»

Samsung pričel z masovno proizvodnjo SSD pogonov

Daily Tech - Samsung je pognal tekoče trakove in začel s proizvodnjo velikega števila 64-gigabajtnih flash pogonov. Gre za 1,8-palčne napravice, ki se ponašajo s hitrostjo 65 MB/s pri branju in 45 MB/s pri pisanju, njihova glavna prednost pa je, kot najbrž veste, majhno segrevanje, poraba energije in popolna neslišnost. Poteza Samsunga je precej vzpodbudna, saj najbrž pomeni, da bodo SSD pogoni končno začeli postajati standardna oprema.

Izvorna novica.

21 komentarjev

Imperij vrača udarec: Intel Core 2 Duo

Intel Core 2 Duo

AnandTech - Danes je Intel predstavil težko pričakovano novo družino procesorjev, poimenovanih Core 2 Duo, zgrajenih okrog nove Core arhitekture. Že neuradni testi na začetku leta in testi redkih srečnežev, ki so se dokopali do primerkov teh procesorjev, so obljubljali, da bo šlo za izjemno hiter in varčen procesor. Danes so v testih besede meso postale.



Koliko so novi procesorji hitrejši od AMD-jeve ponudbe, si oglejte v izčrpnem testu. Zvedeli boste tudi, koliko k zmogljivosti prinese večji L2 (2 MB ali 4 MB) predpomnilnik in koliko 1333 MHz vodilo, koliko se novince z lahkoto navije, …

Leta AMD-jeve tehnološke prevlade so nedvomno mimo. V teh dneh je AMD sicer predstavil serijo EE in...

75 komentarjev

Novosti na Slo-Techu

Slo-Tech - Slo-Techerji smo eni veliki Oksimorončki™, saj nas največja delovna vnema zagrabi ravno med prazničnimi časi. Danes lahko na strani pogledate dve novi stvari:
  • Pred dnevi smo odprli novo sekcijo Slo-Techovih ozadij, ki so bila nekaterim bolj, drugim manj všeč. No, rečeno je bilo tudi, da lahko kdorkoli naredi ozadje za Slo-Tech ter nam ga pošlje v objavo. To je naredil jetam ter napravil zelo očesu všečno božično novoletno ozadje.
  • Hkrati se je porodila tudi ideja o novem oddelku, ki bi še olajšal brskanje po forumu. Oddelek je viden samo prijavljenim uporabnikom, ter nosi ime "Moje teme" -- vidite ga tudi v levem meniju, v sekciji "Forum". Oddelek vam prikaže teme, zbrane iz vseh oddelkov, v katerih ste sodelovali oziroma še vedno sodelujete, in hkrati v temi obstajajo odgovori, katerih še niste prebrali. Zelo uporabno za tiste, ki bi radi spremljali aktivnost tem, v katerih so že sodelovali. Klik!
Smo pridni, ali smo le pridni? [:D] ...

18 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Kot sem obljubil štiri novice spodaj, smo objavili nov test. Goorxu so bilo v roke izrečeni trije hladilniki za procesorje, ki se ponašajo s tem, da znajo delovati ušesom prijazno. Dva nova Zalmana ter Thermaltakeovega Volcana 7 je Goorx popeljal čez procesor pri dveh frekvencah ter dveh fazah obremenitve. Rezultati so precej presenetljivi. Branje je obvezno! "In vse tiho je bilo..."

8 komentarjev