»

Novosti

Slo-Tech - Če še niste opazili, je že od včeraj na strani nova recenzija, ki jo je spisala sfinga15. Je Gospodar prstanov res vreden vseh svojih oskarjev? Klik!

Poleg tega smo pa danes v forumu spremenili ime oddelka Prva fronta v Operacijski sistemi, saj se nam zdi, da je tak naziv oddelka dosti bolj razumljiv. Toliko da veste [:D].

8 komentarjev

.recenzija Nova

Slo-Tech - .ponoviti kanim ne izkušnje tele :zagotavljam vam Nekaj

!Klik .nedobesedno in Dobesedno .kazalca urinega smeri nasprotni v sneman ,neklišejsko kako o ,je ki - Memento film ogledal je si ,recenzent gorostasi naš ,DJSergioDr .kratek bom zato ,muka je makroja učinkovitega enega uporabe brez tegale pisanje ,Okej

12 komentarjev

Nova recenzija

Slo-Tech - Naša nova recenzentka, sfinga15, je za nas opisala še en DVD. Leta 2001 izdan film, v katerem se razkažeta (khm [:D]) seksi Angelina Jolie ter mačo (khm [:D]) Antonio Banderas. Je dober? Kako se gospodična Jolie obnese v vlogi severnoameričanke iz konca 19. stoletja? Pa Antonio Banderas kot bogataš? Klik!

3 komentarji

Nova recenzija

Slo-Tech - Tokrat filma nista opisala DrSergioDJ ali Slaine, temveč je debitirala nova recenzentka, sfinga15 (ki ni stara 15, ne, ni, pokvarjenec! [:D]). Kakorkoli - Ajda je opisala film The Piano, Klavir, ljubezensko dramo, ki je leta 1993 pobrala Schindlerjevemu seznamu tiste nagrade, ki jih je pač lahko, saj sta bila filma en drugemu zelo bok ob boku. Klik!

2 komentarja

Kdo je izumil telefon? Bell? Nope, wrong answer!

The Age - Vsi, ki smo (da, tudi sam sem bil med njimi) mislili, da je Alexander Graham Bell izumil telefon, smo živeli v zmoti. Vas zanima resnica? Ste že kdaj slišali za Antonia Meuccija? Naj vam razširim obzorja.

Antonio Meucci, rojen leta 1808, je bil, bolj kot ne, reven inženir mehanike. Leta 1830 se je preselil na Kubo kjer je odkril, da se zvok lahko prenasa po bakreni žici. Leta 1850 se je preselil nazaj v ZDA, kjer je dokončno razvil to tehnologijo. Žal pa si ni mogel privoščiti patentiranje zadeve, saj bi za kaj takega potreboval $250. Tako mu je idejo, tehnologijo ter dejansko tudi slavo 2 leti kasneje "ukradel" Bell, ki si je z Meuccijem delil laboratorij. Bell si je namreč lahko privoščil patentiranje. Meucci je umrl leta 1889, 113 let po njegovi smrti (torej letos) pa so končno dokazali, da je telefon njegov izum.

In še zanimivost; Microsoft je izdal dve verziji Encarte - italijansko in angleško. V italijanski je telefon izumil Meucci, v angleški pa Bell. Volk sit, koza cela?...

6 komentarjev