»

Longhorn?

Warp2Search - Včeraj smo poročali o screenshotih serverske izdaje Windows XP, imenovane Windows .NET 2003. Danes pa so se na spletu pojavili celo screenshoti naslednika Windows XP, ki se zaenkrat kodno imenuje Windows Longhorn. Šlo naj bi sicer za alpha različico, kar pomeni da se bo konča verzija verjetno zelo razlikovala od nje.

Ponovno se postavlja vprašanje, ali slike niso nemara samo ponaredki spletne strani, ki si želi svojih pet minut slave, ali pa gre za resnične posnetke. Presodite sami!

16 komentarjev

37/1

Maximum PC - Kaj dobite, če skombinirate štiri 5400rpm Maxtorje, 7200rpm Maxtorja, in enega 7200rpm Western Digitala? Vse to priključite na Gigabitovo GA6VXE7+ matično ploščo, 1GHz P-III, Promisov PCI IDE ATA/100 kontroler in ATI Rage 128 grafično kartico, za nameček pa še 350-vatni napajalnik.

Odgovora verjetno ne poznate, gre pa za Menažarijo ali Zverinjak po domače. Gre za računalnik, ki ima nameščenih 37 operacijskih sistemov, ki jih izbiramo v petih boot menijih. Vsekakor za knjigo rekordov.

Vas zanima, kaj ima 18-letni lastnik povedati o svoji zverini? Klik.

7 komentarjev

Napster: od britni do ingrid

Wired News - Špansko podjetje za zabavo odraslih (beri: produkcijska hiša "Vivian" [;)]), Private Media Group, je nemškemu lastniku Bertelsmannu ponudila približno $2.41 MIO svojih delnic v zameno za Napsterjevo blagovno znamko ter spletni naslov. Namene konkvistadorjev pa bi verjetno najlažje strnil v tak dialog:

Sine: Otec, ke na netu dobim zaston musko?
Ata: Na nepsterju, sine.

Klik!

0 komentarjev

Windowsi s kodnim imenom "Longhorn"

The-Ctrl-Alt-Del - Na vsemrežju so se pojavile govorice(!) o novem operacijskem sistemu, ki ga razvija Microsoft. Novi Windowsi nosijo kodno ime "Longhorn", izšli pa naj bi leta 2004. Prav gotovo bodo vsebovali veliko novosti. Med zanimivejše, ki so že znane, gotovo spada tudi mnogo večji poudarek izgledu, saj naj bi uvedli 3D renderiranje namizja.

V dokumentaciji se je pojavila formula, s katero lahko izračunamo, kolikšno prepustnost pomnilnika bo morala imeti grafična kartica. Po tej formuli naj bi za resolucijo 1024x768x32bpp potrebovali kartico s prepustnostjo vsaj 0.93 GB/s. Te informacije s strani Microsofta seveda niso bile uradno potrjene, kar je logično, saj je sistem še v zgodnji fazi razvoja.

Na straneh MSBetas.net pa se je pojavil tudi krajši filmček izgleda novih Windowsov ter nekaj dokumentacije. Klik!

- Windows Longhorn filmček ter
- nekaj podatkov v tekstovni obliki.

12 komentarjev