»

SAP kupil Sybase

Delnice Sybasa so poletele

vir: The Register
The Register - Glavni prevzem preteklega tedna je zakrivil nemški gigant SAP, ki je za 5,8 milijard dolarjev kupil podjetje Sybase. To predstavlja kar 44-odstotno premijo nad tržno ceno delnic pred napovedjo nakupa. Približno polovico denarja za prevzem bodo pridobili s sindiciranim posojilom, ki ga bosta zagotovila Deutsche Bank in Barclays Capital. To pomeni, da mora imeti SAP z ameriškim proizvajalcem podatkovnih baz še zelo resne načrte. Kakšne?

V SAP-u pravijo, da želijo s prevzemom izboljšati svojo mobilno ponudbo. Z uporabo Sybasove tehnologije bodo lahko vsi SAP-ovi izdelki dostopni prek mobilnih telefonov. Sybase pa bo dobil dostop do SAP-ovih rešitev, ki naj bi izboljšale njegove baze v pomnilniku (in-memory technology). Mnogi tudi menijo, da se želi SAP s to...

3 komentarji

"Ati, jest bi 'mela pa ribice v računalniku!"

Overclockers Cafe -

Lian-Li nedvomno izdelujejo najlepša in najbolj kakovostna ohišja (katerih pa se pri nas žal ne dobi - namig, podjetniki [;)]). Sedaj pa so dokazali, da imajo tudi njihovi oblikovalci veliko domišljije (ali pa se resnično dolgočasijo), saj so na tržišče poslali stranico za ohišja, ki bi se še najbolj prodajala v trgovini z igračami.

Gre namreč za veliko 2,5 cm debelo okno, v katerega natočimo vodo in spustimo ribice (plastične namreč [:D]). Namenjeno je vsem Lian-Li ohišjem serije PC-6x. Za "plavanje" ribic poskrbi majhna črpalka, ki je piha zrak v ta mini akvarij, priložena pa je tudi hladna katodna lučka (oceansko modra ali pa v zeleni barvi alg [:D]), ki s svetlobnim efektom pričara...

7 komentarjev

Global WIN YYC-8870

RipNet - Drugo ohišje danes prihaja iz tekočih trakov Global WINa, opisali pa so ga pri RipNetu. Ohišje je iz aluminija in ima sprednjo masko lepo zaobljeno. Pred 5,25" pogoni je pokrov, saj so zaščiteni proti elektromagnetnim impulzom. Pogoni lepo zdrsnejo v reže in se pritrdijo s posebnimi plastičnimi zatiči, priloženi pa so tudi posebni distančniki, ki omogočajo lažjo namestitev matične plošče. Poleg ohišja dobimo tudi 2 Powerlogicova 80mm ventilatorja in PalčneŠraufe™ za lažjo pritrditev stranice. Zaradi aluminija, iz katerega je kištica izdelana, tehta le 5 kilogramov. Po besedah avtorja članka sta minusa le težavna namestitev trdih diskov in majhna odprtina za disketnik na sprednji maski. Vsekakor je nakup ohišja priporočljiv (a ne pri nas - kar postaja že kliše), tako da čimprej preberite opis.

1 komentar

Lian Li PC-6089A na kafiču

Overclockers Cafe - Na Overclocker Cafe so našli njihovo naj-naj računalniško ohišje. Lian Li-jevi izdelki so že dolgo znani po visoki kvaliteti in dobrih zamislih ter odlični izvedbi, toda to aluminijasto ohišje jim je res vzelo sapo in so ga nemudoma proglasili za najboljšo izbiro.

Edina stvar, ki so jo napisali proti, je bila zaenkrat še nedorečena cena. Drugače pa so ji za plus šteli: lahko snemljiv pladen za matično ploščo ter diske, kar 8 mest za 3,5' enote, posebno osvetlitev, prozorno okno na stranici ter lahko dostopnost do zračnih filtrov. Res vredno ogleda in verjetno celo nakupa, če le ne bo predrago.

1 komentar

Aluminijaste maske za CD pogone

Dan's DATA - Verjetno vsi poznate aluminijasta ohišja podjetja Lian Li. Ob aluminjastem ohišju sprednje strani CD in DVD pogonov ter disketnikov kar nekako kazijo celotno podobo ohišja. Rešitev za to so Lian Lijeve samolepilne "maske" za zgoraj omenjene enote. Iz narisa, po modifikaciji, enote zgledajo zelo lepo, s stranskih kotov pa malo manj lepo ;p. Test najdete tukaj.

1 komentar

Slike GeForca 4

Overclockers Cafe - Na Overclocker Cafe je nek njihov bralec poslal slike prihajajočega GeForce-a 4, ki jih je našel na HEXUS.net, še preden so jih morali na tej strani odstraniti zaradi prošnje NVidie. Vseeno so slike ostale in lahko jih najdete tukaj. Zanimiv hladilnik ter ogromno nekih kondenzatorjev na kartici... zanimivo. Bomo videli, kakšne bodo "uradne slike". Dodatek ob 15.18: Tudi na Overclocker Cafe so umaknili slike, zato sem bil primoran to sliko dati na svojo stran. A jo tudi mi odmaknemo?

3 komentarji

Corsairjeva pošast

HardOCP - Podjetje Corsair je že kar dolgo časa prisotno med računalniško srenjo, saj ga številni poznajo po izjemno kvalitetnem pomnilniku. Čeprav podjetju pomnilniški posel zadnje čase kar dobro gre, so se vodilni odločili, da se bodo podali tudi v vode računalniških sistemov. V preteklem času smo videli že kar nekaj takih poizkusov, vendar pa jih je kar nekaj propadlo, ker niso uspeli zagotoviti dovolj dobre kvalitete in podpore. Corsair obljublja, da bodo naredili vse, kar bodo zmogli, da bodo zagotovili zares dobre sisteme za zelo zahtevne uporabnike....

1 komentar

Kar je preveč je pa too much!

Irontic - Novico je poslal Darko Pevec:

Hja, nekateri pa res nevejo kdaj je dovolj. Si predstavljate 21 (beri enaindvajset) ventilatorjev v enem ohišju. Najbolj bizarno pa je to, da to ohišje izdeluje firma AMK in to prodaja. Ohišje ima oznako AMK Computers PC76-1708 in je v resnici predelano ohišje Lian Li PC-76 tower. Nekaj podatkov:
- št. ventilatorjev: 21
- pretok zraka: 1708CFM
- hrup: pravijo, da približno tako, kot ogromna hotelska klima v polnem pogonu.. V glavnem - ni preveč tiho
- napajalnik: 550W
- cena: bolje da ne veste
Kakšni so pa rezultati? Kar dobri :) skoraj nobene spremembe temperature med idlanjem in full loadom. Kako pa to izgleda? Slika

3 komentarji

Window kit

Overclockers Cafe - Člankov/vodičev o izdelavi in vdelavi okna v računalniško ohišje je bilo že kar nekaj, zato upam, da ste medifikatorji našli kakšno novo idejo. Kljub raznim še tako podrobnim vodičem pa se še vedno najde kakšen osebek, ki se mu vse skupaj zdi prezahtevno ali pa nima volje/časa za izdelavo okna. Če spadate med take, se ne sekirajte preveč, kajti tudi za take primere so rešitve v obliki Window kita. Sicer take stvari uničujejo človekovo ustvarjalnost, ampak pustimo sedaj to. Skratka, na Overclocker Cafe so si ogledali eno izmed takih rešitev - Coolview Acrylic Window Kit. Edino kar dobite je okno, na vas pa je,da vse skupaj še vdelate v ohišje. To pa je v glavnem edina pomanjkljivost izdelka.

0 komentarjev

Coolermaster ATCS 201

ChillBlast - Pri chillblast so dobili v roke ohišje Coolermaster ATCS 201. Gre za aluminijasto ohišje, ki ima vse potrebne vhode/izhode speljane kar na sprednjo stran.
Drugače pa ohišje odlikujejo naslednje lastnosti :

  • Mere : 497 mm x 196 mm x 452 mm

  • Razširitvena mesta :
  • -4 zunanja 5.25"
  • -2 zunanje 3.5"
  • -4 notranja 3.5"
  • Drugo : 4xY. S. Tech 80mm x 80mm x 25 mm ventilatorji


  • Članek se v celoti nahaja tukaj.

    1 komentar