»

Tišanje računala

Slashdot - Potem, ko se v mladeničih umiri manija po najbolj navitemu računalniku, ti kmalu spoznajo, da je hrup, ki ga proizvede takšno računalno blizu ušesom, nevarni glasnosti oz. kakor da bi imeli sesalec namesto računalnika. V takšnih trenutkih začno nato ljudje razmišljati, kako bi to hrumečo pošast utišali. Rešitev je mnogo: od klasičnih z...

14 komentarjev

Abit Siluro GeForce4 Ti4200

Overclocked Cafe -

Dobre stare GeForce4 kartice še niso za v pokoj. Prazaprav so še daleč od tega, saj si vsi pač ne moremo privoščiti najnovejših stvaritev, kot sta Radeon 9700 ter GeForceFX. Na OverclockerCafe so si tako ogledali že našo staro znanko, Abit Siluro GeForce4 Ti4200 kartico. Razpisali so se kar na osmih straneh, kartico pa so testirali v vseh mogočih igrah. Vas zanima? Test tukaj!

Prav tako kartico je predelal tudi alien-w in tukaj najdete njegov članek, kmalu (14 dni) pa pričakujte nadaljevanje članka v obliki izvedbe modifikacije napetosti in dodatnem hlajenju.

4 komentarji

Zaščita vodnega hlajenja

Bit Technologies - Vsakič, ko pustim svoj računalnik vklopljen dlje časa, se ne morem znebiti nelagodnega občutka. Kaj pa, če odpove črpalka? Kaj pa, če... no, pa saj razumete. Če bi odpovedala črpalka, bi me ob prihodu domov pričakal lepo zapečen procesor.

To je najbrž strah vsakega, ki ima vodno hlajenje. Za vse, ki hočejo nekaj narediti glede tega, priporočam v branje tale članek na bit-techu. Avtor članka je BladeRunner, znan po svojih izjemno lepih vodnih blokih.

V pričujočem članku se je lotil zaščite svojega računalnika pred odpovedjo sistema vodnega hlajenja in jo izvedel na precej zanimiv način - recimo magnetno stikalo, ki dovoli vklop računalnika šele, ko je napajalni kabel za črpalko na svojem mestu, potem indikator zadostnega pretoka vode,... Članek priporočam v branje vsem, ki imate vodno hlajenje in hočete imeti mirno vest, ko pustite računalnik vklopljen dlje časa....

0 komentarjev

Nedeljske debate

Slo-Tech - Aktualno v Slo-Techovem forumu, kraju večnih debat: mh8759a je želel vedeti, kakšno sintakso uporabljajo programerji ter naletel na zanimive odgovore. Jebiveter je dokončal svoj projekt kockastega vodnega hlajenčka ter povezave do slik objavil v tej temi, prav tako je storil tudi alien-w. Freejack se je naveličal preračunavati frekvence ter sprogramiral zelo enostaven, a učinkovit programček Overclocking Calculator. Pucvoler je objavil slike svojega v popolnost vodno hlajenega ter čisto tihega ohišja. Pa naj še kdo reče, da je naš forum dolgočasen [:D]. Veselo na branje!

2 komentarja

Tiho ohišje

Hexus - Vsem, ki ste se naveličali hrupa iz ohišja, priporočam v branje tale članek, kjer je na osmih straneh razložen postopek izdelave čim tišjega ohišja - od nakupa pravih (čim tišjih) ventilatorjev, nižanja napetosti na le-teh, tišanja diska in še kaj.

1 komentar

Tiho, a močno

Minerva Technology - Česa vsega še nismo videli pri poskusih utišanja naših računal. Od lepljenja preprog, preko menjavanja ventilatorjev na procesorskem hladilniku, do vodnega hlajenja, ki je imel rezervoar s hladilnimi rebri zakopan globoko pod zemljo. Dobesedno vse. No, v tem članku absolutne tišine niso želeli doseči, saj je napajalnik še vedno vseboval (sicer izjemno tihi) ventilator, a vseeno. Pod drobnogled so vzeli obnašanje sistema pod raznimi obremenitvami s pasivnim hladilnikom na procesorju. Testirali so z dvema CPEjema: Intel P3 933@466 ter VIA C3 933@933 MHz. Po pričakovanjih so bile delovne temperature močno višje, a še vedno nič kritičnega. Veselo na branje!

3 komentarji

Še pravljica za lahko noč

Overclockers Australia - Še ena malo bolj smešna stvar. Ste se naveličali vsakdanjega življenja? Želite preizkusiti nekaj novega? Če ste odgovorili na oba vprašanja z "da", potem berite dalje. Na 3DActionPlanet so naredili malce zajebantski članke na temo, kako si ustvariti življenje, ki bo podobno tistemu v računalniških igrah. Butasto? Vseeno si preberite. Mogoče vas utegne ta članek celo pripraviti do smeha. Click!

2 komentarja