»

Gigabyte 7VAXP

AusPCWorld - Gigabyte 7VAXP sicer ni ravno nova plošča, je pa zelo popularna, saj ima trenutno najnovejši čipset za Athlon procesorje tj. KT400, ter je do zob obložena z različnimi dobrotami. Pri AusPCWorld so spisali še svež test te matične plošče, ki, zanimivo, uradno ne podpira DDR400 pomnilnika, kljub velikem napisu DDR400 na škatli. Ah ta marketing ...

0 komentarjev

Gigabyte 7VAXP

AnandTech - Matične plošče, moja strast[>:D]. Ponovno se je na internetu pojavil nov test ene izmed matičnih plošč in seveda si ne morem kaj, kot da vas razveselim s povezavo nanj[:D].

Na AnandTechu so si ogledali Gigabytovo 7VAXP, grajeno na KT400 osnovi, o kateri smo že poročali. Gre za neposredno naslednico KT333 plošče, imenovane 7VRXP, katere test je Slo-Tech že objavil. Kako pa se plošča obnese v praksi, so preverili AnandTechovci in spisali ličen članek oz test. S ploščo so bili sorazmerno zadovoljni, razočara samo nezmožnost uporabe več kot ene DDR400 palčke pomnilnika. Klik!

0 komentarjev

Prvi primerki z i845PE

več strani - Intel je za 7. oktober najavil uradno predstavitev novega čipovja za svoje Pentium 4 procesorje, ki se imenuje i845PE. Kot je že v navadi, so proizvajalci matičnih plošč vezja dobili že pred tem datumom, da bodo na dan predstavitve že imeli pripravljeno zalogo teh plošč. Gigabyte je storil podobno potezo, kot jo je ob predstavitvi KT400 plošče, saj je tudi tokrat že nekaj dni pred uradno predstavitvijo, izdal matično ploščo na tem naboru. Nova Gigabytka se imenuje 8PE667 Ultra, podpira pa DDR RAM, ima podporo za RAID, LAN, zvočno kartico in ostale dobrote, ki smo jih od Gigabyta že vajeni. Za vse neučakance še test, samo v primeru da dobro razumete poljsko, če pa je vaše znanje tujih jezikov omejeno na angleščino, odklikajte sem ali pa sem.

0 komentarjev

Tudi ECS (pisano) s KT400

t - break - Tudi tajvansko podjetje ECS, ki se ukvarja z izdelavo matičnih plošč, je izdalo svojo matično ploščo, ki temelji na KT400 naboru, tajvanskega podjetja VIA - nova Elitka se imenuje L7VTA. Na spletni strani T-Break pa so se potrudili in spisali še vroč test te ECSjeve umetnine.
Vam je všeč barva? Vašim otrokom ali mlajšim bratom oziroma sestram bo sigurno! --alien-w

0 komentarjev

Asus A7V8X (KT400)

AMD3D -

Po VIA in Gigabyte sedaj prihaja še Asus z novo matično ploščo A7V8X. Plošča se ponaša z kar lepim spektrom najnovejših tehnologij kot je x8 AGP, DDR400, Serial-ATA...

Specifikacije:

  • Socket A (AMD Athlon/Athlon XP/Duron)
  • VIA KT400/8235
  • FSB: 333/266/200MHz
  • 3 x DDR DIMM
  • Realtek 6-kanalni CODEC
  • 1 x AGP 8X
  • 2 x UltraDMA/133/100/66
  • 2 x 1394
  • 6 x USB 2.0
  • 2 x Serial ATA
  • 6 x PCI
  • BroadCom 10/100 Mbps or 1000 Mbps Ethernet kontroler(opcijsko)

Pa še slikica:

Na ASUS-ovi domači strani začuda nisem našel nobenih podatkov o tej novi plošči...

Hvala tecu za novo sliko in ostalim ker so opazli napake, ki mi ob pozni uri zgleda niso mogle uiti.

10 komentarjev

Test VIA KT400 čipovja na Tom's Hardware

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so dobili v roke še neuradno izdano Viino čipovje KT400. V članku je opisana razlika med novim čipovjem in starima KT333 in KT266A ter dodobra razložena zgradba in delovanje KT400 čipovja.

Preizkusili so QDI Kudoz 7X matično ploščo. Sintetičnih testov in primerjave hitrosti s strima čipovjema ni, so pa pošarili po BIOSu in si ogledali različne nastavitve, ki jih ta plošča prinaša.
Branje je zanimivo predvsem, če vas bolj kot test plošče zanima zgradba in teorija delovanja novega čipovja. Klik!

2 komentarja

KT 400 prihaja @ polna hitrost?

The inquirer - Že zdavnaj napovedani KT 400 čipset očitno končno prihaja. Via ga sicer uradno še ni predstavila, vendar pa bi lahko na njegov izid sklepali iz današnje izjave znanega proizvajalca matičnih plošč DFI-ja, ki je napovedal prihod dveh matičnih plošč, ki bosta vsebovali to čipovje in sicer bosta modela nosila oznaki AD77 Infinity in AD77 Pro.
Obe plošči bosta podpirali Serial ATA, AGP 8X, DDR 400 pa uradno ne bo podprt, vendar bodo plošče v navezi z njim menda vseeno delovale. Prav tako pa je prvo KT 400 ploščo pred časom predstavil tudi Gigabyte. Več o tem si preberite tu

0 komentarjev

Gigabyte prvi z KT400

AusPCWorld - Ko berem, da na trg že prihajajo plošče s podporo 400 MHz DDR pomnilniku, se kar zamislim nad tem, da sem pred pol leta kupil takrat najbolj aktualno ploščo, ki je podpirala 266 MHz module. Življenje gre naprej, tehnologije takisto [:D]. Če izvolite klikniti semle, boste izvedeli, da kani Gigabyte biti prvi z osnovno ploščo, ki bo ta standard podpirala. Poleg tega, da bo nosila VIIno čipovje KT400, bo imela tudi podporo AGP 8x standardu, 6 USB 2.0 rež, kar 3 IEEE.1394 (i.Link, Firewire) vtiče,...

6 komentarjev

Nov ATIjev čip

X-Bit Labs - ATI naj bi izdal čip z kodnim imenom RV280, ki bo v bistvu RV250 s podporo AGP 8x. Zakaj ATI te podpore ni dodal že v RV250, ni jasno - uradna ATIjeva razlaga je, da je AGP 8x še premlad, da bi že sedaj podprli ta standard. Zato je tudi začetek prodaje tega čipa načrtovan šele za Q4 tega leta.

2 komentarja

800 megaherčni pomnilnik

X-Bit Labs - Samsung je zopet dokazal, da je vodilni v proizvodnji hitrih pomnilniških čipov. Po tem, ko je izdal 330MHz DDR pomnilnik, na katerem temeljijo skoraj vse GeForce4 grafične kartice, je danes izdal še 800 megaherčni (400MHz DDR) pomnilnik. Le-ta je 128megabiten in deluje pri 2.8V, zapakiran pa je v kvadratni obliki (13mm x 13mm).

1 komentar

Promise UATA 133

X-Bit Labs - Po svojih kontrolerjih znano podjejte Promise je izdalo nov kontroler, ki podpira nov standard ATA 133, ki omogoča prenos podatkov s hitrostjo 133 megabajtov na sekundo. Resda sta trenutno na tržišču le dva diska, ki ta standard podpirata, a jih bo kmalu več. Novi standard z novimi diski bo gotovo primeren za izdelvo poceni ATA RAID polj. . Več detajlov najdete tukaj.

4 komentarji