»

Zalman CNPS9500 Cu LED

vir: Hexus
Zalman - Na sejmu Computex v Tajpeju je Zalman predstavil nov hladilnik za procesorje. Kaj je tako posebnega na njem? Zalman trdi da Pentium 4 670 (3,8 GHz) ohladi bolje, kot vodno hlajenje z 120 mm ventilatorjem.

Haldilnik je sestavljen iz treh vročih cevk, 'heatpipe-ov', ki pa po besedah Zalmanovih predstavnikov delujejo enako učinkovito kot bi sicer 6 cevk, saj so razporejene v obliko številke 8. Ventilator z LED diodami je 92 milimetrski. Za razliko od 7x00Cu...

34 komentarjev

2GHz Celeroni

K-Hardware - Na nemški strani K-Hardware so najavili nove 2gigaherčne Celerone. Sicer ne vem koliko jim je kaj za verjeti, toda nikoli ne vemo. Zadeva bo tekla pri 400MHz zunanjega vodila in bo imela 128kB predpomnilnika. Stal naj bi tam okoli 140 evrov. Če znate nemško kar sem!



P.S.: Kot so me opozorili, je zadeva čisto resnična, saj imajo te procesorje tudi že v Sloveniji. Stanejo malce manj kot 40 tisočakov.
Čudno, da nikjer drugje ni kakšnih testov...

20 komentarjev

Celeron 1.7 za S478

The Tech Report - Celeron narejen za S478 sicer ni najnovejša stvar, je pa definitivno vredna ogleda, predvsem zaradi napovedi, ki se jih lahko nadejamo v prihodnosti.
Na The Tech Report so si malo, Pentiumu4 podobno plast silicija in kovine ogledali ter se poigrali s testi. Sicer se pozna, da ima Celeron Willamete le še 128k L2 predpomnilnika, toda je zaradi zelo nizke cene (pri nas nekaj čez 30 tisočakov) in dokaj visokega 400MHz vodila ter dokaj velike sposobnosti za navijanje (počakajmo le še na 0,13mikronsko tehnologijo in še enkrat več l2 "keša") zelo dobro ocenjen. Test najdete tukaj.

2 komentarja

Procesorji prihajajo, cene padajo

News.com - Že v tej četrtini leta bo Intel izdal 2.8GHz Pentium4 , kasneje -v četrti četrtini (za čas počitnic in nakupovalne mrzlice) - pa še 3GHz model. S tem, ko bodo prišli na trg novi modeli, bodo starim vztrajno padale cene. 2.53GHz P4 naj bi se cena znižala za kar 63%. Tega sicer ne verjamem, toda če tako pravijo analitiki, bo moralo že držati. [:D] Prav tako bodo cene še padle tudi nižje frekvenčnim procesorjem, toda za malce manj. Datum spremembe cen pa so prestavili s 27. oktobra na 1. september. Mi pa vsi veseli, kajne?

Končno pa prihaja tudi moj omiljeni procesor, ki ga že komaj čakam - Celeron z Northwood jedrom. Najnovejši 1800MHz model je še vedno izdelan v 0,18mikronskem Willametteu, kar onemogoča dobro navijanje. Novi Northwoodi pa prinašajo vse dobre strani P4 procesorjev, s tem seveda tudi 0,13 mikronov (OC rules!). Za več informacij kliknite sem.

1 komentar

Celeron 1.8 GHz

Tom's Hardware - Intel je izdal svoj najhitrejši Celeron. Na test so ga vzeli pri Tomu. Množilnik je zopet že zaklenjen z Intelove strani, tako da na ostane le navijanje preko FSB-ja, torej, nič novega. Ko so ga probali naviti, ga kaj dosti čez mejo 2 GHz niso spravili.

Poglejmo še, kako se je odrezal na testih. Na testu so imeli še njegove "mlajše bratce" (Celerone 1.7, 1.6, 1.5, 1.4, 1.3A in 1.3 GHz) ter AMD-jevo konkurenco, Durona 1.3 GHz. V veliki večini testov je kakopak na prvem mestu novi Celeron, a ga včasih prehiti prav njegov najslabši mlajši brat, Celeron 1.3 GHz (enkodiranje MP3-jev), pa tudi Duron ga je kdaj prehitel (SiSoft - Sandra 2002).

V zaključku so ugotovili, da mora novi Celeron (katerega ime je pravzaprav Celeron Willamette) imeti višjo frekvenco, da lahko še tekmuje z novimi Tualatini. Po drugi strani pa bi moral tehnično teči na vsaj 2 GHz hitrosti, zaradi 0.18ľm jedra. Prehod iz Socket 370 na Socket 478 je drastično znižal stroške ter izboljšal delovanje. Če pa se nakup...

2 komentarja

Test 1.7 GHz Celerona

AnandTech - Ko sem že zaključeval svoje novinarsko pisanje za danes, sem odkril še test najnovejšega 1.7 GHz Celerona, ki so ga spisali na Anandtechu. In kako se je procesor izkazal? Po pričakovanju je svoje opravila premajhna količina L2 predpomnilnika, ki pa je bila logičen korak pri izdelavi, saj je Pentium4 1,7 GHz še sorazmerno nov procesor, ki bi mu Celeron z 256 KB predpomnilnika preveč konkuriral. Kot boste lahko videli v testu, se novi Celeron odlično obnese v pisarniških programih, vendar pa obenem propade v 3D programih (igre, 3D Studio, ...). Lepa lastnost novega Celerona je, da ga lahko navijemo brez problemov vsaj do 2.3 GHz, vendar pa sta pa tudi s tako frekvenco ne more popolnoma dohiteti Athlona XP 1600+, lahko pa prehiti Pentium4 1.7 GHz.
Tako se lahko zgodi, da bo novi Celeron postal Pentium4 za revne, vendar pa s svojim 0.18 mikronskim jedrom najbrž ne bo naredil vtisa na navijalce, saj bo AMD kmalu izdal svojega TBreda, prav tako pa ne bo naredil kakšnega silnega vtisa na...

4 komentarji

Willamette tudi uradno

X-Bit Labs - 15. maj je mimo in Intel je najavil nove Celerone, ki so zgrajeni na starem Willamette jedru, a imajo samo 128 KB L2 predpomnilnika. Kot sem že velikokrat omenil, bodo novi Celeroni uporabljali podnožje Socket478 in bodo delovali v vseh matičnih ploščah, ki so združljive s procesorji Pentium4 ter imajo podnožje s 478 luknjicami. Zaenkrat je Intel najavil le 1.7 GHz različico, medtem ko bosta 1.6 in 1.5 GHz modela najbrž prispela malce kasneje. Intel bo poizkušal množice navdušiti predvsem z nizko ceno, saj bodo 1.7 GHz primerki stali razveseljivo nizkih 83 $ za naročila po 1000 kosov. To je celo nižje od 1.4 GHz tualatinskega Celerona, ki stane 89 $ in je obenem zadnji stari Celeron v svoji seriji.

0 komentarjev

Novi Celeroni

Slo-Tech - Še ena novica od Žige Dolharja.

Intel bo v petek javnosti predstavil nova Celerona, delujoča pri 1 in 1.1 GHz. Predstavljata zadnja člana družine Celeron narejenih v 0.18 mikronski tehnologiji ter nekakšen vezni člen med dosedanjimi Celeroni ter P III, ki pa naj bi šli po Intelovih ocenah z novim letom iz prodaje. Zanimivo je tudi, da je med najnovejšim P 4 ter Celeronom kar za 1GHz razlike!

1 komentar

Prvi testi Northwooda

Tecchannel.de - Na nemški strani Tecchannel.de se je pojavil ekskluzivni test Pentium4 Northwood procesorja v povezavi z i845 (Brookdale) čipovjem. Kje so nemci dobili ta procesor mi ni niti najmanj jasno, toda vse kaže na to, da hre za potegavščino. Northwoodi naj bi namreč imeli 512KB L2 predpomnilnika, v njihovih testih pa je lepo razvidno, da so testirali procesor s 256KB L2 predpomnilnika. Glede na to, da je procesor na slikah res Socket478 model, lahko sklepamo le, da gre za Socket478 Willameta, ki jih bo Intel izdal v vmesnem obdobju. Zaključke testa je tako težko upoštevati, razen tistega, da je i845+PC133 SDRAM počasnejši od i850+RDRAM. To pa v bistvu že vemo .

2 komentarja

Intel razpošilja Northwood primerke

več strani - Sodeč po tej novici z EBNja, je Intel vodilnim proizvajalcem matičnih plošč že razposlal 0.13 mikronske Northwood P4 primerke. Po nekaterih navedbah naj bi Intel dotične primerke imel pripravljene že 6 tednov nazaj, kar vsekakor priča o tem, da podjetje nima težav z 0.13 mikronsko tehnologijo izdelave.
Proizvajalci dotične primerke rabijo predvsem za preizkušanje svojih i845 matičnih plošč, ki so bile masovno najavljene ravno na Computexu. Te bodo namreč brez izjeme narejen s Socket478 podnožjem in čeprav bodo prvi Socket478 procesorji osnovani na Willamete jedru (Socket478 Willameti se bodo pri 2GHz pojavili avgusta), se morejo proizvajalci prepričati, da bodo plošče pravilno delovale...

0 komentarjev