»

Nov HSF za Penitume 4

Viper's Lair - Ker se Penitumi ne grejejo toliko kot Athloni (dokler jih ne navijemo[:D]), so kar nekako zapostavljeni s strani uporabnikov, kar se tiče hladilnih teles. A to seveda ne pomeni, da podjetja, ki jih izdelujejo, počivajo. Ravno nasprotno.

Luč sveta je ugledal Vantecov hladilnik CopperX CCK-7025 478, kot se zadeva uradno imenuje. Preizkusili so ga na Viper's Lar. Kaj so ugotovili? Dober hladilnik, šminkerskega izgleda, ki pa ne hladi dosti bolje od originalnega Intelovega hladilnika, zatorej ni primeren za ekstremno navijanje. Klik!

0 komentarjev

Miti hlajenja

ProCooling - Tale članek na Procoolingu je sicer malce starejšega datuma, a je še vedno aktualen, saj obravnava marsikatero zmoto nekaterih strani, ki so pisale o takem in drugačnem hlajenju. Na žalost se tukaj še enkrat potrjuje velika napaka interneta - to, da nam nihče ne jamči, da so navedeni podatki pravilni. No, kakorkoli že, Procooling v svojem članku obravnava nekatere zmote, kot je na primer ta, da "aluminijasta ohišja delujejo kot velik hladilnik" in podobne. Skratka, če se zanimate za hlajenje, potem ta članek enostavno morate prebrati.

0 komentarjev

Za boljše hlajenje

več strani - Danes sem nekako "hladilno" razpoložen, tako teoretično kot praktično, zato mi je v oči padel test hladilnika in kablov. Pa kar po vrsti:
Na Voided Warranty so testirali Zalmana CNPS6000-Cu HSF. Članek so namenili tudi vsem, ki šele jadrate v vode hlajenja, saj je napisan razločno in kar dolgo za test. Na koncu so ugotovili, da zadeva seka. Pa še klik do testa.
Fantje na MyWorld.com so pod drobnogled vzeli okrogle kable, ki rešijo marsikateri problem slabo zračenega ohišja. Poleg samega izgleda, ki je res prijazen na oko (kabli so črni), jih je navdušila še enostavnost namestitve. Love at a first sight, kot so napisali. Svetujem ogled.

0 komentarjev

Zalmanov revolucionaren hladilnik

Zalman - Zalman je podjetje, ki ga zagotovo ni treba posebej predstavljati, saj ga pozna vsak računalničar, ki se je že kdaj srečal s pojmom tihega hlajenja. S svojimi pahljačastimi hladilniki so povzročili pravo revolucijo, saj so bili eni izmed redkih, ki so pokazali, da za dobro hlajenje ni vedno potreben titanski hladilnik in ogromen ter glasen ventilator. Tokrat pa utegnejo zapet razveseliti tiste, ki uživajo v zvoku tišine. Trenutno se pripravljajo na predstavitev precej obetavnega

1 komentar

Uredite kable!

Case Junkiez - Da ne bo vaše ohišje izgledalo takole: si preberite članek o urejanju kablov na CaseJunkiez.

Urejeni kabli so del poti do uspešnega navijanja in nepregrevanja vašega procesorja ali drugih komponent. Ker je zračni pretok boljši, se vam bodo vse komponente občutno manj grele, to pa pomeni večjo stabilnosti in večjo overklokabilnost. Zato, veselo na delo!

0 komentarjev

Okrogli kabli - n-tič

Mikhailtech - Za mojo poslovilno novico pred jutrišnjo maturo iz slovenščine (saj res, zaželite Primožu, DrSergioDJu, Slaineu, LPPju, Máteju, Zigggi, Senitelu ter moji malenkosti veliko sreče), pa povezava do testa okroglih diskovnih kablov na Mikhailtechu. Kot lahko razberemo iz članka, je nakup le-teh zelo priporočljiv, saj se je pri njemu zamenjava iz ploščatih na okrogle kable odrazila v treh stopinjah nižji temperaturi ohišja. Ravno včeraj sem objavil novico o tem, če so okrogli kabli kakovostno slabši od ploščatih zaradi ločenih ozemljitvenih žic. Test je bil čudno izveden, saj je bila testirna enota CD prepisovalnik. Tokrat je Mikhail testiral disk s Sisoft Sandro, enkrat z okroglim kablom, drugič s ploščatim. Razlike ni bilo - le statistično odstopanje. Sedaj vemo [:D].

10 komentarjev