerega hitrosti so 24x snemanje, 10x presnemavanje in 40x branje ploščkov. Ker pa to nekako ni nič novega, se lahko pohvalijo še s tem, da je pogon USB 2.0 kompatibilen. Tako za snemanje 60 minutnega CD-ja potrebujemo manj kot 4 minute, pri prejšnjih generacijah, ki so uporabljali še USB 1.1, pa bi nam to vzelo približno 6-krat več časa. Ze več informacij kliknite tukaj.

0 komentarjev

Invazija mega disket

X-Bit Labs - Očitno je na svetu še precej ljudi, ki na svoj disketnik in kup disket gledajo s pogledom polnim nostalgije ter, še hujše, kdaj kakšno celo uporabijo. Drugače si namreč ne morem razlagati poteze podjetja Winstation, ki je pravkar začelo dobavo novih disketnih pogonov LS-240 SuperDrive. Seveda gre za naslednika slavnega LS-120 pogona, ki je nekaj časa konkuriral ZIPu potem pa utonil v pozabo. Ni pa mi prav nič jasno zakaj bi kdo sploh hotel kaj podobnega LS-240, še posebej če pogledamo na ceno pogona ($189) ter medijev ($9 za eno disketo). CD-RW all the way!

0 komentarjev

Iomega Peerless drive

Hardware Zone - Iomega je včeraj predstavila svoj nov sistem prenašanja podatkov velike kapacitete. Sprejme lahko 10 ali 20 GB podatkov. Če dokupimo dodatne medije, pa seveda kapaciteto podvojimo, potrojimo..... . Sami prenosi se vršijo do hitrosti 15 MB/s s Firewire vmesnikom (druga možnost pa je USB), kar zadosti tudi potrebe najbolj zahtevnih uporabnikov. Sami mediji, ki jih uporablja Iomega, so v bistvu trdi diski z integriranimi blažilnimi mehanizmi, ki skrbijo, da se ne poškoduje.
Na voljo bodo od 15. junija.
In še cena:
20 GB drive & cartridge (Firewire ali USB) = S$749
10 GB drive & cartridge (Firewire ali USB) = S$679
10 GB cartridge = S$275
20 GB cartridge = S$345

Malo več slik enote je tukaj: LINK.

14 komentarjev