»

BroadLogic BL12000

BroadLogic - BroadLogic je izdelal in predstavil nov čip za kabelske modeme. Ta pridobitev je dobrodošla predvsem za azijski ter ameriški trg, saj podpira hitrosti prek 600 Mbit/s (75 MB/s), s čimere bodo pondniki kabelskih storitev lahko konkurirali vedno bolj uspešnemu xDSL in FTTx.

Takšne hitrosti so zelo dobrodošle za vedno bolj popularne t.i. multimedia sisteme, ki se uporabljajo za snemanje in predvajanje raznoraznih filmov, oddaj in podobnih video posnetkov v dnevni sobi na televizorji. S takšno pasovno širino namreč zlahka snemamo več različnih 'streamov', istočasno pa nekaj drugih lahko gledamo v živo.

Kot nekateri že veste, kabelsko omrežje prenaša podatke pti 750 MHz, za razliko ADSL omrežja, ki to počne pri le enem megahertzu. Toda v Evropi se uporablja le 8 MHz, v ZDA pa 6 MHz, torej velika večina sposobnosti omrežja ostaja neuporabljena. Novi čip pa to težavo reši zelo elegantno in kar genialno, v Evropi se namreč uporabi 12 8MHz kanalov hkrati, v ZDA pa kar 16 6MHz kanalov, ki...

8 komentarjev

Odklenjeni TBirdi 1.2GHz

Jaz - Čas je za še nekaj govoric (juhej!). Na Overclockers strani sem zasledil zanimivo informacijo, da velika večina (če ne vsi) 1.2GHz Thunderbird čipov ima že tovarniško povezane vse L1 mostičke, kar pomeni, da so popolnoma odklenjeni. Ker je pri nas še vedno precej težko zaslediti kakšnega izmed teh zadeve na žalost ne morem potrditi, toda cenil bi vse informacije z vaše strani. Toliko o AMDjevi zlobni namerni o zaklenitvi vseh čipov. Aja, ko smo pri tej temi: vsi, ki kupujete Durone in TBirde v Sloveniji ste lahko brez skrbi. Panika, ki je vladala glede odstranjenih BP_FID nogic par tednov nazaj se je že polegla in izkazalo se je, da je šlo za eno pošiljko, katere namen je bil prestrašiti overclockerje (ali nekaj podobnega ). Vseeno pri nakupu preverite spodnjo stran čipov!

5 komentarjev

Duron 850MHz v ponedeljek

CNet - Že včeraj smo poročali, da bomo Durona 850MHz videli že naslednji teden, danes pa so na CNetu objavili novico s katero to informacijo potrjujejo. Še več: novi Duronček nas bo razveselil (?) že kar v ponedeljek. Velikoprodajna cena bo 149$, medtem ko bo cena 800MHz modela padla z 170$ na 112$, 750MHz različica pa bo z 112$ padla na 88$. AMD bo prav tako prenehal izdelovati 850MHz Athlone, saj je konkurenca Duronov enostavno prehuda. Pa še opozorilo: vsi novi čipi so 99.9% hardversko zaklenjeni, oziroma imajo odstranjene BP_FID nogice. Damn .

1 komentar

Duroni vendarle brez BP_FID nožic?

Jaz - Vsi se še kako spomnite preplaha med overclockerji, ki ga je pred meseci povzročil AMD z novico, da bo s svojih SocketA procesorjev umaknil BP_FID nožice in s tem onemogočil overclockanje. Na srečo se takrat ni zgodilo nič in vsi smo pozabili na nevarnost. Toda, Miha mi je poslal opozorilo, da naj bi v Acordu imeli 800MHz Durone brez BP_FID nožic. 600 in 700MHz modeli še vedno imajo vse potrebno, toda baje jih bodo morali vrniti in zamenjati za zaklenjene. Ali je to res ali zaenkrat še ne vem, tako da bi cenil vse informacije na to temo. Če ne veste kakšna je razlika med odklenjenim in zaklenjenim Duronom, potem si poglejte naš članek na to temo, vse informacije pa mi lahko pošljete na e-email!

9 komentarjev

Intel Celeron 800 prihaja

AnandTech - Danes je Intel uradno začel z masovno dobavo Celerona 800, prve 100MHz različice teh procesorjev. Novi procesorji naj bi s hitrejšim sistemskim vodilom končno dohiteli AMDjeve Durone, ali jim bo to uspelo pa bo kaj malu jasno. Sodeč po prvih testih temu ni tako, saj je procesor še vedno dražji in počasnejši od enako frekvenčnega Durona. Velikoprodajna cena je 170$, pri nas pa naj bi se pojavili kaj kmalu. Me prav zanima, kako se overclockajo!

5 komentarjev