»

Nokia toži RIM, HTC, ViewSonic

ZDNet - Medtem ko se Nokia doslej ni veliko bojevala v patentih tožbah, če seveda izvzamemo dolg proces proti Applu, ki pa se je lani končal s poravnavo in 430 milijoni evrov za Nokio, so sedaj v velikem slogu zamahnili proti RIM-u, HTC-ju in ViewSonicu. Zaradi domnevnih kršitev patentov jih tožijo v ZDA in Evropi.

Jabolko spora je, vsaj uradno, 45 patentov v Nokiini lasti (seznam), ki pokrivajo upravljanje z energijo, večopravilnost, navigacijo, šifriranje podatkov, dinamične menije, izvedbo antene, prenos priponk v elektronskih sporočil na mobilnih telefonih in podobno. Zaradi kršitev je Nokia zoper RIM vložila tožbi v Düsseldorfu in Mannheimu. Zoper ViewSonic so začeli postopka v Delawaru in...

16 komentarjev

Sharpov 64 palčni monitor

News.com - Če mislite, da ste srečnež, ker gledate v 24 ali 30 palčni monitor in pri tem lahko uživate multimedijske vsebine v HD načinu, vas žal obveščamo, da bodo kmalu nekateri uživali še bolj.

Sharp je naredil 64 palčni monitor, ki je sposoben prikazati ločljivost 4,096x2,160 točk. Ima torej dvakrat več vertikalnih in horizontalnih vrstic, kot pa običajen HD monitor (skoraj 9 milijonov točk). Sliko na monitorju je možno razdeliti na štiri kvadrante in vsakem lahko npr. prikazujemo film v HD ločljivosti.



Monitor bo namenjen filmski (studijski) industriji in medicinski oprem. Razvoj še ni končan, tako tudi cena še ni postavljena. Več o tem tukaj.

Osebno bi bil bolj vesel monitorja, ki ima enako ločljivost, vendar spravljeno...

4 komentarji

IIYAMA je začela prodajati nove CRT in LCD monitorje

Digit Life - Iiyama je začela s prodajo novih monitorjev: 15" ProLite E380S LCD ter 22" MA203D CRT. Prvi bo na voljo v črni, sivi ter beli barvi ohišja z maksimalno ločljivostjo 1024x768 ter odzivnim časom 23 ms. Navpični zorni kot znaša 110°, vodoravni pa 120°. Cena monitorja se giblje okoli 315 ameriških dolarjev.

Profesionalni monitor MA203D pa ima maksimalno ločljivost 1920x1440, tehta 28 kilogramov, njegova cena pa se giblje okoli 700 ameriških dolarjev. Zaenkrat so monitorji na voljo le na Japonskem, kmalu pa jih lahko pričakujemo tudi na našem trgu. Za podrobnosti si preberite celotno novico.

1 komentar

Preizkus TV-out čipov

h.o.t. - Tudi tisti malo bolj izkušeni Slo-Techerji ob nakupu grafične kartice redko gledajo na kvaliteto TV izhoda, ki je najbolj odvisna od čipa, katerega je proizvajalec prispajkal na kartuljo. Na cenejših karticah se tako večkrat znajdejo slabše narejeni čipi. Pri h.o.t. (Home Of TV Tool) so preizkusili in opisali takšne čipe treh proizvajalcev (Phillips, Chrontel, Conexant). Najbolje se je odrezal slednji, za primerjavo pa so vključili tudi slikice. Hitro po kliku!

0 komentarjev

Pošasten monitor

SLCentral - Tale monitor je res prava pošast, tako po diagonali zaslona kot po ceni. Govorim o 21,3 inčnem NECovem LCDju, ki je lahko vaš že za 'borih' 3.800 zelencev...jah, zadeva je vsekakor impresivna, impresivna pa je tudi luknja v denarnici, če ga kupiš. Kakorkoli že, test si lahko ogledate tukaj in se odločite, če ste res pripravljeni dati zanj okrog milijon tolarjev.

2 komentarja

Še en test monitorjev

NeoSeeker - Če smo v prejšnji novici imeli test "navadnega" monitorja, naj imamo sedaj še test LCD monitorja. Na testu je bil Samsung 152T TFT LCD, velikosti 15". Monitor izgleda kar malce drugačen, tudi kar se tiče držala. Povzetki testa so, da izgleda dobro poleg tega pa se tudi na testih odreže dobro. Kvaliteta slike in ekrana je nadpovprečna in sami ga postavljajo med enega izmed boljših 15" LCD-jev na trgu. Klik!

0 komentarjev

Test monitorja Sony CPDG520

Tweak Town - Sony je že veliko let tudi proizvajalec monitorjev. Tokrat imate pred sabo test njihovega monitorja CPDG520. Le ta je 21", ima pa FD Trinitronski CRT ekran (z 19.8" velikostjo vidne površine). Vsem, ki iščejo dober, a velik monitor, bi lahko G520 prišel prav. Pohvalili so velikost ekrana, visoke resolucije ter raven ekran, ni pa jim bila všeč velikost in teža. Prav tako so imeli probleme tudi avtomatskim nastavljanjem velikosti slike. Na testu je dobil oceno 9/10. Klik!

1 komentar

NEC-ov velikan

SLCentral - Čeprav se nikoli nisem preveč navduševal nad monitorji in podobno navlako, ki nam jo ponuja industrija zagotavljajoč, da najmanj kvari oči, sem vseeno z veseljem prebral test NEC-ovega monitorja LCD, ki sliši na ime MultiSync LCD 2110 XtraView. Zaslon je posebnež, saj njegova diagonala meri kar 21.3", kar ga naredi idealnega za uporabnike, ki morajo imeti dober pregled nad velikim številom podatkov (borze, banke, bolnišnice, ...). Monitor se lahko pohvali s kar precejšnjo mero dobrih tehnologij in, na žalost, tudi s precej visoko ceno, saj stane kar zajetnih 3800 $. Vsekakor preveč za še tako premožnega navdušenca (ali pač :)). No ja, kljub vsej odličnosti pa se ni mogel izogniti nekaterim pomanjkljivostim, ki so skupne večini LCD-jčnikom. Katerim, pa si preberite na SLCentral.

0 komentarjev

Brezžični monitor

Slashdot - Hja, tudi to bo slej ko prej moralo priti. ViewSonic je predstavil monitor pomenljivega imena airpanel 100. Zadeva dela v Windowsih XP Professional in sicer preko brezžične LAN ali WAN povezave.
Magnezijevo ohišje in lahki deli tako ustvarjajo le 1,1 kilogramov težak 350 mm x 203 mm x 13 mm velik monitor. Za več specifikacij si oglejte ViewSonicovo stran. Ima 1800 mAh Litij-ionsko baterijo in zmore celo 1024 x 768 pri 85 Hz osveževanja.

1 komentar