»

VGA heatpipe, a tokrat ni Zalman

MODTHEBOX - Zalman je že pred kar nekaj časa na trg poslal svoj pasivni hladilnik za grafične kartice, ki uporablja sistem "vroče cevi" oz. heatpipea. Le ta se je med uporabniki zelo dobro prijel, saj ne povzroča hrupa, a ima še vedno dobre hladilne sposobnosti. Da pa to ni edini tovrstni pasivni hladilnik za grafične kartice so pokazali na ModTheBox, kjer so stestirali PCToys VGA Maxx. Ta se je v testu dobro odrezal, pogrešali so le hladilnike za pomnilnik, ki so nujni pri navitih karticah.

2 komentarja

Hladilnik Z-bra Socket A/370 CPU

OverClock Intelligence Agency - Hladilnk Z-bra Socket A/370 CPU je deloma narejen iz bakra, deloma pa tudi iz aluminija. Zaradi delne sestave iz bakra, je mogoče malo lažji od ostalih bakrenih hladilnikov, a pritrjevalni mehanizem je narejen tako dobro, da ne bi smeli imeti težav s pritrjevanjem na procesor, četudi bi bil popolnoma iz bakra. Če vas zanima, si več o njem preberite tukaj.

2 komentarja

Pomnilniki na kupu

OC Prices - Pomnilnik je izjemno pomembna računalniška komponenta za navijalce, saj je po uspešnem odklepu procesorja največkrat prav pomnilnik ozko grlo pretoka podatkov. No, da se boste lažje odločili kateri pomnilnik kupiti, so na OC Prices testirali kar osem različnih pomnilniških modulov, ki so označeni bodisi s PC3200 oz. PC3500. Klik!

3 komentarji

Neslišni HSF?

Frosty Tech - Sedaj, ko ste si prebrali slycerjev članek ter veste, kako zapleteno je narediti kakovostno usklajen procesorski hladilnik, si le hitro oglejte ta test. Verax P14 naj bi bil HSF, nekako poseben za tržišče, saj ima na sebi 80 milimeterski ventilator posebne oblike, ki omogoča učinkovitejše premikanje zraka pri nižjih obratih ter posledično nižjem hrupu. Če gre verjeti opisovalcu, je zadeva domala neslišna, saj odda celih 32 dB hrupa, kar je primerljivo s šepetanjem. No, tihost se pač mora nekje poznati, kar lahko vidimo v primerjavi z ostalimi procesorskimi hladilniki, saj mu hlajenje ne gre od rok tako dobro kot 55 dB zverinam. Po besedah proizvajalca je uporaba zajamčena na Athlon XP procesorjih do hitrosti 1900+. Klik!

1 komentar

Hladilno rebro za pomnilnik

System Cooling - Veliko Slo-Techerjev kar naprej išče vedno nove in nove rešitve kako ohladiti njihov/naš overclockan sistem. Na System Cooling so stestirali Nexus Memory HeatSpreader ali po domače komplet za hlajenje SDR/DDR pomnilniških modulov. Kaj naredi ta hladilnik tako poseben? Za začetek je celoten hladilnik narejen iz bakra, za katerega vsi vemo da je drugi najboljši prevodnik toplote poleg srebra. Prilagaja se tako SDR kot DDR pomnilnikom in je prvi hladilnik za pomnilnik, ki naj bi se uradno prilagodil vsem vrstam matičnih plošč. Nad rezultati so bili več kot zadovoljni zato vam predlagam da si preberete njihov test.

1 komentar

Thermaltake GeForce 4 Copper Cooler

Viper's Lair - O tem hladilniku se je že veliko govorilo, sedaj pa so govorice poizkušali potrditi, oziroma zanikati na strani Viperlair, kjer so hladilnik dobili v roke in ga poizkušali kar najbolje testirati. Za test so uporabili kartico Visiontek Xtasy Ti4600. In katere so odlike hladilnika? Narejen je večinoma iz bakra in namesto hladilnih reber uporablja hladilne palčke (pins), vsebuje ventilator, ki zmore 5500 RPM in 10.6 CFM ter je namenjen izključno overclockerjem, saj s svojo zasnovo obenem hladi tudi pomnilnik. Pa se ga splača imeti? Če ste strasten navijalec, potem je odgovor samoumeven - da. Zakaj, pa si preberite tukaj.

4 komentarji

Bakren hladilnik za Geforce4

Tweakers Australia - Referenčni predstavniki nVidiine družine grafičnih kartic Geforce4 Titanium so imeli na sebi megalomanski, a lepo oblikovan hladilnik, na pomnilniku pa kos aluminija za boljšo izmenjavo toplote z zrakom. Thermaltake se je spomnil iznajdljive poteze, saj je sestavil oblikovno isti hladilnik za GPU in pomnilnik, le da je narejen iz bakra namesto aluminija ter da ima na sebi močnejši ventilator. Kako se obnese ta hladilnik, ki se lahko namesti le na Geforce4 Ti kartice? Kar fino [:D].

0 komentarjev

Aktivno hlajenje pomnilnika

PC Stats - Verjetno veste za lepo modre Thermaltakeove hladilnike za pomnilnik. Tokrat so šli Thermaltakeovci še korak dlje in naredili podoben hladilnik, le da je oranžen in da nima reber ter da ima na sebi debel 4 krat 4 centimetre velik ventilator. Hladilnik, kot večina stvari od Thermaltakea izgleda "cool", k hlajenju pomnilnika pa prinese dodatno stopinjo in pol manj. Stopinja in pol se ne sliši veliko, saj tudi res ni, a kdo ve, morda je ravno to razlog, da vaš pomnilnik ne deluje na višji frekvenci. Mislim, da bi se dalo to hlajenje še dosti izboljšati z uporabo "starih" Thermaltakeovih hladilnikov za pomnilnik. Test najdete tukaj.

1 komentar

Global Win CAK 38 hladilnik

Tweakpc.de - Do sedaj ste že vsi, ki ste razmišljali o nakupu dobrih hladilnikov, slišali za GlobalWin proizvajalca. Sicer se teh hladilnikov ne da dobiti v Sloveniji, a po krivici. Kot je večina proizvajalcev odkrila, da bi bilo dobro, če bi se naredil hladilnik iz bakra, se je tudi GW odločil za to potezo. Rezultat je njihov CAK38 hladilnik. Kot vsak hladilnik iz bakra je tudi CAK38 zelo težak (seveda v primerjavi z aluminijastimi hladilniki). Kar je predvsem za pohvaliti, je to, da je hladilnik narejen iz enega samega bloka bakra, kar vodi k zelo dragi izdelavi in izjemni kvaliteti. Nekateri bakreni hladilniki imajo pine na bazo lotane, kar ni tako učinkovito, kot če je hladilnik narejen iz enega kosa. Vendar pa je cena tega hladilnika le 140 DEM. Videl sem hladilnike, ki so bili narejeni na isti način in so stali 350-450 DEM, kar si lahko privoščijo samo tisti z debelo denarnico. Na sebi ima hladilnik Delta ventilator, ki zmore kar 7000 rpm. Seveda pa je to povezano z glasnostjo, ki znaša...

0 komentarjev